به گزارش خبرگزاری مهر، سینا خسروی گفت: تنها عملکردی که کسی نمیتواند موفقیت دولت در آن را مورد تردید قرار دهد، حوزه کنترل تورم است و مشخص است که موضوع نقدینگی که به پایه پولی مربوط است، بهخوبی کنترل شده است.
وی ادامه داد: اینکه نقدینگی سرگردان به مهار دولت درآمده گام بسیار مهمی است. در سالهای اخیر به کرات دیده ایم که نقدینگی سرگردان هر دفعه به سمت بازار یک کالا سرازیر می شد و آرامش و تعادل در بازار را به هم می زد که خوشبختانه دولت در یکسال اخیر با اتخاذ سیاستهای اتقباضی جلوی این عدم تعادلها و تنش ها را گرفته است.
رئیس تنظیم بازار سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمان در ادامه رکود حاکم بر بازار را بدیهی و از تبعات سیاست انقباضی متخذه توسط دولت و بانک مرکزی خواند و اعلام داشت: برای گذشتن از ورطه رکود تورمی باید یکی از این دو عارضه را برای مدتی تحمل کرد.
این مسئول تصریح کرد: ینکه اولویت درست دولت کاهش تورم است از لحاظ منطق اقتصاد عارضه رکود را در کوتاه مدت تشدید می کند و این به معنای کاهش رشد و اشتغال خواهد بود، ضمن آنکه گامهای سخت تر کنترل تورم هنوز مانده است.
وی ادامه داد: از تورم 35 به تورم 25 رسیدن با کنترل نقدینگی و مهار پایه پولی ساده تر است اما کاهش از 25 تا 10درصد، 10 برابر مشکلتر است، چرا که این بخش از تورم به ساختار اقتصاد، عدمبهرهوریها، بروکراسی حاکم و مسایلی از این دست مربوط است که بهسادگی قابلکاهش و کنترل نیست.
خسروی دستاوردهای اقتصادی دولت در یکسال اخیر را قابل اعتنا توصیف کرده و معضل اصلی را عدم اطلاع رسانی در این خصوص دانست. وی مهم ترین دستاورد را ایجاد آرامش در حوزه مصرف دانسته و اظهار امیدواری کرد: این آرامش که برخی آن را همردیف با رکود بازار نیز می دانند به زودی به بدنه تولید کشور نیز تسری یابد.
وی نرخ تورم نقطه به نقطه 21 قلم کالای اساسی در استان کرمان در خرداد ماه 93 نسبت به ماه مشابه سال قبل را کمتر از سه درصد دانسته و اینکه دولت توانسته حداقل تورم کالاهای اساسی را در طول یکسال اخیر کنترل کند را دستاورد مهم دیگری برشمرد.
این کارشناس اقتصادی در پایان گزارشی از تغیرات قیمت کالاهای اساسی و میانگین مصرف سالیانه این کالاها در استان کرمان در سالهای اخیر به جلسه ارائه کرد.