همدان - خبرگزاری مهر: مدیر اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه 70 درصد ماشین آلات کشاورزی استان همدان فرسوده هستند، گفت: ماشین آلات فرسوده عمری بیش از 13 سال دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر راستار پیش از ظهر دو شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه توسعه مکانیزاسیون بحث مهمی در کشاورزی است، اظهار داشت: توسعه مکانیزاسیون در کاهش هزینه تولید و افزایش عملکرد محصول موثر است.

وی با بیان اینکه در مکانیزاسیون حفظ منابع پایه، آب و خاک، آبیاری تحت فشار، استفاده از سیستم های جدید مانند کشاورزی حفاظتی، شرایط اقتصادی و اجتماعی محیط و جامعه، وضعیت اقلیمی و مدیریت زمان مطرح است، عنوان کرد: با استفاده از توسعه مکانیزاسیون می توان زمان و هزینه تولید را مدیریت کرد تا وقت کمتری تلف و عملیات به موقع انجام شود.

مدیر اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در مکانیزاسیون شاخص هایی مانند ضریب مکانیزاسیون و درجه مکانیزاسیون وجود دارد، ادامه داد: ضریب مکانیزاسون به معنی استفاده از ماشین ها و نیروی محرکه در زمین های کشاورزی است و با توجه به برنامه پنجم توسعه سال گذشته ضریب مکانیزاسیون در استان همدان باید به یک و 28 دهم اسب بخار در هکتار می رسید که این ضریب به یک و  دهم32 اسب بخار در هکتار رسید که چهار صدم اسب بخار از برنامه جلوتر حرکت کرده ایم.

راستار با بیان اینکه درجه مکانیزاسیون به معنی تناسب استفاده ماشین آلات به کل زمین ها است، بیان کرد: درجه مکانیزاسیون استان همدان در سال گذشته با توجه به برنامه پنجم توسعه باید به 62 درصد می رسید اما با توجه به اقدامات انجام شده به 65 درصد رسید و سه درصد جلوتر از برنامه هستیم.

وی با بیان اینکه بالا بردن شاخص ها، جایگزینی فناوری های نوین به جای ماشین آلات فرسوده، گسترش مکانیزاسیون در باغات، اصلاح ترکیب توانایی استان و گسترش تشکل ها و شرکت های خدمات رسان از جمله برنامه ها برای آینده است، عنوان کرد: با توجه به خرد شدن اراضی کشاورزی برای کشاورز مقرون به صرفه نیست که ماشین آلات کشاورزی خریداری کند در این راستا در حال راه اندازی شرکت هایی هستیم که دستگاه های کشاورزی را در اختیار کشاورزان قرار دهند و به کشاورزان خدمات رسانی کنند.

مدیر اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه راه اندازی این شرکت ها چندین حسن دارد، ابراز داشت: اشتغال فارغ التحصیلان رشته کشاورزی و کم شدن قیمت تمام شده برای کشاورز از جمله حسن های ایجاد شرکت های خدمات رسان است.

اکبر راستار با بیان اینکه هشت سازنده دستگاه ها و ماشین آلات کشاورزی در استان همدان فعالیت می کنند، بیان کرد: انواع دستگاه های سمپاشی، بذر کار، خرمن کوب و غیره در استان همدان تولید می شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته در بخش مکانیزاسیون تسهیلات کل کشور 750 میلیارد تومان بود، افزود: استان همدان 36 میلیارد تومان معادل پنج درصد این تسهلات را جذب کرد و بعد از استان های فارس، خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان های غربی و شرقی رتبه ششم کشور را در جذب تسهیلات به دست آورد.

مدیر اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه استان همدان در سال های گذشته در جذب تسهیلات رتبه 24 یا 25 کشوری را داشت، اظهار داشت: در حال پیگیری هستیم تا تسهیلات مکانیزاسیون استان همدان در سال 93 را افزایش دهیم.

راستار با بیان اینکه 520 دستگاه تراکتور و 27 دستگاه کمباین سهم استان همدان بود که علاوه بر این سهم از سهیمه استان های دیگر که از سهمیه خود استفاده نکرده بودند نیز استفاده کردیم، ابراز داشت: برای نخستین بار برای قسمت های امور دام، شیلات و حفظ نباتات تسهیلات مکانیزاسیون در نظر گرفته شد.

مدیر اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه 70 درصد ماشین آلات کشاورزی استان همدان فرسوده هستند، ادامه داد: ماشین آلات فرسوده به ماشین هایی گفته می شود که عمر آنها از 13 سال بیشتر است.

اکبر راستار با بیان اینکه 42 شرکت خدمات مکانیزه و 27 شرکت تعاونی تولید در زمینه مکانیزاسیون در استان همدان فعالیت می کنند، بیان کرد: استان همدان در زمینه مکانیزاسیون جزو استان های پیشرو است و در این زمینه رتبه نخست را دارد.

وی با بیان اینکه اخیرا 400 میلیون تومان یارانه گرفتیم، بیان کرد: با استفاده از این 400 میلیون تومان 35 دستگاه ماشین کشاورزی خریداری شد تا کشاورزان و بهره برداران بتوانند این ماشین آلات را وارد مزارع کنند.