تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۱

قم - خبرگزاری مهر: سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان قم با اشاره به مقدار تخم مرغی که در استان قم تولید می‌شود گفت: 80 درصد این مقدار صادر می‌شود که با توجه به میزان آب مجازی این محصول در واقع در سال 130 میلیون متر مکعب آب صادر می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد حاج‌حسینی در همایش ملی چالش‌های بحران آب در حوزه دریاچه نمک که ظهر سه شنبه در اتاق بازرگانی استان قم برگزار شد با اشاره به بی توجهی به مدیریت صحیح آب در بخش‌های مختلف اظهار داشت: مهم‌ترین چالش از دیدگاه مدیریت منابع آب عدم اجرای مدیریت یکپارچه منابع آب است.

وی با اشاره به اینکه از دو بعد این مسئله قابل بررسی است و مصداق‌هایی دارد ابراز کرد: مهم‌ترین مشکل ناپیوستگی تقسیمات اداری در مدیریت آب است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان قم گفت: از زمان انتقال آب از سرشاخه‌های دز درگیری‌های بسیار سنگینی داریم که تنها با استقرار نظام مدیریت یکپارچه قابل حل است.

حاج حسینی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها در مصرف آب بی دقت هستند خاطرنشان کرد: به عنوان مثال جدول کنار خیابان را با فشار آب می‌شویند که این نحوه مصرف آب به هیچ وجه منطقی نیست و نباید از آب به عنوان جارو استفاده شود.

وی با اشاره به تعارضات اداره‌کل آب منطقه‌ای استان و شهرداری قم در ارتباط با مسئله رودخانه افزود: آسفالت کردن کف رودخانه و به وجود آوردن زیرساخت‌های رفاهی و شهری موجب تهدید سفره‌های زیرزمینی و افزایش خطر سیل شده است.  

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان قم به بی‌تدبیری‌ها در حوزه مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در استان قم طبق آمار 68 هزار تن تولید تخم مرغ داریم . متوسط آب مورد نیاز برای تولید یک عدد تخم مرغ 150 لیتر است.

وی با اشاره به حجم تخم مرغ تولیدی در قم افزود: 80 درصد این محصول مازاد مصرف قم است و با ضرر صادر می‌شود و در واقع با احتساب آب مصرف شده برای تهیه این تخم‌مرغ‌ها هر سال حدود 130 میلیون متر مکعب آب استان دارد صادر می‌شود.

حاج حسینی با اشاره به اهمیت حفظ منابع آبی ادامه داد: باید در تولید محصولات کشاورزی و خدمات برویم سراغ محصولاتی که به لحاظ آب مجازی مزیت نسبی دارند.

وی گفت: تا امروز هم در استان و هم در کشور مزیت نسبی را فقط در قیمت تمام شده می‌دیدیم و نگاهی به آب مجازی وجود نداشته است.

وی با اشاره به اینکه منابع آب زیرزمینی تجدید پذیر در استان قم 550 میلیون متر مکعب است خاطرنشان کرد: بهره برداری بیش از 750 میلیون متر مکعب از منابع آبی نباید صورت بگیرد که امروز بهره‌برداری بیش از یک میلیون متر مکعب است.