به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیه وکیلی شامگاه چهارشنبه در اولین نشست مشترک خود با مسئولین ستادهای بازسازی عتبات عالیات استان که به منظورآشنایی و ساماندهی برنامه های ماه رمضان تشکیل شد، افزود: اهمیت کارِ ستاد بازسازی عتبات عالیات بر همگان آشکار است، این نکته در کنار سابقه مذهبی مردم ایران، مسئولیت حضور در این ستاد را چندین برابر می کند.
وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران مسئولیت جایگزین مدیریت و ریاست است، اظهار کرد: حضور در بخشی که در ارتباط با اعتقادات و همچنین ارادت به ائمه است برای من و سایر مسئولین ستادها یک مسئولیت و وظیفه شرعی بهمراه دارد.
زندیه وکیلی با اشاره به توسعه و گسترش فعالیت های ستاد در برنامه های آینده، گفت: قطعا تلاش در پیگیری پروژه ها، کمک و اعزام نیرو در اولویت اهداف این ستاد است؛ اما نکته ای که مهم است، انجام این امور با توجه به نگاهِ شرعی و اسلامی است.
روح معنوی باید در تمامی فعالیت ها ستاد جاری و ساری شود
وی با بیان اینکه روح معنوی باید در تمامی فعالیت ها ستاد جاری و ساری شود، افزود: ورود به این حوزه و کار در آن خدمتگزار به ی اسلام و ائمه است و باید برنامه ها و فعالیت ها در راستایی باشد که روح معنوی عتبات بر کارها تاثیر بگذارد.
زندیه وکیلی سازماندهی اعضاء و توسعه بخش نذورات و هدایای مردمی را اصلی ترین اهداف ستاد عتبات استان عنوان و اظهار کرد: افزایش کمک به عتبات برنامه ای است که باید با دقت بیشتر انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: قطعا ائمه حاضر نیستند که برای توسعه عتبات هر پول و کمکی جمع آوری شود، توجه به مسائل شرعی در جمع کردن کمک ها بسیار مهم است.
زندیه وکیلی با تاکید بر آگاهی مردم به مسئله گفت: مردم مومن و متعهد استان خود این موضوع را در نظر دارند و احکام شرع را در کمک و پول اهدایی خود رعایت می کنند؛ ولی عتبات نیز باید در مواردی که لازم است به تحقیق در این خصوص بپردازد تا هیچ پول شبهه ناکی وارد چرخه بازسازی عتبات نشود.
وی بیان کرد: در کنار این حساسیت و دقت، مسئله دیگر این است که از دریافت کمک های کوچک و به نظر ناچیزی که افراد در این راه می پردازند دریغ نشود.
زندیه وکیلی با بیان اینکه هیچ دلی در این راه نباید شکسته شود، اضافه کرد: چه بسا افرادی که وضعیت مالی مساعدی ندارند و بر اساس اعتقاد و عشق به ائمه مبلغی شاید کم ولی با نیت خالص و عشق را به بازسازی عتبات هدیه کنند که باید پذیرفته شود زیرا نپذیرفتنش بارِ مسئولیت دارد و باید دانست که گاه خلوص نیت این افراد برکت پولی است که جمع آوری شده است.
وی با اشاره به آگاهی مردم استان مرکزی در حوزه کمک و یاری به عتبات اظهار کرد: مردم استان مرکزی از متعهدتری و مومن ترین مردم هستند و همیشه در کمک به عتبات پیشقدم بودند و بیشترین آمار موقوفه ها با نیت بازسازی عتبات نشان از همین امر دارد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان گفت: این موضوع روشن می کند که ستاد باید بیش از پیش خود را بعنوان یک جمع آوری کننده صادق و امین به مردم معرفی کند و با تبلیغ و اطلاع رسانی درمعرفی فعالیت های خود، مردم را از هدف و وظیفه خود آگاه کند.
