پس از اعلام رئیس کارگروه تحول رشته علوم سیاسی مبنی بر اجرایی شدن سرفصل‌ها و دروس جدید رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی از سال تحصیلی جدید، 160 استاد این رشته نامه ای را به امضا رساندند و خواستار بازنگری در اجرای این سرفصل ها شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش انجمن علوم سیاسی در نامه ای به رئیس جمهور خواستار آن شده بود که اجرای سرفصل ها به مدت یکسان به تعویق بیافتند. این انجمن در نامه خود یادآور شده است: : آنچه به نام اصلاح عناوین و سرفصل های رشته علوم سیاسی تاکنون انجام شده بدون مشارکت و تایید اعضای هیات علمی گروه های علوم سیاسی و نهادهای مرجع و معتبر علمی حوزه علم و سیاست بوده و از آسیب ها ، تنگناها، نواقص و خلاء های جدی برخوردار است .

رونوشت این نامه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شد و پس از آن منوچهر محمدی رئیس کارگروه تحول علوم سیاسی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که در جلسه شورای تحول علوم انسانی بر اجرای سرفصل‌ها و دروس جدید رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی جدید تاکید شده است. 

محمدی یادآور شده است : سرفصل‌ها و دروس جدید رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی هم در شورای برنامه‌ریزی وزارت علوم و هم در شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و از طرف وزارتخانه به دانشگاه‌ها ابلاغ شده که از مهر ماه سال جاری اجرایی شود.

رئیس کارگروه تحول علوم سیاسی شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرده است که این سرفصل های جدید برای دانشجویان جدید الورود در مقطع کارشناسی علوم سیاسی لازم الاجرا است.

اما اعتراض به این بازنگری در سرفصل های جدید به پایان نرسیده است و اسامی 160 استاد علوم سیاسی برای توقف در این تغییر در سایت های خبری منتشر شد. این اساتید با استناد به سخنان حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین تجلیل از اعضای نمونه هیات علمی دانشگاه های کشور که آن را همسو با دیدگاهها و بیان مکنونات قلبی خود دانسته اند، ابراز امیدواری کرده اند رئیس جمهور به صورت ویژه دستور برطرف کردن مشکلات و نواقص موجود در بازبینی و اصلاح عناوین و سرفصل های رشته علوم سیاسی را صادر کند. 

این اساتید یادآوری کرده اند که رئیس جمهور با اشاره به پیچیدگی های دنیای امروز، ضمن توجه به عقلانیت و اعتدال، بر دوری از افراط و تفریط و تحجر تاکید کرده است و مشارکت اساتید دانشگاهها را در کارآمدی، بومی، اسلامی و کاربردی سازی، تعمیق و افزایش ظرفیت های پرسشگری، پژوهشگری و پاسخگویی به مطالبات جامعه در همه علوم و از جمله علوم انسانی را خواستار شده است و حال بر اساس این سخنان آنها از وی خواسته اند تا رئیس جمهوری به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با توقف موقت یکساله اجرای آن، زمینه مشارکت گروههای علوم سیاسی دانشگاهها و مراجع معتبر علمی این حوزه در امر بازنگری عناوین و سرفصل های دروس رشته علوم سیاسی فراهم کند. 

بازنگری علوم انسانی در رشته های متعدد از سال 89 آغاز شده است و به تدریج هر یک از رشته ها پس از بازنگری در شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب نهایی رسیده و برای اجرا به دانشگاه ها ابلاغ شده است. 

15 رشته علوم انساني به عنوان رشته هاي اولويت دار در بازنگري علوم انساني از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مطرح است که رشته علوم سياسي نيز از جمله اين رشته ها است. به منظور تحول و بازبيني در اين رشته ها، 15 کارگروه در شوراي تحول و ارتقاي علوم انساني زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشکيل شده است که با همکاري گروه هاي مربوطه به اين رشته ها در وزارت علوم، اين رشته ها را بر اساس اصول و مباني اسلامي مورد بازنگري قرار مي دهد.

براین اساس 90 عنوان کتاب جدید در رشته علوم سیاسی به دانشجویان سال اولی دوره کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه های کشور تدریس می شود.