بهار- خبرگزاری مهر: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار از افتتاح پنج پروژه زراعی در هفته جهاد کشاورزی در این شهرستان خبر داد و گفت: باید برای حفظ منابع آب و خاک این منطقه به دنبال افزایش سطح زیر کشت محصولات کم آب بر بود.

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ کرمی عصرشنبه در نشست با اصحاب رسانه شهرستان بهار که به مناسبت هفته گرامیداشت جهاد کشاورزی برگزار شد، با بیان اینکه در  هفته جهاد کشاورزی پنج پروژه زراعی که از سال 91 از اعتبارات محل طرح توسعه بخش کشاورزی آغاز به احداث شده اند با اعتباری افزون بر سه میلیارد و 28 میلیون تومان بهره برداری می شود، اظهار داشت: بهره برداری از دو واحد مرغ گوشتی، واحد سالم سازی محصول سیب زمینی، بهره برداری از سردخانه بالای صفر درجه و افتتاح باغ الگویی، پنج پروژه جهاد کشاورزی شهرستان است که به بهره برداری خواهد رسید.

کرمی با اشاره به اینکه این پنج پروژه 36 خانوار را تحت پوشش و سبب اشتغالزایی 33 نفر در شهرستان شده است، اعلام داشت: این پروژه ها در سطح سه بخش بهار، لالجین و صالح آباد اجرا شده اند که در راه اندازی آنها از دو میلیارد و 140 میلیون تومان تسهیلات بانکی نیز استفاده شده است.

در مورد وضعیت کشت محصولات زراعی در سالجاری در شهرستان بهار نیز، اذعان داشت: در سالجاری 52 هزار و 600 هکتار از اراضی زراعی شهرستان به کشت غلات، 37 هزار هکتار به کشت گندم و 30 هزار هکتار نیز به کشت جو اختصاص یافته است.

کرمی با بیان اینکه امسال 103 هزار تن گندم و جو در شهرستان بهار برداشت خواهد شد، افزود: پیش بینی می شود از این میزان کشت گندم و جو در شهرستان، 34 هزار و 400 هزار تن گندم آبی، 36 هزار و 840 تن گندم دیم، 19 هزار و 800 تن جو آبی و 12 هزار تن جو دیم تولید شود که البته برداشت های موردی گندم در روزهای اخیر آغاز شده و این برداشت ها در روزهای آتی گسترده تر خواهد شد.

وی در خصوص کشت بهاره سایر محصولات زراعی شهرستان بهار نیز اعلام داشت: در سالجاری سیب زمینی کشت بهاره با افزایش 500 هکتاری در سطح نسبت به سال گذشته، هفت هزار و 500 هکتار، پیاز 90 هکتار، کدو آجیلی 500 هکتار، خیار هزار و 50 هکتار، ذرت علوفه ای 360 هکتار و یونجه چهار هزار و 700 هکتار از اراضی شهرستان بهار در فصل بهار را به خود اختصاص داده است.

کرمی با اشاره به اینکه مجموعه جهاد کشاورزی شهرستان بهار برای حفظ منابع آب و خاک این منطقه به دنبال افزایش سطح زیر کشت محصول پرآب بر سیب زمینی نیست بلکه به دنبال افزایش تولید در سطح است، گفت: با توجه به اینکه 90 درصد محصول سیب زمینی شهرستان بهار تابستانه و تنها 10 درصد آن پائیزه است پیش بینی می شود در سالجاری میزان تولید این محصول به بیش از 300 هزار تن برسد.

در هزار و 310 هکتار از اراضی شهرستان بهار مبارزه با سن مادر انجام شده است

وی در مورد اقدامات جهاد کشاورزی شهرستان بهار در راستای مبارزه با سن مادر نیز اظهار داشت: در سه ماه اول سالجاری مبارزه با سن مادر در هزار و 310 هکتار از اراضی شهرستان انجام شده و مبارزه با سن پوره نیز به همت و همکاری کشاورزان و مرکز خدمات کشاورزی منطقه لالجین، صالح آباد و منطقه حومه که بیشترین فعالیت در سطح را داشته است در 17 هزار هکتار از مزارع صورت گرفته است.

