وزير كشور با بيان اينكه فضاي غبار آلود و خاكستري، نشاط سياسي و اجتماعي را كاهش مي دهد و به انديشه ها اجازه باروري نمي دهد،تاكيد كرد: سالم سازي تحركات سياسي و اجتماعي بايد به طور جدي و به صورت قانونمند، تعريف شده و نهادمند و نه سليقه اي مورد تعقيب قرار بگيرد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حجت الاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي وزير كشور،پيش از ظهر امروزدر آيين توديع ومعارفه استاندار تهران، با بيان اين مطلب، افزود : ما هيچ هدف و شعاري نداريم جز اينكه مي خواهيم انسان، جامعه و تاريخي مهدوي داشته باشيم و شعارها و شاخص هاي دولت در ايجاد جامعه اسلامي را تعميق ببخشيم. 

وزير كشور با اشا ره به اينكه تا كنون براي ايجاد جامعه اسلامي گام هاي خوبي برداشته شده است، اظهار داشت: دولت نهم به جد خواستار برداشتن گام هاي بلند تر و استوارتري در اين راستاست و بر اساس شعارهايي كه تاكنون اعلام شده است شاخصه هايي را نصب العين خود قرار داده است .

پورمحمدي با بيان اينكه براي رسيدن به اين مهم نياز به تلاش مستمر و بي وقفه داريم ادامه داد:  بدون لحظه اي درنگ و بدون اينكه فرصتي از دست رود بايد تلاشها در دايره اي هماهنگ و منسجم صورت گيرد .

وي با تاكيد بر اينكه كار هاي بزرگ و ارزنده اي در سالهاي گذشته انجام شده است ، نگاه هاي بخشي ، منطقه اي ، سازماني ، گرايشي و سليقه اي را آفت انسجام و هماهنگي در سالهاي گذشته خواند.

پورمحمدي گفت: ايجاد تحول به تنهايي در دست مديران و نخبگان و برجستگان و فعالان سياسي و اجتماعي و اقتصادي محقق نخواهد شد و آهنگ مشاركت همگاني مي طلبد و مشاركت گسترده ملي كارساز خواهد بود .

وزير كشور يكي ازماموريت هاي مهم دوره جديد دولت را توسعه مشاركت خواند كه بايد برنامه اي و نهادينه شود و به شكل منظم به جريان بيافتد . 

وي نگاه ملي و بومي به توانايي ها و ظرفيت ها را از ديگر اولويت هاي دولت دانست و افزود : ما متكي به دستاوردهاي بشري هستيم و نمي خواهيم يك گام از پيشرفتهاي جهاني عقب بمانيم ولي نگاه توسعه اي بايد نگاه بومي و ملي باشد .

پور محمدي در ادامه ياد آور شد: دستيابي به اين اهداف نيازمند زمينه سازي  است و اين همان نگاه ناب اسلامي است كه هيچ تحولي را نمي توانيم از دايره آن خارج ببينيم .

وي با اشاره به ظرفيتهاي تئوريك و نظري موجود گفت : بايد اين بستر لازم با تفكر ناب ديني و آموزه هاي عميق اسلامي مهيا شود .

وزير كشورتاكيد كرد : مشاركت و همكاري ، به كارگيري ظرفيت ها و سايه گستري تفكر اسلامي در فضاي سالم و با نشاط محقق خواهد شد و فضاي سياسي و اجتماعي بايد تحمل داشته باشد . 

پورمحمدي افزود: اين تحمل پذيري جز از جوانان اين مرز و بوم بر نمي آيد و تلاش دولت اين است كه اين نگاه را تسري بخشد و گسترده كند .

وي اصلاح مناسبات اجتماعي و رفتاري  و اخلاقي را از ديگر اولويت هاي كاري مجموعه وزارت كشور برشمرد و گفت مناسبات اجتماعي و اخلاقي و رفتاري ، چندان مورد رضايت شهروندان ما و همه ما نيست و بايد در اين حوزه يك مرورو بازنگري جدي صورت گيرد و دولت و وزارت كشور براي اصلاح اين وضعيت تلاش خواهند كرد .

وزير كشور تاكيد كرد اين وزارت خانه در دولت جديد با سه مشخصه اصلي و برجسته سرعت بيشتر در توسعه ، كيفيت بهتر در نظام بهره وري و توازن فعاليت خواهد كرد . 

پورمحمدي در خصوص معضل عدم توازن منطقه اي به مقايسه آمار استانهاي كرمان و تهران اشاره كرد و گفت : استان تهران تقريبا 5 برابر كرمان جمعيت دارد توليد ناخالص ملي تهران 10 برابر كرمان است و در مقابل نرخ بيكاري تهران از كرمان بيشتر است. اين معضل نشان دهنده اين است كه درآمد توليد مي شود ولي به خوبي توزيع نمي شود .

وزير كشور در پايان با تقدير از زحمات علي اكبر رحماني استاندار سابق تهران، كامران دانشجو را فردي شايسته و تحصيل كرده معرفي كرد و گفت : گرايش ايشان برنامه ريزي تكنولوژي و صنعتي است و فكر مي كنم با توجه به بالا بودن سطح تحصيلات در تهران بكار گيري اين ظرفيت نيازمند فردي در سمت استانداري است كه در عرصه تكنولوژي نوين صاحب نگاه باشد . 

پور محمدي افزود: طبق قرارمان با نمايندگان مجلس مي بايست با آنان در خصوص انتخاب استاندار تهران مشورت مي كرديم ، اما جناب دكتر دانشجو قرار بود در دولت بكار گرفته شوند و من متوجه شدم كه ايشان ظرفيت خوبي است و مي توانيم از وي براي استانداري تهران استفاده كنيم و بر اين اساس از آقاي دكتراحمدي نژاد خواهش كردم ايشان در اين سمت مشغول بكار شوند . 

وزير كشور در پايان از نمايندگان مجلس حاضر در مراسم معارفه استاندار تهران، خواست كه در تدوين قوانين مربوط به استان از نظر ساختار مديريتي اقدام كنند وگفت : با نگاه سنتي نمي توانيم برنامه اي روشن و متعادل داشته باشيم .