به گزارش خبرنگار مهر، هیات مدیره صندوق اوپک برای توسعه بین المللی در صد و چهل و هفتمین نشست خود که در 20 خرداد ماه سالجاری همزمان با سی و پنجمین نشست سالیانه شورای وزیران کشورهای عضو این صندوق در دوحه - قطر برگزار شد، تعداد 8 فقره تسهیلات مالی به نفع طرحهای زیر بنایی و توسعه ای در کشورهای فقیر و کم درآمد و برخی کشورهای در حال توسعه تصویب کرد.
از میان طرح های مصوب نشست هیات مدیره صندوق اوپک، 6 فقره تسهیلات به نفع طرحهای زیربنایی جدید در کشورهای زامبیا، مالاوی، موریتانی، کنگو، کوبا و بنگلادش با ارزش کل بیش از 426 میلیون دلار در حوزه های توسعه شهری، انرژی، بهداشت و درمان وآب و فاضلاب به تصویب رسید که عملیات عمرانی و تأمین تجهیزات و ماشینآلات آنها به روش مناقصه نامحدود بینالمللی برگزار خواهد شد.
طرح توسعه شهری و ارتقای زیرساخت ها و کیفیت خدمات شهری در کشور بنگلادش با هزینه کل 7.235 میلیون دلار از طرحهای بزرگی است که در حوزه توسعه شهری و با مشارکت بانک توسعه آسیایی و دولت بنگلادش توسط صندوق اوپک تامین مالی می گردد.
بر همین اساس، با توجه به اینکه امکان شرکت در مناقصات این طرحهای مصوب صندوق برای تمامی شرکتهای پیمانکاری از سراسر دنیا وجود دارد، فرصت مناسبی برای پیمانکاران مجرب و تامین کنندگان تجهیزات و ماشین آلات و خدمات فنی و مهندسی ایرانی بمنظور بررسی طرحهای متنوع زیربنایی در کشورهای مختلف و استفاده از آنها در قالب فرصتهای صادرات خدمات فنی و مهندسی مهیا است. همچنین شرایط رقابت شرکتهای مهندسین مشاور ایرانی با دیگر شرکتهای مشاور بین المللی در ارائه خدمات مشاوره ای در برخی از طرحهای مصوب نیز فراهم است.
به علاوه گزارشات کامل ابعاد فنی، مالی، اجرایی، تدارکات و اجزاء 6 طرح موصوف که مناقصات آنها به روش نامحدود بین المللی در آینده برگزار خواهد شد بهمراه گزارشات طرحهای مصوب قبلی هیات مدیره صندوق اوپک در پورتال سازمان سرمایه گذاری به نشانی www.OIETAI.ir/fa/opec/plan19 قابل دسترسی است.
صندوق اوپک برای توسعه بین المللی از نهادهای مالی و توسعه ای بین المللی است که در سال 1976 میلادی توسط کشورهای عضو سازمان صادرکنندگان نفت (OPEC) با هدف کمک به پیشرفت و رشد توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای فقیر و در حال توسعه از طریق اعطای تسهیلات مالی ترجیحی و کمکهای بلاعوض تاسیس شد.