زندیه وکیلی با تاکید بر تقدس این حوزه در فعالیت و گزینش افراد، گفت: اولویت بعدی این ستاد عضوگیری است و با توجه به ماهیت هیئتی این ستاد، هر چه تعداد اعضا بیشتر، فعالیت بیشتر و بهتر می شود.
پیشرفت 70 درصدی پروژه باب الراس شریف در ساوه
وی گفت: تبلیغ و اطلاع رسانی در معرفی پروژه ها به مردم و انجام برنامه های فرهنگی در راستای توسعه فرهنگ شیعی و علوی از اقداماتی است که باید در کانون برنامه ریزی های بعدی ستاد قرار گیرد.
زندیه وکیلی در ادامه سخنانش از پیشرفت 70 درصدی پروژه باب الراس شریف در ساوه خبر داد و گفت: طبق پیش بینی های انجام شده این پروژه تا پایان شهریور ماه تکمیل و آماده انتقال به کربلای معلی است.
وی ادامه داد: همچنین ستادبازسازی عتبات عالیات استان مرکزی در بخش ساخت صحن حضرت زهرا (س) که یک پروژه کشوری است نیز فعال و ساخت ستون های یکی از طبقات آن را به عهده دارد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: از ابتدای سال تاکنون 40 نیرو برای انجام امور مختلف فنی و تخصصی از استان به کربلا، نجف، سامرا و کاظمین اعزام شده اند.
زندیه وکیلی با اشاره به تعهد سه میلیارد تومانی ستاد استان در سال جاری گفت: تعهد امسال سازمان سه میلیارد تومان است که یک میلیارد و 400 هزار تومان آن مربوط به پروژه باب الراس شریف و مابقی متعلق به ساخت صحن حضرت زهرا (س) و سایر فعالیت ها است.
وی بیان کرد: تعهد سال گذشته ستاد نیز یک میلیارد و 600 میلیون تومان بوده است که در ساخت و تکمیل پروژه ابراهیم مجاب (ع) هزینه شد.
معاون عمرانی استاندار گرفتن پروژه های بزرگ و مهم را نیز از برنامه های مهم این ستاد در آینده عنوان و گفت: در این راستا اقداماتی شده است و در جلسه با ستاد مرکز در دست پیگیری است.
زندیه وکیلی همچنین در بخشی از سخنانش با اشاره به برخی دغدغه ها و مشکلاتِ مشترک ستادهای شهرستان گفت: تمام تلاش این است که مشکلات در بدنه شهرستان حل شود و حمایت معنوی ستاد استان را نیز بهمراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: توجه به مشکلات حوزه خواهران، بازدیدهای دوره ای از ستادهای شهرستان و فعالیت های آن، اعتماد سازی و شناسایی افراد توانمند و خیر از مواردِ اقدامی در آینده است.
5 هزار تُن سنگ تراورتن به صحن حضرت زهرا (س) اهدا شد
زندیه وکیلی با اشاره به اینکه خیلی از مردم از انجام پروژه ها در استان بی خبرند، گفت: اعزام روحانی و حضور در برنامه چهار سوق همدلی از برنامه های پیش بینی شده برای رمضان امسال به منظور تبلیغ و اطلاع رسانی درست در خصوص فعالیت های ستاد است.
در حاشیه این نشست مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان محلات از اهدای مقدار قابل توجهی سنگ تراورتن توسط معدن داران محلاتی به ستاد بازسازی عتبات خبر داد و گفت: پنج هزار تُن سنگ معدن تراورتن توسط معدن داران محلات جهت ساخت ستون های سنگی یکی از طبقات صحن حضرت زهرا (س) اهدا شده است.
محمد نجفی طبخ 40 هزار غذا توسط آشپزان محلاتی در نزدیکی اربعین را دیگر برنامه این ستاد عنوان و افزود: با هماهنگی های انجام گرفته با ستاد مرکزی در تهران مقرر شد این گروه آشپزی چهار روز قبل از اربعین حسینی در نزدیکی کربلا مسقر شوند و در طی پنج روز میان زائرین پیاده و عبوری حرم اباعبدالله غذا توزیع کنند.