به گزارش خبرنگار مهر، دیان ویرنجوریت ظهر یکشنبه در دیدار با فعالان اقتصادی لرستان در محل اتاق بازرگانی خرم آباد به ضرورت همکاری بین دو کشور تاکید کرد و افزود: تا کنون کشورهای ایران و اندونزی به خاطر برخی برداشتهای اشتباه خیلی از فرصتهای همکاری با یکدیگر را از دست دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: ما دیپلماتها در سفارت جمهوری اندونزی در جهت گسترش روابط دو کشور به خصوص در زمینههای اقتصادی، تجاری، بازرگانی و توریست تمام تلاش خود را بکار خواهیم گرفت.
سفیر کشور اندونزی در ایران اظهار داشت: اندونزی با 245 میلیون نفر جمعیت و ایران با 80 میلیون جمعیت میتوانند بازار بزرگی را داشته باشند و در خیلی از عرصهها به مبادله کالا بپردازند.
ویرنجوریت تصریح کرد: کشور ایران سرشار از منابع پتروشیمی، نفت و گاز است و همچنین تکنولوژی بالایی در زمینه ساختمانسازی دارد و اندونزی به عنوان کشوری که در حال توسعه است به همه این منابع نیاز مبرم دارد.
لرستان دارای پتانسیلهای ارزشمندی به ویژه در زمینه کشاورزی است
وی به معرفی بخشی از پتانسیلهای کشور اندونزی پرداخت و گفت: اندونزی دارای منابع قوی کاغذ، لاستیک، پلاستیک، چای و قهوه و روغن بوده که میتواند با توجه به نیاز کشور ایران به خصوص در تامین روغن صادرات خوبی را داشته باشد.
ویرنجوریت لرستان را دارای پتانسیلهای ارزشمندی به ویژه در زمینه کشاورزی دانست و عنوان کرد: خیلی خوشحال هستم که به لرستان سفر کردم زیرا این استان فرصت های زیادی به ویژه در بخش کشاورزی دارد.
وی افزود: من همیشه در مورد لرستان از کتاب ها و گزارش های موجود خوانده ام ولی الان از نزدیک شاهد توانمندی های این استان هستم و به این نتیجه رسیده ام که این استان هم در زمینه صنعت و هم در زمینه کشاورزی چقدر قوی و غنی است.
سفیر کشور اندونزی در ایران ادامه داد: من به عینه دیدهام که لرستانیها چطور توانسته اند زمین های خشک و بایر را به زمین های کشاورزی بارور تبدیل کنند و این نشان دهنده پشتکار و جدیت آنها و همچنین تکنولوژی بالای موجد در این استان است.
وی تصریح کرد: ما در اندونزی نیز در زمینه صنعت کشاورزی بسیار غنی هستیم ولی بخاطر جمعیت زیاد این کشور تولیدات داخلی خود را نمی توانیم تامین کنیم و خیلی از اقلام کشاورزی را مجبوریم از کشورهای دیگر وارد کنیم.
ویرنجوریت تقویت تکنولوژی اندونزی را برای تقویت حوزه صنعت و کشاورزی این کشور را امری ضروری دانست و گفت: ما به تکنولوژی شما در زمینه کشاورزی نیاز داریم و همچنین محصولات کشاورزی لرستان به ویژه گندم فراوان این استان می تواند به اندونزی صادر شود و بخشی از نیاز اندونزی را برطرف کند.
بام خرم آباد یکی از مکان های منحصر بفرد در ایران
سفیر کشور اندونزی در ایران اظهار داشت: لرستان در زمینه سنگهای ساختمانی ظرفیت بالایی دارد و با توجه به اینکه در اندونزی ساخت و سازهای زیادی هم اکنون در حال اجرا است استفاده از سنگ لرستان می تواند نیاز ما را در این زمینه برطرف کند.
ویرنجوریت گفت: آنچه در خرم آباد برای من خیلی جالب بود استفاده از سنگهای تزیینی برای نمای ساختمانهای این شهر بود که خیلی هم گران هستند و ما نمیدانستیم در لرستان چنین پتانسیلی وجود دارد و همیشه این سنگ را از ایتالیا خریداری میکردیم.
وی لرستان را یکی از قطبهای گردشگری قوی برشمرد و گفت: من از بناهای تاریخی و آبشار بیشه این استان دیدن کردم و به این نکته پی بردم که این استان چه منابع طبیعی قوی دارد و مردم کشور ما از این موضوع اطلاع نداشتند.
سفیر کشور اندونزی در ایران بام خرم آباد را یکی از مکان های منحصر بفرد در ایران خواند و گفت: من به اماکن دیدنی زیادی در ایران سفر کرده ام ولی چنین چیزی را تا بحال تجربه نکرده بودم و از بام خرم آباد تمامی شهر در احاطه افراد است و این همه جاذبه در لرستان نشان دهنده این است که این استان از نظر طبیعت، تاریخ و فرهنگ بسیار غنی و بالا است.
