به گزارش خبرنگار مهر، روستای گردشگری گدوگانلو در 21 کیلومتری شرق شهرستان شیروان در خراسان شمالی و در مسیر منتهی به روستای اوغاز قرار دارد، وجه تسمیه نام این روستا موقعیت جغرافیایی آن است که در محل تلاقی راه چند آبادی و محصور شدن به وسیله چند کوه واقع شده است.
جمعیت روستای گردشگری گدوگانلو اندک و به حدود 300 نفر می رسد اگر چه در بخش نوخندان شهرستان درگز نیز روستایی به همین نام وجود دارد که اهالی آن را تعدادی از گدوگانلوهای شیروان تشکیل می دهند که به آن مکان مهاجرت کرده اند.
قدمت گدوگانلو به حدود 350 سال قبل باز می گردد، گویش مردم آن کرمانجی است و گفته می شود که بافت اولیه این روستا با سکونت سه برادر از کرمانج های مهاجر غرب کشور در این منطقه شکل گرفت و کم کم با ورود سایر اقوام به این آبادی جمعیت آن افزایش یافت.
شغل رایج مردم این منطقه زیبا و بکر دامداری و کشاورزی است، باغ های زیبای این روستا در بهار و تابستان هر بیننده ای را مسحور می کند.
البته زیبایی های گدوگانلو تنها به باغ های سرسبز و طبیعت فرح بخش آن خلاصه نمی شود بلکه این روستا در زمره مناطق باستانی محسوب می شود که از جمله آثار باستانی آن می توان به تپه دوگر که در مجاورت این آبادی قرار دارد اشاره کرد.
طبق نظر کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی قدمت این تپه تاریخی به دو هزار و 500 سال قبل باز می گردد، این اثر تاریخی هم اکنون ضمن ثبت در فهرست آثار باستانی تحت حفاظت این سازمان نیز هست.
از سایر جاذبه های گردشگری روستای گدوگانلو می توان به سنگ معلق چهارقالدی، چشمه عطر و دره بند اشاره کرد، از این میان جاذبه گردشگری دره بند روستای گدوگانلو به واسطه قرار گرفتن در محیط کوهستانی و بکر و وجود آبشار آن قابل برنامه ریزی ویژه برای جذب گردشگر است.
همچنین چشمه غار و چشمه مرصاد به عنوان دو پدیده دیگر گردشگری این منطقه به شمار می روند که در صورت حمایت می توانند بیش از حال در جذب گردشگر به این روستای زیبا مؤثر باشند.
رئیس شورای اسلامی گدوگانلو در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن معرفی این روستا و جاذبه های تاریخی و گردشگری آن، اهم مشکلات این روستا را کمبود آب کشاورزی، عدم اجرای طرح هادی، کندی روند گاز رسانی به روستا، عدم آنتن دهی اپراتورهای تلفن همراه، کامل نبودن پوشش شبکه های تلویزیونی، نداشتن غسالخانه و نانوایی ذکر می کند.
یحیی سیاوشی همچنین خواستار احداث بند خاکی برای ذخیره سازی آب کشاورزی و اجرای پوشش انهار در این روستا می شود.
وی اضافه می کند: به علت وجود پبچ های خطرناک در مسیر شیروان به اوغاز تاکنون چندین نفر در تصادفات جان خود را از دست داده اند و بنابراین اصلاح هندسی این جاده یکی از خواسته های مهم اهالی روستا از مسئولین به شمار می رود.
رئیس شورای اسلامی گدوگانلو پیشنهاد می کند برای سهولت تردد مردم به شیروان خط ویژه اتوبوس رانی در مسیر جاده اوغاز به شیروان برقرار شود تا چندین روستای مجاور این جاده از حمل و نقل مناسب برخوردار شوند.
مهدی محمدی، یکی از اهالی روستای گدوگانلو نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، می گوید: اگر به وضعیت جاده آن رسیدگی شود و تمهیداتی برای فضاهای گردشگری این روستا فراهم شود این روستا ظرفیت پذیرش سالانه هزاران گردشگر را دارد.
وی عنوان می کند: اگر برای مسیر تردد این روستا اندیشه ای شود به دلیل آن که در مجاورت گدوگانلو چند روستای دیگر نیز وجود دارد؛ مشکل صدها خانوار ساکن در این منطقه رفع خواهد شد.
این ساکن روستای گدوگانلو اظهار می کند: این روستا با مردمانی مهربان، خونگرم و شهره در مهمان نوازی و با جاذبه های بکر گردشگری و تاریخی و طبیعتی فرح بخش آماده است قدوم گردشگران و همشهریان را گرامی دارد.