به گزارش خبرنگار مهر، حسن امیری قمی شامگاه دوشنبه در جلسه ستاد تسهیلات زائرین که با حضور مسئولان استانی در استانداری قم تشکیل شد، با اشاره به اهمیت تأمین امنیت زائران در نیمه شعبان اظهار داشت: کمیته امنیتی انتظامی استانداری قم از ظرفیت تمام دستگاههای برای تأمین امنیت در این روزها استفاده میکند.
به گفته وی دستفروشان، متکدیان، افراد بلا مکان، سرقت و مزاحمت از جمله مخاطراتی است که ممکن است امنیت زائران نیمه شعبان را تهدید کند.
مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری قم با اشاره به اقداماتی که برای برطرف کردن این مشکلات انجام شده ادامه داد: در هر بخش از ارگانهایی مانند شهرداری، نیروی انتظامی و بهزیستی وظایف خود را انجام میدهند.
وی فعال شدن سیستم پایش تصویری مسجد مقدس جمکران برای ارتقای امنیت زائران را ضروری دانست و گفت: سیستم پایش تصویری حرم مطهر به زودی تکمیل میشود اما در مورد مسجد جمکران این اتفاق نیفتاده است.
امیری ابراز داشت: یکی از مشکلات در سالهای اخیر تجمع دستفروشان و متکدیان اطراف حرم مطهر بود که تلاش کردیم با پیگیریهای مستمر این وضعیت را بهبود دهیم.
وی با اشاره به اینکه از 20 تا 23 خرداد ورود اجساد به دلایل امنیتی به حرم مطهر ممنوع شده اضافه کرد: شهرداری در این زمینه با ما همکاری خواهد داشت.
مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری قم با اشاره به تدوین طرح جامع امنیتی حرم مطهر گفت: طرح جامع امنیتی مسجد جمکران نیز در دست تدوین است و در آینده برای تصویب به جلسه شورای امنیت کشور برده خواهد شد تا در این زمینه بهتر خدمت رسانی داشته باشیم.
ضرورت برخورد مناسب با زائران نیمه شعبان
سرپرست معاونت امور زائرین استانداری قم نیز در این جلسه با اشاره به برخورد نامناسب برخی افراد با زائران گفت: اگر این برخوردهای نامناسب از سوی نیروهای دستگاهها صورت بگیرد، با آن دستگاه به شدت برخورد میکنیم.
رسول اسماعیلی با اشاره به ضرورت برخورد مناسب با زائران اظهار داشت: نگاهی به نظرسنجیهای سال گذشته نشان میدهد برخی برخوردها زائران را ناراحت کرده است.
وی افزود: این موضوع یکی از مهمترین مسایلی است که در رابطه با میزبانی از زائران مسجد مقدس جمکران در نیمه شعبان باید مورد توجه دستگاهها قرار بگیرد و ما هم نظارت خود را خواهیم داشت.
سرپرست معاونت امور زائرین استانداری قم با اشاره به اینکه گاهی متولیان امور در مسجد جمکران برخورد مناسبی ندارند اضافه کرد: از این افراد هم خواهش میکنیم با مدیریت صحیح در حسن رفتار با زائران در هر شرایط بکوشند.
اسماعیلی ایجاد سد معبر برای پخش نذورات را دیگر مشکل رینگ مسجد جمکران در نیمه شعبان دانست و گفت: دستگاههای مربوط از جمله شهرداری در ساماندهی ایستگاههای صلواتی و جلوگیری از سد معبر و ایجاد ترافیک جدیت داشته باشند.
خرید و فروش مواد محترقه
موضوع دیگری که وی به آن اشاره کرد کنترل جابهجایی و خرید و فروش مواد محترقه بود که در شب نیمه شعبان برای نورافشانی استفاده میشود اما میتواند برای سلامتی افراد خطرآفرین باشد.
وی با اشاره به اینکه ستاد تسهیلات زائران در گذشته خارج از مسجد مقدس جمکران تشکیل میشد افزود: امسال با همکاری خوبی که با مدیریت مسجد وجود دارد این ستاد به داخل مسجد برده شده است.
سرپرست معاونت امور زائرین استانداری قم با اشاره به اهمیت حضور مسئولان دستگاهها تا ساعات آخر حضور زائران در این ستاد گفت: گاهی دیده میشود که در ساعات اولیه حضور مدیران و نمایندگان دستگاهها پررنگ است اما در ساعات پایانی به خاطر خستگی این حضور کمرنگ میشود.
وی ادامه داد: حضور نماینده دستگاهها موجب میشود تا مشکلی که پیش آمده با سرعت بیشتری حل شود.
اسماعیلی به اهمیت مسائل بهداشتی در پذیرایی از زائران اشاره کرد و گفت: در مناسبتهای گذشته مرکز بهداشت قم حضور شایستهای نداشته و عملکردش رضایت بخش نبوده است. امیدواریم در چنین مناسبت مهمی این نقص عملکرد جبران شود.
وی خاطرنشان کرد: نمایندگان دستگاهها باید از 8 صبح روز پنج شنبه در مسجد مقدس جمکران حضور داشته باشند و وظایف خود را مطابق چیزی که به آنها ابلاغ شده انجام دهند.