همدان - خبرگزاری مهر: مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه امسال در هفته جهاد کشاورزی 32 کانون یادگیری فعالیت خود را آغاز می کنند، گفت: ظرفیت استان برای ایجاد کانون های یادگیری بالا است.

به گزارش خبرنگار مهر، کیوان زاهدی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه مسئولیت اشاعه، گسترش و توسعه مباحث جدید کشاورزی، یافته های جدید و انتقال فناوری های نوین به کشاورزان بر عهده بخش ترویج است، اظهار داشت: مسئولیت ترویج باید از طریق آشنا کردن کشاورزان، آموزش دادن پدیدهای جدید کشاورزی و تشویق و ترغیب کشاورزان برای بکار گیری آموزش ها است.

وی با بیان اینکه در بخش ترویج ایجاد مزارع تحقیقی و ترویجی در برنامه است، عنوان کرد: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی و با نگاه کردن به این کلمات در می یابیم که شعار امسال با کشاورزی و به خصوص بخش ترویج ارتباط زیادی دارد.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه محدودیت منابع آبی یکی از محدودیت های موجود در کشور است، بیان کرد: به علت کمبود منابع آب در کشور نمی توانیم افزایش سطح زیر کشت داشته باشیم و هدف افزایش عملکرد و افزایش بهره وری است.

زاهدی با بیان اینکه بخش ترویج جهاد کشاورزی دو راهبرد اساسی در برنامه دارد، افزود: ایجاد کانون های یادگیری و انتقال تجارب کشاورزان خبره و نمونه به کشاورزان و ایجاد عرصه ها و سایت های جامع الگویی- تولیدی در رههبرد اساسی است.

رکورد تولید کشاورزان نمونه استان دو و نیم تا پنج برابر تولیدات استان است

وی با بیان اینکه هر ساله کشاورزان نمونه کشوری معرفی می شوند و رکورد تولید کشاورزان نمونه استان دو و نیم تا پنج برابر تولیدات استان است، ابراز داشت: این عملکرد مطلوب ناشی از به کار گیری علم و دانش و تجارب شخصی کشاورزان است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه از 27 سال گذشته هر سال کشاورزان نمونه انتخاب می شوند، اظهار داشت: دو هزار کشاورز نمونه در استان همدان فعالیت می کنند که این کشاورزان پتانسیل و ظرفیت خوبی در راستای انتقال تجارب به سایر کشاورزان است.

کیوان زاهدی با بیان اینکه از کشاورزانی که داوطلبانه علاقمند به پرداخت زکات دانش خود هستند در کانون های یادگیری استفاده می کنیم، افزود: ایجاد کانون های یادگیری در ابتدا محرک رونق اقتصاد است و در ان عزم ملی، مدیریت جهادی و فرهنگ نیز دیده می شود.

وی با بیان اینکه عزم ملی در رفتار کشاورزان نمونه تجلی پیدا می کند چراکه کشاورز نمونه یک حرکت جهادی انجام داده و از آب و خاک به خوبی استفاده کرده است، ابراز داشت: شعار امسال در کانون های یادگیری و تجارب محقق می شود.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه امسال در هفته جهاد کشاورزی 32 کانون یادگیری فعالیت خود را آغاز می کنند، ادامه داد: ظرفیت استان برای ایجاد کانون های یادگیری زیاد است و تلاش داریم در پایان سال جاری تعداد کانونهای یادگیری به 100 کانون برسد.

کیوان زاهدی با بیان اینکه یکی دیگر از راهبردها ایجاد عرصه ها و سایت های جدید الگویی و تولیدی است، عنوان کرد: بین مروجان، تعداد بهره برداران و سطح زیر کشتنتاسب معقولی وجود ندارد لذا باید با توجه به محدودیت منابع انسانی به ایجاد عرصه های الگویی توجه شود.

60 سایت الگویی تولیدی در استان همدان وجود دارد

وی با بیان اینکه اگر عرصه های الگویی در استان همدان ایجاد شوند به طور ذاتی نشر پیدا می کنند، بیان کرد: هم اکنون 60 سایت الگویی تولیدی در استان همدان وجود دارد و بنا داریم این سایت ها را تا پایان سال جاری به 150 سایت افزایش دهیم.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه امسال از 23 کشاورز نمونه تجلیل می شود، بیان کرد: کشاورزان نمونه به طور طبیعی به کانون های یادگیری ماحق می شوند.

زاهدی با اشاره به اینکه از طریق سایت پیامکی 3000747722 با کشاورزان ارتباط داریم، عنوان کرد: کشاورزان نمونه زمانی که می خواهند عملیات زراعی و باقی انجام دهند پیامک می فرستند و جهاد کشاورزی با سایر کشاورزان برای بازدیدی از مزرعه در هنگام انجام عملیات جدید هماهنگی به عمل می آورد.

وی با بیان اینکه سه مزرعه تحقیقی ترویجی در ارتباط با محصول نخود در استان وجود دارد، عنوان کرد: دو طرح تحقیقی تطبیقی در مورد محصولات کلزا و گندم نیز وجود دارد.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سال گذشته 29 هزار نفر ساعت آموزش ترویجی داشته اند، بیان کرد: همچنین دو هزار و 770 دقیقه برنامه رادیویی و تلویزیونی پخش شده است.

کیوان زاهدی با بیان اینکه امسال 12 کشاورز نمونه از استان همدان در سطح ملی معرفی می شوند، بیان کرد: پنج درصد کشاورزان نمونه استان خانم و 95 کشاورزان نمونه آقا هستند.