به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی علومی نویسنده در آیین افتتاح دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره که امروز اول تیر ماه در کرمان برگزار شد با بیان این که سیاست در نظر نسل ما با سیاست بازی تفاوت داشت گفت: امروز از سیاست چیزی باقی نمانده آن چه هست سیاست بازی و جناح بازی است. ما پیرو استادانی چون محمود دعایی، محمدجواد حجتی کرمانی و علی شریعتی بودیم، این افراد رانت خوار نبودند و آرمان هایشان را حفظ کردند. من هنوز به وجود کسی چون حجت الاسلام محمدجواد حجتی کرمانی افتخار می کنم.
او به گفته محمدعلی عمویی اشاره و بیان کرد: خاطرم هست روزهای پیش از انقلاب که زندانی اوین بودم یک طلبه جوان بسیار فعال را می دیدم که از این طرف به آن طرف می رود پرسیدم خوشا به حال این طلبه حتماً دو سال دیگر آزاد می شود گفتند نه او حجتی کرمانی است و محکوم به حبس ابد است، خوشحالم که امروز حجتی کرمانی اینجا حضور دارد و من همچنان به شاگردی او افتخار می کنم.
علومی با اشاره به این که مردم حاشیه کویر طنزپرداز هستند گفت: مردم کویر طنزپردازند، می دانند کجا طرف مقابلشان جدی سخن می گوید و کجا طنازی می کند، این تقدیر شایسته من نیست. وقتی سید علی میرافضلی طنزپرداز در این جمع حضور دارد تا به حال کسی از او قدردانی نکرده است، یا عباس سالاری یکی دیگر از حاضران در این جمع است و کسی قدردان زحمات او نبوده آن هم طی 8 سالی که مملکت تعطیل بود و او شبیه خوانی و شاهنامه را به میان مردم برد.
پس از آن سیدمحمد علی گلابزاده شاعر و پژوهشگر کرمانی سخن گفت.
او سه شاعر و نویسنده ای را که در دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره مورد تقدیر قرار می گیرند معرفی کرد و افزود: محمدعلی علومی نام این دیار را بلند آوازه کرده. او روزگار کودکی خود را پای صحبت بیبی های محله نشسته و قصه های آنان را به خاطر سپرده تا در روزگار بزرگی، بزرگی خود را در به روز کردن آن داستانها سپری کند. علومی از شاگردان ابوالقاسم انجوی شیرازی است و داستانهای طنزآمیز او انسان را یاد نوشته های سامرست موام می اندازد.
این پژوهشگر همچنین به فعالیتهای افسانه شعبان نژاد اشاره کرد و افزود: من در کتاب «زن کرمانی، روشنای زندگانی» به این شاعر کودک و نوجوان که از شهداد برخاسته و قهقهه ها و معصومیت کودک را در واژه واژه شعر او می توان یافت اشاره کرده ام. خوشحالم که در این جشنواره از افسانه شعبان نژاد نیز تقدیر می شود.
محمد شریفی نعمت آباد یکی دیگر از شخصیت های فرهنگی کرمان است که در دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره مورد تقدیر قرار می گیرد. او در رفسنجان به دنیا آمده. «سقوط در باران»، «باغ اناری» و ... از جمله آثار او است.
به گفته گلابزاده از «عصر مفرغ» به «باغ اناری» رفتن کار ساده ای نیست و شریفی این هنر را داشته که چنین کند.
گلابزاده همچنین بیان کرد: کرمان را نمی توان به آسانی معرفی کرد. این شهر از قرن دوم و سوم هجری تا کنون شاعران، نویسندگان و هنرمندان بسیاری را در خود پرورش داده است.
افسانه شعبان نژاد هنگام دریافت لوح تقدیر خود شعری خواند که متاثر از زادگاهش، کویر و روزگار کودکی او بود.
محمد شریفی نعمت آباد نیز لوح تقدیر خود را در یافت کرد و گفت: من عزادار از دست دادن پدرم هستم و نمی توانم سخن بگویم تنها از برگزار کنندگان جشنواره تشکر می کنم.
در این مراسم همچنین از کتاب «جراحی در خاکریز» که گزیده ای از خاطرات دکتر کرامت یوسفی فوق تخصص جراحی ترمیمی است رونمایی شد. این کتاب که چاپ سوم آن منتشر می شود به کوشش آذر همتی گردآوری شده و خاطرات کرامت یوسفی از حضور در جبهه های دفاع مقدس را مطرح می کند. کسی که 7 مهرماه 1359 از ساعت 10 شب تا 8 صبح 261 جنازه و 57 زخمی را به چشم دیده است.
کرامت یوسفی در مراسم افتتاح دوازدهمین جشنواره شعر جوان سوره گفت: اگر زحمتهای خانم همتی نبود این کتاب گردآوری نمی شد و آن چه من مطرح کرده ام قطره بسیار ناچیزی از وسعت بی کران ایثار کسانی است که جسم و خون خود را بر اساس یک معنویت خالص تقدیم هموطنان خود کردند.
آذر همتی گردآورنده این کتاب هم گفت: کار من تنها جمع آوری مطالب بوده است. 8 سال هنرمندانه جنگیدن و مملکت را از چنگال استکبار بیرون کشیدن کار ساده ای نیست.
دوازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره اول و دوم تیرماه با حضور شاعران و نویسندگان از سراسر کشور در شهر کرمان برگزار می شود.
در حاشیه این مراسم کارگاه های داستان نویسی و همچنین کارگاه شعر و داستان کوک و نوجوان برگزار می شود.