معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ایرانی‌ها سالانه 10 هزار میلیارد تومان خرج سیگار می‌کنند، بر لزوم افزایش قیمت مواد دخانی و همچنین اطلاع‌رسانی درباره مضرات سیگار تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر سیاری در مراسم روز جهانی بدون دخانیات که روز شنبه در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، گفت: مصرف سیگار عامل تهدید کننده سلامت است. بیش از یک میلیارد نفر در دنیا و همچنین حدود پنج و نیم میلیون نفر در ایران سیگار می‌کشند.

وی سیگار را از عوامل مرگ قابل پیشگیری عنوان کرد و گفت:‌ سیگار عامل سرطان، بیماری‌های مزمن ریوی، فشار خون،‌ سکته قلبی،‌ مغزی و... است. ایرانی‌ها سالانه 10 هزار میلیارد تومان خرج سیگار می‌کنند که زودتر جان خود را از دست بدهند. این در حالی است که مسئولان وزارت بهداشت و دست اندرکاران حوزه سلامت خوشحالند که امسال دولت 10 هزار میلیارد تومان یعنی رقمی معادل رقمی که سیگاری‌ها سالانه دود می‌کنند را به حوزه سلامت تخصیص داده است.

سیاری افزود: ما به عنوان متولیان نظام سلامت انتظار داریم افراد در برابر سلامت خود عقلانی رفتار کنند و تصمیم‌هایشان منطق داشته باشد. بنابراین به نظر می‌رسد افزایش قیمت مواد دخانی، هزینه لذت بردن از سیگار را افزایش خواهد داد و بی تردید این امر می‌تواند عاملی اثرگذار جهت کاهش مصرف مواد دخانی باشد.

معاون وزیر بهداشت افزود: هرچند تحقیقات نشان داده که افزایش قیمت مواد دخانی می‌تواند در کاهش مصرف آن تاثیر داشته باشد اما بی تردید این موضوع به تنهایی کفایت نمی‌کند. باید اطلاع‌رسانی درباره خطرات مصرف دخانیات نیز داشته باشیم.

وی با ابراز تاسف از آنچه که استعمال سیگار و مواد دخانی از سوی برخی پزشکان خواند، ادامه داد: باید محدودیت قانونی در محل مصرف ایجاد شود. وزارت بهداشت نیز باید بر این موضوع نظارت داشته باشد و در صورت تخلف باید برخوردهای قانونی صورت گیرد. همچنین باید تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم سیگار محدود و ممنوع شود. فراهم کردن امکانات جهت درمان نیز از دیگر وظایف وزارت بهداشت است.

سیاری، سیگار را از عوامل خطر ابتلا به سرطان عنوان کرد و گفت:‌ به لحاظ عقلی آیا ممکن است انسان پول دهد که زودتر سرطان بگیرد؟ بابت هر سرطان به طور متوسط 20 میلیون تومان خرج می‌شود. سالانه 20 هزار میلیارد تومان در کشور صرف سرطان می‌شود. همچنین 11 هزار نفر نیز به دلیل استعمال دخانیات سالانه جان خود را در ایران از دست می‌دهند. هزاران نفر نیز دچار آسم،‌ سل و بیماری‌های مزمن تنفسی می‌شوند. بنابراین لازم است که اطلاع‌رسانی دقیق درباره مضرات سیگار صورت گرفته و قوانین بازدارنده اجرایی شود.