کرمانشاه – خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون بودجه‌ای برای مبارزه با آفات موجود در جنگل‌های زاگرس اختصاص نیافته گفت: برای احیا و مبارزه با آفات جنگل‌های زاگرس نیاز به اختصاص اعتبارات ویژه ای است که علی‌رغم درخواست استان‌های درگیر تاکنون تخصیص نیافته است.

حسین سلیمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: موضوع مبارزه با آفات جنگل‌های زاگرس از طریق سازمان مدیریت جنگل‌ها، در حال پیگیری است و هشت استان درگیر برای شناسایی و مبارزه برنامه‌هایی را دارند.

وی افزود: هم‌اکنون هراستانی در حال مدیریت محدود داخل استان خود است اما برای احیا و مبارزه با آفات جنگل‌های زاگرس نیاز به اختصاص اعتبارات ویژه ای است که علی‌رغم درخواست استان‌های درگیر تاکنون تخصیص نیافته است.

سلیمانی تصریح کرد: صحبت‌هایی مبنی بر اختصاص 25 میلیارد ریال برای هشت استان درگیر با آفات شده اما تاکنون ابلاغ نشده است.

وی گفت: در بحث مبارزه با آفات هم‌اکنون تنها با روش‌های مکانیکی چون قطع کردن و سوزاندن مبارزه می‌شود و روش‌های شیمیایی فعلا توصیه نشده است.

سلیمانی تصریح کرد:  برای دریافت اعتبار طرحی را به مجلس و سازمان برنامه‌ریزی استانداری داده‌ایم و در صورت تامین بودجه برای هشت استان درگیر عملیات مبارزه با آفات و احیای دوباره جنگل‌های زاگرس سریعتر صورت خواهد گرفت.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه با تشکر از همکاری مردم مناطق آلوده با آفات گفت: خوشبختانه مردم این مناطق از ابتدای طرح مبارزه با آفات جنگل‌ها همکاری خوبی ارائه کرده‌اند و اگر بودجه اختصاص یابد با این شیوه همکاری مردم بهترین نتیجه را خواهیم گرفت.

وی گفت: حدود دو سال است که بیماری خشگیدگی بلوط یا ذغال بلوط در کرمانشاه مشاهده شده است و این در حالی است که اولین بار این بیماری 40سال پیش و در ایلام گزارش شده بود.

سلیمانی افزود: هم‌اکنون یک‌ششم از جنگل‌های زاگرس( حدود یک میلیون هکتار) به این بیماری دچار شده که هشت استان را در بر می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه تصریح کرد: استان کرمانشاه بیش از115 هزار هکتار بلوط دارد که تاکنون 280 هکتار آن در اثر ذغال بلوط خشک شده‌اند.

وی افزود: تاکنون در 13 هکتار از جنگل‌ها مبارزه و احیای جنگل صورت گرفته است و کمیته‌های متشکل از نیروهای متخصص و عملیاتی به مقابله و مبارزه با این آفات می‌پردازند.

وی وجود ریزگردها، کم‌آبی و کم‌بارشی که باعث افزایش دمای هوا و تغییر اقلیم می‌شود از مهمترین عوامل خشکی درختان بلوط دانشت و گفت: این عوامل سرعت خشک شدن درختان بلوط را بالا می‌برد.

سلیمانی، کم‌عمق بودن خاک در بسیاری از مناطق به دلیل فرسایش و فشار اکوسیستم که علت آن نیز بهره‌برداری بی‌رویه و غیرقانونی است را از دیگر عوامل خشکی بلوط و بیماری‌هایی مثل ذغال و سوسک بلوط عنوان کرد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: همراه با مبارزه با آفات ، جنگل‌های زاگرس نیز با کاشت نهال‌های مقاوم احیا خواهد شد که البته مستلزم تخصیص اعتبار است.

برچسب‌ها