نبود اطلاع رسانی مناسب در زمینه معرفی جاذبههای گردشگری دو کشور
ویرنجوریت نبود اطلاع رسانی مناسب در زمینه معرفی جاذبه های گردشگری دو کشور را یک ضعف بزرگ دانست و تصریح کرد: همانطور که ما در کشور خود از جنبههای توریستی موجود در ایران بی اطلاع هستیم به همان نسبت شما نیز از جاذبه های گردشگری اندونزی بی اطلاع هستید و این یک ضعف بزرگ است.
سفیر کشور اندونزی در ایران نبود اطلاعات کافی در مورد محصولات اندونزی در ایران را عامل عدم پیشرفت اقتصاد بین دو کشور خواند و اظهار داشت: ایران بسیاری از کالاهای کشور اندونزی از جمله لاستیک و روغن را از مالزی خریداری می کند چرا که شناخت درستی از پتانسل های اندونزی ندارد.
ویرنجوریت افزود: اندونزی جزء اولین کشورهای تولیدکننده روغن در جهان است و مالزی این محصول را از اندونزی گرفته و به کشورهایی از جمله ایران صادر می کند.
وی همچنین ادامه داد: ایران به عنوان یک کشور مصرف کننده دستمال کاغذی شناخته شده است ولی این محصول را از کشورهای واسطه خریداری میکند که اصلا مقرون به صرفه نیست.
غربی ها دوست ندارند اندونزی و ایران با هم متحد شوند
سفیر کشور اندونزی در ایران یکی دیگر از اشتباهات برداشت شده بین دو کشور را ماجرای تحریم ها علیه ایران دانست و گفت: اندونزی ها فکر می کنند کشور ایران نمی تواند با آن ها تبادل کالا و تجارت داشته باشد ونمی دانند ایران با بیش از 30 سال تحریم هنوز هم می توانند در زمینه های مشترک اقتصادی با سایر کشورها همکاری کند.
ویرنجوریت افزود: این امر یک تفکر اشتباه است چرا که ایران با کشورهای زیادی از جمله ویتنام، سریلانکا، مالزی، تایلند، مالزی و... همکاری های زیادی دارد و رسانه های غربی باعث این سوء برداشت ها شده اند.
وی ادامه داد: این سوء برداشت ها باعث شده اند که تا کنون این دو کشور نتوانند آنه طور که باید با یکدیگر رابطه برقرار کنند و من هر جای ایران سفر میکنم میگویم این سوء برداشتها را کنار بگذارید و بین این دو کشور مسلمان برداشت سازنده ایجاد کنید.
سفیر کشور اندونزی در ایران با بیان این مطلب که غربیها دوست ندارند اندونزی و ایران با هم متحد شوند اظهار داشت: اندونزی بزرگترین کشور مسلمان دنیا است و ایران نیز بزرگترین کشور شیعه جهان است برای همین غربی ها از اتحاد مسلمانان این دو کشور میترسند و فکر میکنند اتحاد این دو کشور خطر بزرگی برای جهان است.
وی افزود: اگر ایران و اندونزی بتوانند با هم متحد شوند می توانند بسیاری از پتانسیل های خود را بالا برده و اتفاقات بزرگی در دو کشور رخ خواهد داد.
ظرفیت های سرمایهگذاری موجود در دو کشور
سفیر کشور اندونزی در ایران به ظرفیت های سرمایه گذاری موجود بین دو کشور نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه سرمایه گذاری نیز دو کشور ایران و اندونزی به دنبال جذب سرمایه گذار هستند و اندونزی جزء پنج کشور اول دنیا است که نیاز به سرمایه گذاری در آن به چشم می خورد.
وی اظهار داشت: اندونزیایی ها فرآورده های نفتی خود را از امارات و مالزی تهیه می کنند که از این به بعد من ایران و قطعا لرستان را برای تامین این نیاز آن ها معرفی خواهم کرد.
ویرنجوریت به ضرورت تلاش جدی برای در دست گرفتن بازار منطقه تاکید کرد و گفت: چین کشوری بسیار فعال در حوزه تجارت و بازرگانی بوده است که بازار هند، اندونزی، ایران و ... را در دست گرفته است و رمز موفقیت آن ها تلاش و پشتکار جدی آن ها است.
سفیر کشور اندونزی در ایران در پاسخ به سوال یکی از فعالان اقتصادی لرستان در مورد اولویت سرمایه گذاری در اندونزی گفت: اندونزی در حوزه های مختلف از جمله پارچه، الکترونیک و صنعت حمل و نقل نیاز به سرمایه گذاری دارد و بسیاری از برندهای معروف دنیا از جمله سامسونگ و ال جی در این کشور سرمایه گذاری کرده اند.
وی افزود: ما برای سرمایه گذاری در زمینه صنعت و معدن و مخصوصا استخراج مس به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم.
ویرنجوریت تصریح کرد: بازرگانان لرستانی با توجه به تحریم مبادلات کالا در ایران می توانند از طریق دبی، هند و ترکیه امر صادرات و واردات خود را انجام دهند.
وی اظهار داشت: اندونزی 245 میلیون نفر جمعیت دارد که ایرانی ها از این کشور تنها مسلمان بودنش را میشناسند که این بدلیل اطلاعرسانی ضعیف کشور ما است.