به گزارش خبرنگار مهر، پس از تعلیق نسبی برخی از تحریمهای نفتی ایران به دنبال توافق هستهای ژنو، اما کماکان شرکت انگلیسی – هلندی شل و پالایشگاههای یونانی در ردیف بزرگترین بدهکاران نفتی به ایران قرار دارند.
در شرایط فعلی، بدهی غول نفتی انگلیسیها به شرکت ملی نفت ایران حدود دو میلیارد و 300 میلیون دلار برآورد می شود که این حجم بدهی نفتی سرمایه مورد نیاز ساخت سه پالایشگاه نفت 300 هزار بشکه ای در ایران را تامین می کند.
سید محسن قمصری مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران اخیرا از طلب 4 میلیارد دلاری نفتی ایران از خریداران خارجی نفت ایران خبر داده و تاکید کرده است: یونان و شرکت انگلیسی شل تاکنون بدهیهای نفتی خود به ایران را پرداخت نکرده اند.
از این رو، همزمان با سه ساله شدن بدهی های نفتی شرکت شل به ایران، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران بار دیگر در حاشیه نشست اوپک در وین با مقامات این غول نفتی جهان دیدار و گفتگو کرده است.
شرکت او.ام.وی اتریش هم به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ توزیع و عرضه کننده گاز طبیعی در سطح کشورهای عضو اتحادیه اروپا با وزیر نفت ایران پشت درهای بسته دیدار و گفتگو کرده است.
این مذاکرات نفتی در حالی بین ایران و غولهای نفت و گاز اروپا انجام گرفته است که اخیرا تدوین نسل جدید قراردادهای بیع متقابل به منظور توسعه بخش بالادستی صنایع نفت و گاز ایران تدوین و نسخهای از آنها در اختیار غولهای نفتی جهان قرار گرفته است.
سید مهدی حسینی رئیس کارگروه اصلاح قراردادهاي نفتي وزارت نفت اخیرا در گفتگو با مهر با اشاره به مذاکرات انجام شده با شرکتهای معتبر و صاحب برند نفتی جهان بهمنظور معرفی ویژگی نسل جدید قراردادهای نفتی با بیان اینکه ایران با حفظ منافع ملی به دنبال عقد قراردادهای نفتی "برد-برد" است، گفته است: مدل جدید قراردادهای نفتی تاکنون با استقبال شرکتهای بزرگ نفت و گاز جهان روبرو شده است.
در این بین بیژن زنگنه وزیر نفت اخیرا کارگروهی را مامور مذاکره با شرکت شل برای وصول مطالبات شرکت ملی نفت ایران کرده اما این غول نفتی انگلیس تاکنون بدهی 2.3 میلیارد دلاری نفتی به ایران را پرداخت نکرده است.
به گزارش مهر، شرکت انگلیسی- هلندی شل یکی از بزرگترین خریداران نفت خام ایران است به طوری که تا پیش از افزایش تحریمها به طور متوسط روزانه بین 150 تا 200 هزار بشکه نفت ایران به این شرکت چند ملیتی فروخته شده است.
همزمان با افزایش تحریمهای خصمانه اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت ایران، فروش روزانه نفت خام به این شرکت انگلیسی – اروپایی با مشکلاتی همراه شد به طوریکه با تحریم "سوییفت" شرکت نفتی رویال داچ شل برای عمل به قراردادهای نفتی خود با ایران دچار مشکلات متعددی شده بود. میزان صادرات نفت ایران به شرکت شل به حدود 100 هزار بشکه در روز رسیده بود.
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
پرونده بدهی 2.3 میلیارد دلاری شرکت انگلیسی شل به ایران (بودجه ساخت 3 پالایشگاه جدید نفت در ایران) در حالی سه ساله شده است که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در حاشیه نشست 165 اوپک با برخی از غولهای نفت و گاز جهان برای بازگشت به صنعت نفت ایران گفتگو کرده است.