به گزارش خبرنگار مهر، استاندار مرکزی ظهر دوشنبه در پنجمین کارگروه اشتغال با اشاره به ضرورت توجه مدیران دستگاههای اجرایی استان مرکزی به موضوع اشتغال و تلاش در جهت جذب سرمایه گذاری افزود: استان مرکزی استانی توانمند در حوزه صنعت، کشاورزی و خدمات است که باید با توجه به این توانمندی ها زمینه جذب سرمایه گذاران و توسعه حوزه اشتغال استان هر سریعتر فراهم شود.
وی ادامه داد: اعتبارات اشتغالزایی استان در سالجاری باید با توجه به شرایط پیش روی شهرستان های استان توزیع شود و به گونه ای عمل نشود که شهرستان های توسعه نیافته در این بخش نادیده گرفته شوند.
ضرورت توسعه شهرستانهای توسعه نیافته در استان
مقیمی باتاکید بر ضرورت توسعه شهرستانهای توسعه نیافته در استان بیان داشت: اگر گران بودن تسهیلات مشکل اصلی این شهرستانهاست باید اعتبارات فوق با اعتبارات صندوق توسعه که ارزانتر است در شهرستانها جابجا شود و زمینه ای فراهم شود تا شهرستان های محروم از تسهیلات سرمایه گذاری ارزانتر و شهرستانهای برخوردارتر از تسهیلات سرمایه گذاری گرانتر بهره مند شوند.
وی افزود: در طول 30 سال گذشته این 4 شهرستان همواره به دلیل محرومیت از تسهیلات سرمایه گذاری محروم بوده اند و نتوانسته اند زمینه های سرمایه گذاری را در خود ایجاد کنند امری که متاسفانه در سایه بی توجهی های صورت گرفته 30 سال تداوم یافته است.
استاندار استان مرکزی ادامه داد: تنها راه نجات شهرستانهای محروم و توسعه نیافته را سرمایه گذاری عنوان کرد و گفت: نباید با ترساندن سرمایه گذاران و تکرار این موضوع که تسهیلات بانکی اشتغالزایی گران است و ... مانع از سرمایه گذاری سرمایه گذاران شد.
بانک ها فقط به مشتریان اعتباری خود تسهیلات اشتغالزایی می دهند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست از ابلاغ 145 میلیارد و 220 میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی به استان مرکزی در سالجاری خبر داد و گفت: تاکنون 177 میلیارد و 580 میلیون تومان طرح از سوی بانکها و دستگاه های اجرایی به کارگروه اشتغال استان معرفی شده است.
ناصر شیخی افزود: در ابلاغیه های جدید بانک های موظف هستند تنها طرح هایی را بپذیرند که مشتریان اعتباری آنها باشند و این مسئله کمی دست و پای سرمایه گذاران در سرمایه گذاری بسته است.
وی ادامه داد: رقم بالای نرخ تسهیلات پرداختی اشتغالزایی رغبت سرمایه گذاران را در شهرستانهای محرومی چون خمین، فراهان، آشتیان تفرش و شازند کم کرده و باعث شده تا هیچ طرح اشتغالزایی برای بهره مندی از این تسهیلات معرفی نشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در هفته گذشته به دلیل بالا بودن نرخ تسهیلات هیچ طرحی در استان معرفی نشده است.
اعتراض به حذف طرح های نیمه تمام گردشگری و صنایع دستی در بانکها
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز دراین نشست با اشاره به طرح های نیمه تمام اشتغالزایی این حوزه در استان گفت: علت حذف طرح های اشتغالزای این حوزه از سوی بانکها باید مشخص شود.
محمد حسینی با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف طرح های نیمه تمام اشتغالزایی استان در حوزه گردشگری و صنایع دستی افزود: 30 طرح نیمه تمام این حوزه با توجه به نقشی که در اشتغالزایی استان دارند باید مورد توجه قرار گیرند.
وی ادامه داد: اگر پرداخت تسهیلات از عهده بانک های استان برای اجرای طرح های اشتغالزایی درون استان واقعا امکانپذیر نیست اعلام کنند شاید ما باید برای اجرای طرح های داخلی خود از بانکهای خارجی تسهیلات بگیریم؟
فرماندار خمین نیز در اعتراض به عدم تخصیص تسهیلات ارزان در شهرستان های محروم گفت: چرا رونق اقتصادی دراستان مرکزی فقط باید در شهرستان برخوردار و خاص صورت بگیرد؟ مگر نه اینکه ادامه این روند موجبات خالی شدن مناطق محروم را از سکنه و مهاجرت به شهرستانهای برخوردار را در پی خواهد داشت؟
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استاان مرکزی نیز در این باره گفت: شهرستان های محروم را نمی توان به سمت سرمایه گذاری گران رهنمون کرد و تجدید نظر در نوع تخصیص اعتبارات به این مناطق باید در اولویت کاری مسئولان قرار بگیرد.
تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی به صندوق مهر امام رضا ابلاغ شد
مدیر صندوق مهر امام رضا(ع) در استان مرکزی نیز در ادامه این جلسه از تخصیص تسهیلات قرض الحسنه 125 میلیارد و 780 میلیون ریالی این صندوق در سالجاری خبر داد و گفت: سقف تسهیلات خوداشتغالی این صندوق امسال از 150 میلیون ریال به 200 میلیون ریال افزایش یافته است.
محمد امامی نرخ سود این تسهیلات را 4 درصد در بازپرداختی 5 ساله عنوان کرد و گفت: ثبت نام متقاضیان برای دریافت این تسهیلات از 15 تیر ماه آغاز می شود.
مدیر صندوق امام رضا(ع) استان مرکزی دارابودن مدرک فنی و حرفه ای، دارا بودن گواهینامه های دوره آموزشی صنایع دستی و مدرک دانشگاهی را از شرایط دریافت این تسهیلات برشمرد و گفت: شرایط سنی دریافت گنندگان این تسهیلات نیز 20 تا 50 ساله است.
امامی در ادامه از امضا تفاهم نامه ای با شرکت شهرکهای صنعتی استان خبر داد و گفت: با امضا این تفاهم نامه کارگاه های کوچک تولیدی و صنعتی تا سقف یک میلیارد ریال مشمول بهره مندی از تسهیلات قرض الحسنه صندوق مهر امام رضا(ع) می شوند.
وی یادآور شد: علاوه برا این کارگاه های تولیدی و صنعتی که توانایی ایجاد پنج تا 10 فرصت شغلی را دارا هستند در قالب تسهیلات سرمایه در گردش می توانند از این تسهیلات قرض الحسنه تا سقف یکصد میلیون تومان بهره مند شوند.
مدیر صندوق اعتباری مهر امام رضا(ع) استان مرکزی بیان کرد: بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اعطای تسهیلات این صندوق امسال در چند شهرستان استان در قالب مدیریتهای واحدصورت می گیرد که در این راستا آشتیان، تفرش و فراهان با محوریت تفرش،دلیجان و محلات در قالب یک قطب و ساوه و زرندیه نیز در قالب یک قطب پرداخت می شود.
گفتنی است پنجمین جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان مرکزی در سال 93 با تصویب 84 طرح اشتغالزایی به کار خود پایان داد.