کرمی افزود: فعالیت های مبارزه با سن مادر و پوره در شهرستان دولتی نبوده بلکه بیشتر در بخش خصوصی و توسط مرکز تولیدات گیاهی، تعاونیهای تولید و چهار کلینیک گیاه شناسی با همکاری شبکه مراقبت جهاد کشاورزی انجام شده است.

وی در خصوص تعیین تکلیف طرح های کشاورزی بالای یک میلیارد ریال بدهی معوقه بانکی نیز اعلام داشت: با بررسی های به عمل آمده 38 طرح دارای بدهی معوق بانکی بالای 100میلیون تومانی در شهرستان مربوط به حوزه صنعت، خدمات و کشاوزی بوده که 26 مورد از این طرح ها به بخش کشاورزی اختصاص دارد.

کرمی ادامه داد: 16 طرح از بخش کشاورزی با اعمال ماده 16 و هفت طرح از طریق قوانین داخلی بانکها تعیین تکلیف شدند که از این طرح ها تا کنون بیش از 15 میلیارد تومان به بانکهای عامل برای اخذ تسهیلات سرمایه در گردش معرفی شده اند.

سهمیه سوخت بخش کشاورزی در سالجاری کاهش 25 درصدی داشته است

وی همچنین در مورد سوخت ارائه شده به بخش کشاورزی شهرستان با بیان اینکه کاهش 25 درصدی سهمیه سوخت این بخش کشاورزان این منطقه را دچار مشکل کرده است، گفت: در دو ماه اول سالجاری به پمپ های آب سیار، چاه آب کشاورزی، صنایع تبدیلی،مرغداریها، چاههای بدون مجوز، گلخانه ها با سه هزار و 55 مورد تقاضا برای دریافت سوخت، چهار میلیون و 930 هزار و 500 لیتر سوخت ارائه شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که هفت میلیون و 400 هزار لیتر سوخت به کشاورزان تحویل داده شده بود، کاهش ارائه سوخت و کاهش تقاضا را داشته ایم.

کرمی افزود: با توجه به اینکه در سالجاری افزایش خرید ماشین آلات کشاورزی و تأخیر در ارائه سوخت را در بخش کشاورزی داشتیم تقاضا برای دریافت سوخت از جانب کشاورزان کاهش یافته است چراکه کشاورزان برای آبیاری به موقع محصولات خود منتظر سوخت دولتی نمانده و از بازار آزاد هم که شده سوخت را در مواقع نیاز تهیه می کنند بنابراین مصرف کاهش نیافته است.

وی با اشاره به طرح های تملک دارایی استانی نیز گفت: مجموعه جهاد کشاورزی شهرستان بهار در قالب 10 برنامه 40 طرح را در حوزه پروژه های تملک دارایی به مرکز اعلام کرده که البته تا کنون مصوب نشده است.

کرمی اذعان داشت: برای اجرای این 40 طرح نیاز به دو میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده است.

وی با بیان این مطلب که دولت اعتبارات مناسبی را برای اجرای طرح سیستم های آبیاری تحت فشار برای کشاورزان در نظر گرفته است، گفت: با توجه به اینکه 55 درصد اراضی شهرستان تحت پوشش آبیاری تحت فشار هستند ولی دولت برای توسعه این طرح ها تدابیر مطلوبی را اندیشیده است تا جائیکه اگر چاه آب کشاورزی دارای بیش از پنج شریک و یا استفاده کننده دارد دولت 85 درصد هزینه اجرای طرح آبیاری تحت فشار را به این افراد به صورت بلاعوض پرادخت می کند و البته به کشاورزانی هم که به صورت شخصی قصد اجرای این طرح را دارند چهار میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت خواهد کرد.

برچسب‌ها