دکتر حمید گورابی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جلسه دیدار مقام معظم رهبری با اعضای جهاد دانشگاهی گفت: این دیدار قوت قلبی برای ادامه راهمان بود.
وی با بیان اینکه رهبر تاکید داشتند جهاد دانشگاهی علاوه بر حرکت های گذشته، بایستی کارهایی انجام دهد تا منجر به افزایش دانش بشری شود، گفت: دانش بشری بیشتر از اینها باید گسترش پیدا کند. انجام تحقیقات کاربردی بدون تسلط بر دانش شاید به خودکفایی در کشور منجر شود اما ممکن است کشور را با کوچکترین تلنگرهایی با مشکل مواجه کند.
رئیس پژوهشگاه رویان در این خصوص افزود: شاید در این مواقع خودمان نتوانستیم این مشکلات را حل کنیم چرا که به آن دانش خاص مسلط نبوده ایم لذا بر این اساس وابستگی در این دانش ها مشکلاتی را به وجود می آورد.
رئیس پژوهشگاه رویان از برداشتن گام هایی در عرصه های جدید اظهار امیدواری کرد و اظهار داشت: اگر ما بتوانیم، دانشی را که تا کنون هیچ علمی به آن دسترسی پیدا نکرده، مطرح کنیم و به دانشی قابل تکیه و بدون ایراد برسیم، همان راهبردی است که مقام معظم رهبری هم به آن تاکید داشته اند.
گورابی با تاکید بر اینکه ما بر آن هستیم تا فعالیت های ریشه داری انجام دهیم، افزود: سعی ما برآن است تا به تحقیقاتمان عمق ببخشیم و با کاربردی کردن تحقیقات و پژوهش هایمان به ارائه محصولی قابل مشاهده توسط مردم برسیم.
رئیس پژوهشگاه رویان، تصریح کرد: از گذشته قصد ما بر این بوده که بتوانیم دستاوردها را در آزمایشگاههایمان به عرصه خدمات برسانیم ولی جهاد دانشگاهی پشتوانه مالی ندارد چرا که جهاد اغلب هزینه های خود را باید خودش تامین کند و اینجاست که با به روی کار آمدن بخش های دولتی مشکلات جهاد برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه کمک بخش های دولتی در عرصه های مختلف به جهاد دانشگاهی می تواند موثر باشد گفت: جهاد دانشگاهی همانطور که در گذشته هم اثبات کرده می تواند آن چیزی که در تعهدش است را در عمل پیاده کند و در حقیقت بودجه ای نه در قالب بودجه بلکه در قالب تعهد خود نسبت به ارائه خدمات به مردم انجام دهد.
رئیس پژوهشگاه رویان در ادامه افزود: برای پا گذاشتن به عرصه های نو، پژوهشی شدن مطرح است. چرا که برای دسترسی به علمی که در کشور های دیگر پیدا نشده باشد، پژوهش ها می توانند کار ساز باشند.
وی خاطر نشان کرد: مقالاتی که از پژوهشگاه رویان تولید شده در مجلات خوبی منتشر شده و این بدان معناست که بر اساس همین نوآوری ها توانستیم، مقالات را در دنیا منتشر کنیم تا دنیا به مقالات ما استناد کند.
گورابی با بیان اینکه افزایش تعداد مقالات هدف مهمی نیست، گفت: در کنار تولید مقالات هدف مهم تری داریم که آن تولید مقالات در عرصه های نو است. با این کار می توانیم به محصول و خدمت رسانی جدیدی برای مردم خودمان و کشورهای دیگر تبدیل شود و بتوانیم محصولاتمان را به صادرات برسانیم. مقام معظم رهبری هم بر این موضوع تاکید داشتند.