محمد علی فر امینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در بخش جلگه ای گیلان هزار و 42 روستا وجود دارد که 62 درصد جمعیت روستایی استان را شامل می شود.
وی همچنین اظهارداشت: طرح آبرسانی هزار روستایی گیلان از ناحیه جنوبی آستارا شروع و تا ناحیه شرقی رودسر ادامه می یابد.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی گیلان گفت: همه روستاهای که در این منطقه واقع شده اند با محدودیت تامین منابع آبی مواجه هستند به همین طرح جامع مطالعاتی آبرسانی به هزار روستا تعریف شد.
وی افزود: در حال حضر از مجموع هزار و 42 روستا 721 روستا با جمعیت 440 هزار نفر از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند.
فر امینی تاکید کرد: هم اکنون 70 درصد ظرفیت کاری طرح جامع آبرسانی به هزار روستا در گیلان اجرا و 30 درصد بقیه طرح در حال انجام است.
وی تصریح کرد: تراکم جمیتی روستایی در بخش جلگه ای زیاد است بنابراین هر چه تعداد روستاهای این منطقه بیشتر از نعمت آب آشامیدنی برخوردار شوند ضریب شاخص بهره مندی رشد و ارتقا می یابد.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی گیلان گفت: یا تکمیل این طرح 90 درصد جمعیت روستایی استان از شاخص بهره مندی آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند می شوند.
وی همچنین با بیان اینکه روستاهای گیلان سامانه تصفیه فاضلاب ندارند، افزود: منشا تولید فاضلاب، آب است بنابراین اگر در روستای آب وجود نداشته باشد به یقین نمی توان برای توسعه سیستم فاضلاب برنامه ریزی کرد.
فر امینی بیان داشت: از سیاست های وزارت نیرو نخست ارتقای بهره مندی شاخص برخورداری آب آشامیدنی سالم و بهداشتی و در نهایت ایجاد سامانه های فاضلاب است.
وی در ادامه از ایجاد سامانه های بهداشتی دفع فاضلاب در مناطق روستایی از سال 1388 در استان خبرداد و افزود: هم اکنون دفع فاضلاب در اغلب روستاهای استان از طریق چاه جاذب انجام می شود.