پلدختر - خبرگزاری مهر: مشکل آب شرب روستاهای پلدختر، عدم کلرزنی آب 40 روستا، عدم ساماندهی احشام در سطح شهر، جمع آوری زباله‌ها و انتقال صنوف آلاینده از سطح شهر از جمله مسائل و مشکلات بهداشتی شهرستان پلدختر است که در شورای سلامت مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امام جمعه پلدختر ظهر یکشنبه در جلسه شورای سلامت، امنیت غذایی و بهداشت گفت: اهمیت بهداشت و سلامت در قرآن کریم و دین مبین اسلام آمده است به طوری که در اسلام اگر مسلمان اهل بهداشت نباشد مسلمانی او مشکل دارد.

حجت الاسلام علی محمد لروند بر ضرورت توجه به بهداشت مساجد تاکید کرد و افزود: بیشتر مساجد فاقد سرویس بهداشتی هستند در حالیکه اداره اوقاف باید اولویت را به نظافت بدهد و سپس به دیگر کارهای مساجد بپردازد.

وی گفت: شبکه بهداشت و اداره اوقاف شهرستان باید هرچه سریع تر مسائل بهداشتی مساجد را حل و فصل کنند.

امام جمعه پلدختر در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت توجه به بهداشت و درمان روستاها تاکید کرد و افزود: منطقه چمشک پنج‌شنبه‌ها شلوغ است و پزشک در آنجا حضور ندارد که مسئولان باید در این زمینه توجه بیشتری کنند.

ضرورت نظارت بیشتر بر عرضه مواد غذایی در پلدختر

فرماندار پلدختر نیز در این جلسه با بیان اینکه بحث سلامت و شورای سلامت بحث مهمی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: باید برای ساماندهی پسماندهای موجود در منطقه تنگ علی و بیمارستان و نخاله های شهری جدیت بیشتری به خرج داده شود.

قدرت الله ترابی نژاد همچنین خواستار ساماندهی احشام در سطح روستاها و شهر شد و از متولیان امر خواست در این زمینه پیگیری‌های لازم را داشته باشند.

وی همچنین بر ضرورت نظارت بیشتر بر عرضه مواد غذایی تاکید کرد و افزود: در این راستا باید بازرسی موردی از سطح مغازه‌ها داشته باشیم و با کسانی که اجناس تاریخ مصرف گذشته و یا غذاهایی مانده در رستوران های بین راهی عرضه می کنند برخورد قانونی صورت گیرد.

فرماندار پلدختر همچنین با بیان اینکه بحث کلر زنی آب بحث مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، از مسئولان امر خواست موضوع کلرزنی آب شرب را در شهر و روستا به طور جدی پیگیری کنند.

ترابی‌نژاد بر ضرورت پیگیری برای رفع مشکلات درمانی نیز تاکید کرد و افزود: در شهرستان پلدختر پزشک متخصص نداریم که امیدواریم در راستای رفع این مشکل پزشک متخصص به شهرستان اعزام شود.

ضرورت اطلاع رسانی در زمینه بیماری کرونا

سرپرست شبکه بهداشت و درمان پلدختر نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی در زمینه بیماری کرونا گفت: بیماری کرونا یک بیمار خطرناکی است که سیستم تنفسی را تهدید می کند.

احمد کرموند افزود: بیماری کرونا ابتدا در کشور عربستان دیده شده و حجاج که به این کشور سفر داشته اند باید نسبت به رعایت موارد و الزمات بهداشتی اقدام کنند.

وی گفت: در مجموع تمام دستگاه‌ها و رسانه‌های جمعی باید برای اطلاع رسانی در زمینه این بیماری پای کار بیایند و آموزش لازم صورت گیرد.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان پلدختر در ادامه سخنان خود بر ضرورت نظارت جدی بر کلرزنی آب شرب شهر و روستاها تاکید کرد و بیان داشت: متاسفانه 12 روز آب آشامیدنی شهر فاقد کلرزنی بوده است که باید از تکرار این موارد جلوگیری شود.

آب شرب حدود 40 روستای شهرستان کلرزنی نمی شود

وی گفت: 258 روستا در شهرستان پلدختر وجود دارد که از این تعداد 115 روستا زیر پوشش آبفا قرار دارد.

کرموند عنوان کرد: این در حالیست که آب شرب حدود 40 روستای شهرستان کلرزنی نمی‌شود و 55 روستا نیز فاقد آب لوله کشی است.

وی تصریح کرد: مشکل کلرزنی آب شرب روستاها باید توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی و بخشداران رفع و مخزن آب روستاهای زیر پوشش نیز ماهانه دو بار شستشو شود.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان پلدختر در مورد سماندهی احشام نیز گفت: متولیان باید مشکل ساماندهی احشام در سطح شهر پلدختر را حل کنند که ما در این راستا محل ساماندهی دام را راه اندازی کرده ایم که مشکلی نداشته باشیم و دام‌ها در سطح شهر سرگردان نباشد.

کرموند ادامه داد: به رغم اقدامات صورت گرفته متاسفانه کار ساماندهی احشام صورت نگرفته و احشام در سطح شهر سرگردانند.

وی در ادامه خواستار انتقال صنوف آلاینده از ظهر شد و تصریح کرد: صنوف آلاینده باید به خارج شهر منتقل شوند و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان باید موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کند.

کرموند به وضعیت زباله و فضولات دامی در شهر پلدختر و معمولان اشاره کرد و بیان داشت: وضعیت زباله و فضولات دامی در شهر پلدختر و معمولان نگران کننده است که باید به منظور جلوگیری از وقوع بیماری این وضعیت سامانده شود.

در زمینه ساماندهی احشام نباید توپ را به زمین شهرداری انداخت

شهردار پلدختر نیز در این جلسه گفت: نهادینه کردن بهداشت عمومی مستلزم همت همگانی است و همه دستگاه‌ها باید در این زمینه مشارکت کنند.

جهانگیر اکبری با بیان اینکه در زمینه ساماندهی احشام و میدان دام شهر نباید توپ را به زمین شهرداری انداخت، ادامه داد: در خصوص احشام سرگردان در سطح شهر آیا مکاتباتی با دادستانی در این زمینه و خروج احشام از شهر صورت گرفته است.

وی عنوان کرد: ما نمی توانیم سلاح به دست بگیریم و احشام را بکشیم بلکه دادگستری و نیروی انتظامی باید با این قضیه برخورد کند و همه دستگاه ها باید پای کار بیایند.

شهردار پلدختر همچنین بر ضرورت رفع مشکل پسماندهای بیمارستان پلدختر تاکید کرد و یادآور شد: رو باز بودن شبکه دفع فاضلاب بیمارستان پلدختر یک مشکل است که باید سریع رفع شود و در اینجا باید از حقوق شهروندی دفاع کرد.