زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنعت، ‌معدن و تجارت استان زنجان گفت: نخستین نمایشگاه و فروشگاه دائمی فرش دستباف در استان زنجان توسط اتحادیه فرش دستباف روستایی راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری  مهر،سعید سیاری افزود: واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی و حمایت از آن در راستای رشد و توسعه استان زنجان یکی از اهداف سازمان به شمار می‌رود که خوشبختانه هم اکنون شاهد تحقق این امر و آغاز فعالیت‌های تاثیر گذار بخش خصوصی در بخش فرش دستباف زنجان و حمایت از این صنعت و هنر بی‌نظیر استان زنجان هستیم.

وی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری نمایشگاه و فروشگاه دائمی فرش دستباف با حضور فعال بخش خصوصی در زنجان در راستای متمرکز ساختن امور مربوط به تهیه، تولید و فروش فرش استان در بازارهای داخلی و خارجی به بهره‌برداری رسید.

رئیس سازمان صنعت‌، معدن و تجارت استان زنجان گفت:  در این مجموعه علاوه بر فروشگاه فرش،‌ مواد اولیه از سوی اتحادیه توزیع و نیز کارگاه متمرکز فرش در نظر گرفته شده است.

سیاری افزود: با راه‌اندازی این گونه فروشگاه‌ها ما می‌توانیم شاهد معرفی فرش دستباف استان به دنیا و رشد صادرات آن از استان باشیم، به طوری که با آموزش آخرین طرح‌های پر مخاطب دنیا به فرشبافان و توزیع مواد اولیه مرغوب به آنان و نیز با فروش این فرش‌ها به صورت متمرکز به تجار و بازرگانان شاهد رونق این صنعت ارزشمند در استان زنجان باشیم.

وی ضمن اظهار تاسف از عدم رفع مشکل ساختمان شهر و روستاافزود:‌ متاسفانه تاکنون با وجود پیگیری‌های متعدد سازمان برای باز پس گیری این ساختمان و ایجاد نمایشگاه و فروشگاه فرش در آن با ابعاد و وسعت بیشتر عملیاتی نشده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان زنجان از تهیه تفاهمنامه‌ای بین سازمان‌، مرکز ملی فرش و استانداری خبر داد و یادآور شد‌: با امضای این تفاهم‌نامه برای حمایت از فرشبافان استان‌، حدود 400 دار قالی ارگونومی به فرشبافان استان داده خواهد شد و آموزش آنها پیگیری خواهد شد.

سیاری گفت: اعزام هیئت‌های تجاری به استان و حضور تجار و تولید کنندگان فرش استان در نمایشگاه‌های بین المللی از جمله سایر مفاد این تفاهم‌نامه است که در صورت امضا عملیاتی خواهد شد.

افزایش تعداد بیماران کلیوی زنجان، نگران کننده است

مشاور انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان از افزایش دو برابری تعداد بیماران دیالیزی شهر زنجان در سال 92 خبر داد و گفت: در سال 91 تعداد بیماران دیالیزی 35 نفر بود که این تعداد در سال 92 به 72 نفر افزایش یافت که این افزایش برای سال های آینده نگران کننده است.

گلزار باباخانی به دلایل افزایش بیماران کلیوی اشاره کرد و افزود: عادات غذایی ناصحیح، عدم تحرک، نبود خود مراقبتی، عدم توجه به امر سلامتی قبل از ایجاد درد، درمان ناقص بیماری های زمینه ای مثل دیابت و فشار خون از مهم ترین علل افزایش تعداد بیماران کلیوی است.

وی سن ابتلا به بیماری های کلیوی را در حال کاهش دانست و ادامه داد: گروه سنی 40 تا 60 سال بیشتر از سایر گروه های سنی دیگر، مبتلا به دیالیز هستند که البته سن ابتلا به این نوع بیماری ها در حال کاهش است و بسیاری از افراد جامعه بدون اطلاع از وجود بیماری های کلیوی، زندگی را سپری می کنند که در سنین بالاتر متوجه بیماری های خود می شوند.

مشاور انجمن کلیوی زنجان تاکید کرد: با افزایش گروه سنی سالمندان در کشور، بیماری های کلیوی نیز در صورت عدم کنترل، با افزایش روبه رو می شود.

باباخانی به راه های پیشگیری از بیماری های کلیوی تصریح کرد و گفت: توجه به خود مراقبتی، تغذیه مناسب، انجام فعالیت های ورزشی، رعایت نکات بهداشتی و اهمیت دادن به پیشگیری می تواند از بیماری های کلیوی جلوگیری کند.

وی به افرادی اشاره کرد که به سلامت خود اهمیت نمی دهند و تاکید کرد: تا زمانی که درد به سراغ برخی از افراد نیاید، به دنبال درمان نمی روند در صورتی که هزینه پیشگیری بسیار پایین تر و عوارض روحی، جسمی و اجتماعی آن نیز کمتر است و باید این موضوع فرهنگ سازی شود که مصرف یک قرص برای کنترل فشار خون بهتر از گریبانگیر شدن با بیماری های کلیوی به صورت مادام العمر و از بین رفتن کلیه ها است.

مشاور انجمن کلیوی زنجان وجود مکانی برای تست و پیشگیری از بیماری های کلیوی را ضروری عنوان کرد و افزود: با داشتن یک مرکز متمرکز برای پیشگیری از بیماری های کلیوی، از میزان هزینه ها و سردرگمی افراد برای ادامه درمان می کاهد و مردم می توانند با آگاهی، پیگیر درمان و سلامتی خود باشند.

باباخانی بروز بیماری های کلیوی را زمانی که 70 درصد از کارایی کلیه ها از بین رفته است دانست و یادآور شد: آمار بیماران کلیوی در جامعه مانند قسمتی از کوه یخی است که فقط قله آن بیرون از آب است و حجم عظیمی از آن زیر آب قرار دارد و اکثر افراد جامعه به علت عادات بد زندگی به بیماری کلیوی دچارند که خود از آن آگاهی ندارند.

وی به فعالیت های انجمن کلیوی زنجان اشاره کرد و ادامه داد: این انجمن برای آگاه سازی مردم نسبت به بیماری های کلیوی و به یاری مردم خیّر زنجان اقدام به ساخت مرکز آموزشی، پیشگیری و تحقیقاتی کرد تا افراد جامعه را در زمینه پیشگیری از بیماری های کلیوی و بیماری های زمینه ای از قبیل دیابت و فشار خون کمک  کند و رشد بیماری های کلیوی متوقف شود.

مشاور انجمن کلیوی زنجان وجود این پروژه را ضروری عنوان کرد و گفت: این پروژه برای درمان و تشخیص مراحل اولیه بیماری های کلیوی بسیار موثر است و ساخت آن از کمک های خالصانه مردم خیّر زنجانی است که تا تکمیل آن باید اینکمک ها استمرار یابد.

باباخانی به رواج فرهنگ نیکوکاری در زمینه کمک به حفظ سلامتی افراد جامعه اشاره کرد و افزود: حفظ سلامتی برای افراد ضروری است و باید نیکوکاران جامعه در نگهداری آن، برخی از افراد نیازمند را یاری کنند و به ویژه در تکمیل و تجهیز پروژه تخصصی، انجمن کلیوی زنجان را یاری کنند تا از بروز مشکلات روحی، روانی، اجتماعی و سایر عواقب آن در بین افراد جامعه جلوگیری کنند.

برچسب‌ها