به گزارش خبرگزاری مهر، این نمایشگاه با حضور 14 استان از جمهوري اسلامي ايران در قالب 17 گروه كالايي كه شامل مواد غذايي، صنايع ساختماني ، برق و الكترونيك و خدمات فني و مهندسي در اربیل عراق دایر است.
از ويژگي هاي اين نمايشگاه نسبت به سال هاي قبل حضور شركت هاي دانش بنيان و فن آوري هاي نوين در اين نمايشگاه است.
استاندار آذربایجان غربی در مراسم گشایش این نمایشگاه گفت: دولت تدبیر و امید اراده جدی بر توسعه مناسبات با کشورهای دنیا و بویژه با کشورهای همسایه دارد.
قربانعلی سعادت ادامه داد :40 کیلومتر نوار مرزی را صدام خراب کرده بود و هیچ روستایی نمانده بود پس از تشکیل اقلیم کردستان عراق و حاکمیت مردم به دست خودشان تمامی خرابی ها بازسازی شده است.
وی اربیل را شهری رو به رشد عنوان کرد و گفت: شکوفایی و تلاش در اربیل وجود دارد و ما خوشحال هستیم که همسایه ای با اراده و ثروتمند در کنارمان داریم.
سعادت عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران اراده جدی بر توسعه مناسبات با همسایه ها و دنیا دارد و این یک شعار نیست و حضور تولید کنندگان در این نمایشگاه شاهدی است بر این ادعا و امیدواریم در آینده نیز دوام پیدا کند .
وی به توسعه و تکمیل زیرساخت ها در این مناطق اشاره کرد و گفت : بخشی از موارد زیربنایی از جمله توسعه گمرکات در دو طرف حل شده و بخش دیگری در دست اجرا است و هردو طرف برای تکمیل جاده های ارتباطی تلاش می کنند.
وی اظهار امیدواری کرد توافقات صورت گرفته در این دیدار ها اجرایی و در مراودات بعدی شاهد بروز مشکل نباشیم.
دليري نماينده معاونت علمي و فن آوري رياست جمهوري نيز گفت: تفاوت اين نمايشگاه با سال هاي گذشته اين است كه 70 شركت در قالب شركت هاي فن آوري هاي جديد و توانايي هاي مخترعان و شركت هاي دانش بنيان ايراني شركت كرده اند.
سركنسول جمهوري اسلامي ايران در اربيل با اشاره به حضور نيروهاي فني و مهندسي ايراني در اجراي پروژه هاي مختلف در عراق ، گفت : 30 هزار نيروي كار ماهر و نيمه ماهر ايراني در اقليم كردستان عراق مشغول به فعاليت هستند.
سید عظیم حسنی گفت: سال گذشته برای چيزي بالغ بر يك ميليون هشتصد و پنچاه هزار عراقي رواديد صادر كرده ايم كه 50 درصد آن مربوط به اقليم كردستان عراق است.
اسكندري مدير كل صنعت معدن و تجارت استان آذربايجان غربي نیز گفت: اين نمايشگاه نسبت به سال هاي قبل 20 درصد افزايش كمي داشته است.