به گزارش خبرنگار مهر، دفتر امور روستایی استانداری همدان ظهر دوشنبه بخشداران استان را به قلب تصمیمگیری در استانداری همدان دعوت کرد تا در نشست هم اندیشی مشکلات حوزه خود را بیان کنند.
معاون عمرانی استاندار همدان در این نشست اقدام به تبیین جایگاه بخشداران در سیستم دولتی کرد.
محمدرضا عراقی با اشاره به اینکه سیاست دولت تدبیر و امید خرد جمعی است، عنوان کرد: مشورت کردن مشی این دولت است و مسئولان را نیز از تندروی نهی میکند.
دولت تدبیر و امید به دنبال عوام فریبی نیست
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید به دنبال عوام فریبی و دادن آمارهای غلط نیست و پایینترین رده ارتباطی دولت با مردم دهیاران هستند.
معاون عمرانی استاندار همدان با اشاره به حمایت نظام از دهیاران، عنوان کرد: باید بهای مشارکت سیاسی مردم را پرداخت کرد و مشارکت به معنی سهیم شدن مردم در اداره کشور است.
عراقی بیان داشت: بخشدارایها باید بتوانند با ترکیبی از حاکمیت و مشارکت مردمی در مورد امور مختلف تصمیم گیری کنند و باید در بخش اعتبارات نیز توجه لازم به پرداخت بودجه ها لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه باید جلوی ساخت سازهای غیر مجاز گرفته شود ،گفت: چاهای غیر مجاز کشاورزی حیات روستاها را به خطر انداخته است.
معاون عمرانی استاندار همدان اظهار داشت: مشکلات زیادی در برخورد با چاه های غیر مجاز در روستاها وجود دارد که نباید نادیده گرفته شود.
عراقی با اشاره به لزوم تعیین تکلیف حریم شهرها و روستاها از یکدیگر افزود: مصارف آب در روستاها بیش از استاندارد کشوری است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان نیز در این نشست از توجه دولت به ساختار دهیاری ها و بخشداری ها خبر داد.
مطالبه اصلی روستاییان بهسازی روستا است
حسن ظفری با اشاره به اینکه در دهه چهارم انقلاب و در برنامههای توسعه دولت به دنبال بهسازی روستاها است، اظهار داشت: مطالبه اصلی روستاییان بهسازی روستا است.
وی اظهار داشت: به جایگاهی رسیده ایم که ساختار نظام اجرای پروژه ها را بدون مشارکت مردمی میسر نمیداند و به تنهایی نمیتواند خواسته های مردم را اجابت کند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان با اشاره به لزوم هم افزایی در بین دستگاه های مختلف اجرایی، افزود: با مدیریت مشارکتی میتوان بسیاری از موانع را از راه برداشت.
ظفری اذعان داشت: 70درصد از عوارض تملک دارایی در راستای توسعه همدان و روستاها استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه مشکل مدیریت واحد در روستا باید در کشور حل شود، بیان داشت: با بازنگری طرح های هادی روستایی که افق آنها به پایان رسیده به زودی این طرح ها به فرمانداران برای اجرا ارائه خواهد شد.
مدیرکل امور بحران استانداری همدان نیز در این نشست عنوان کرد: با اجرایی شدن سند مدیریت بحران در روستا بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
علیمردان طالبی با اشاره به اینکه ساختار این سند می تواند در مدیریت روستاها تحول ایجاد کند، اذعان داشت: هلال احمر آمادگی دارد که دهیاران را برای مقابله با بلایای طبیعی آموزش دهد.
38 درصد از آب آشامیدنی در روستاها به هدر میرود
وی ادامه داد: 38 درصد از آب آشامیدنی در روستا به هدر می رود و حفر چاه های غیر مجاز در واقع در تامین آب آشامیدنی مورد نیاز روستا ها تاثیر می گذارد.
مدیرکل محیط زیست استان همدان نیز در پاسخ به سخنان بخشدار همدان در مورد ورود گرگ به حریم شهری خبر جالبی ارائه داد.
علی محمدپور با اشاره به اینکه دهیاران باید یارای محیط زیست باشند، گفت: 10 سال است که در استان درگیر حمله احتمالی گرگها به نزدیکی شهر ها هستیم.
نگهداری دو قلاده گرگ در شهرک مدنی
وی اذعان داشت: فرهنگ نادرست نگهداری از گرگ باعث شده که در شب گذشته دو قلاده گرگ که در یک منزل در شهرک مدنی همدان نگهداری می شد کشف و برای آزاد سازی به پارک پردیسان تهران انتقال یابند.
مدیر کل محیط زیست استان همدان با تاکید براینکه این نهاد هیچ گونه رها سازی گرگ با پلاک را در نقاط مختلف استان ندارد، اذعان داشت: آماده برگزاری دوره های آموزشی برای حفاظت از محیط زیست برای دهیاران هستیم.
بخشداران شهرستان های مختلف استان نیز در این نشست نظرات خود را بیان کردند.
بخشدار مرکزی همدان در این نشست با اشاره به اینکه هماهنگ نموندن امور اجرایی یکی از وظایف بخشداران است، عنوان کرد: جلوگیری از ساخت وسازهای غیر مجاز یکی از مهم ترین وظایف بخشداران ودهیاران در سطح استان است.
جواد سیفی با اشاره به اینکه حریم شهر ها باید تعیین تکلیف شود، اذعان داشت: جمعیت برخی روستا در همدان به هشت هزار نفر می رسد که این خود به مانند اداره کردن یک شهر است.
وی اذعان داشت: اکثر روستاهای بخش مرکزی همدان مهاجر پذیرند و باید تدبیر خاصی برای جلوگیری از این معضل گرفته شود.
بخشدار مرکزی همدان با اشاره به اینکه یک هزار و 298 پروانه مقاوم سازی برای روستاییان صادر شده اما تا کنون در سال جاری وامی برای آنان تخصیص داده نشده است، اذعان داشت: علی رغم وعده به مردم جورقان برای دادن حقابه از فاضلاب تصفیه شده همدان این امر هنوز محقق نمی شود.
46 کلاس درس همچنان با بخاری نفتی گرم میشوند
سیفی اذعان داشت: 46 کلاس درس که 364 دانش آموز دارند همچنان در فصل سرما با بخاری نفتی گرم میشوند.
وی گفت: تغییر کاربری ها در روستاها بدون اطلاع شورا و دهیاران انجام می شود.
بخشدار همدان با اشاره به عدم رعایت معماری سنتی،عدم تکمیل فاز نهایی بهسازی و بدون استفاده ماندن برخی فضاهای آموزشی در روستا ها،گفت: حیوانات وحشی چون گرگ در سطح روستاهای این منطقه افزایش یافته به طوری که در یک ماه اخیر شاهد تلف شدن 54 راس گوسفند درروستاهای این بخش بوده ایم.
محمد سلامتی بخشدار مرکزی نهاوند نیز در این نشست با اشاره به اینکه کمبود بودجه و نیروی انسانی مشکلاتی را برای ادامه کار دهیاری ها ایجاد کرده است ،افزود: تعهدات استخدامی در دهیاری ها موجب شده برخی به جای 30 روز دریافت حقوق 45 روز کاری حقوق دریافت می کنند.
وی اذعان داشت: شهرداری نهاوند بدون داشتن مجوز از کمیسیون ماده پنج اقدام به افزایش حریم شهر کرده و این امر باعث درخواست روستاهای برای خدمات رسانی شده است.
در این نشست مقرر شد در جلسه ای مفصل تر مشکلات بخشداران و دهیاران در روستا با حضور مسئولان ارشد استان بررسی شود.