کتاب پوشش و تغذیه در سیره معصومان(ع) از «مقدمه و چهار بخش: کلیات، تغذیه و پوشش در نگرش و روش نبوی و فاطمی، جایگاه تغذیه در نگرش و روش ائمه(ع)، پوشش در نگرش و روش ائمه (ع) گردآوری شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از نیازها، مشکلات و معضلات جامعه امروز بشری شناخت چگونگی، مقدار و میزان پوشش بدن زن و مرد و خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های مفید و مضر است. امروزه گوش همه شنوندگان به شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای است تا سخنی ناب از دانشمندی سخندان در این خصوص بشنوند و آویزه گوش کنند.

ملل و فرهنگ‌های مختلف بر اساس فرهنگ‌ و سنن خود از الگوهای مختلفی در این زمینه پیروی می‌کنند که مسلمانان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. مسلمانان از یک سو بر اساس فرمان خداوند و از سوی دیگر بر اساس آموزه‌های ائمه (ع) سعی دارند که الگوهای پوشش و تغذیه مناسبی را اتخاذ نمایند. شناخت این الگوها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به همین منظور پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع)، اثری را با عنوان پوشش و تغذیه در سیره معصومان(ع) به چاپ رسانده است.

این کتاب از «مقدمه و چهار بخش: کلیات، تغذیه و پوشش در نگرش و روش نبوی و فاطمی، جایگاه تغذیه در نگرش و روش ائمه(علیهم‌السلام)، پوشش در نگرش و روش ائمه (علیهم‌السلام) گردآوری شده است.

مؤلف در این اثر سخن خداوند در قرآن، سیره نبوی و سیره ائمه علیهم‌السلام را از منابع معتبر روایی، تاریخی، تفسیری و ... استخراج، تنظیم، تدوین و به زبان روز بیان کرده و نیز کوشیده تا نخست نظر قرآن و پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) را درباره اهمیت، ضرورت و چگونگی پوشش و تغذیه و نیز روش و سیره نبوی را به عنوان مدخل ورود به بحث مطرح کند.

بخش اول از سه فصل «مفاهیم، جایگاه تغذیه و پوشش در قرآن، فرهنگ تغذیه و پوشش در زمان معصومان علیهم‌السلام» تشکیل شده است. مولف پس از بررسی مفاهیم پوشش و تغذیه، در فصل دوم به احکام شرعی غذاها، خوراکی‌های مجاز و ممنوع، انواع غذاها در قرآن و جایگاه پوشش در اسلام پرداخته است. همچنین تاثیر آموزه‌های اسلام در تغذیه و پوشش مردم حجاز، پوشش رایج عصر ائمه(ع)، تفاوت سیره معصومان در تغذیه و پوشش، تاثیر تحولات اقتصادی و شان و جایگاه اجتماعی در سیره معصومان از مباحث فصل سوم این بخش می‌باشد.

بخش دوم در ذیل موضوع تغذیه و پوشش در نگرش و روش نبوی و فاطمی، به اهمیت تغذیه در نگرش و روش پیامبر(ص)، به لباس‌های پیامبر اکرم(ص) و آداب لباس پوشیدن، تغذیه و پوشش در نگرش و روش حضرت زهرا(س)، می‌پردازد.

در بخش سوم که جایگاه تغذیه در نگرش و روش ائمه علیهم‌السلام نام دارد مباحثی همچون جایگاه و اهمیت تغذیه در نگرش ائمه علیهم‌السلام، ویژگی و خواص غذاها و  جایگاه تغذیه در روش ائمه علیهم‌السلام» مطرح شده است. بررسی وعده‌های تغذیه و آداب تغذیه از دیگر مباحث این فصل می‌باشد.

در بخش چهارم این کتاب مباحثی همچون جایگاه پوشش در نگرش ائمه علیهم‌السلام، ویژگی‌های پوشش در نگرش ائمه علیهم‌السلام و روش ائمه علیهم‌السلام در پوشش» مورد بحث قرار گرفته است.
به نظر مولف، ضرورت نیاز انسان به پوشش از اموری مثل شرافت و حیای ذاتی انسان، عقل و خرد انسانی، آسیب‌های محیط زندگی و زیباگرایی و حس کمال جویی، نشات می‌گیرد.

 کتاب پوشش و تغذیه در سیره معصومان(علیهم‌السلام) نوشته امیرعلی حسنلو توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در 364 صفحه منتشر شده است.