آيت الله محمدي رئيس بنياد بوعلي‌سينا در ديدار با رئيس شوراي شهر تهران خواستار اهتمام مسئولان ملي براي تقويت حكمت سينوي و معرفي هر چه بيشتر چهره جناب بوعلي‌سينا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نشستي كه در دفتر احمد مسجد‌جامعي، رئيس شوراي شهر تهران و با حضور آيت‌الله غياث‌الدين‌طه‌محمدي نماينده ولي‌فقيه در استان همدان و رئيس بنياد بوعلي‌سينا، يوسف شاه‌حسيني، عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا و مشاور ارشد اين بنياد، فاضل عبادي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي همدان و توكل دارائي مدير امور بين‌الملل بنياد بوعلي‌سينا؛ توجه و حمايت مسئولان شهري تهران از همايش‌ها و برنامه‌هاي بنياد و نيز همكاري در انتشار آثار شيخ‌الرئيس مورد تأكيد قرار گرفت.

احمد مسجد‌‌جامعي، رئيس شوراي شهر تهران و رئيس اسبق هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا، حكمت سينوي و انديشه‌هاي فلسفي و حكمي بوعلي‌سينا را همچنان زنده و پويا ذكر كرد و گفت: در جهان كنوني در كشورهاي مختلف نسبت به شخصيت بوعلي احترام و تكريم مي‌شود و اسامي بيمارستانها و مراكز علمي زيادي در آسياي ميانه و حتي اروپا به نام اين شخصيت عاليقدر است. زماني در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي‌خواستند براي مشاهير، تنها يك روز بزرگداشت ثبت كنند، اما با پيگيري‌هاي كه انجام شد؛ هم براي ساير مشاهير روزهايي گراميداشت در نظر گرفته شد و هم روز اول شهريور بنام روز پزشك و بزرگداشت بوعلي‌سينا معرفي و ثبت شد و براي اولين بار روز پزشك در همدان گرامي داشته شد كه اولين سخنراني من در همدان در دانشگاه علوم پزشكي به همين مناسبت بود.

رئيس شوراي شهر تهران سپس با ذكر خاطره‌اي از استاد دكتر مهدي حائري يزدي، فيلسوف معاصر ايران، در نقل قول از وي گفت: مرحوم دكتر حائري بر اين باور بود كه امام خميني(ره) بوعلي‌سيناي زمانه ماست و بايستي برايش آيندگان هزاره گراميداشت بگيرند.

مسجد‌جامعي با اشاره به ارادت بزرگان علم و دانش ايران و جهان به شيخ‌الرئيس، اضافه كرد: برادر خودم كه پزشك است و درباره آثار ابن‌سينا مطالعه دارد، هميشه در جمع‌هاي‌دوستانه‌براي شادي روح شيخ‌الرئيس صلوات مي‌فرستد. به نظر مي‌رسد آنهايي كه از سطح معمولي علم فراتر مي‌روند، انس و ارادت به ابن‌سينا پيدا مي‌كنند و البته ما شيعيان بايد به طور ويژه به ايشان افتخار كنيم.

رئيس شوراي شهر تهران در پايان ساخت و اهداي تنديس شيخ‌الرئيس به بنياد بوعلي و شهر همدان از سوي شهرداري تهران را به عنوان كمك به معرفي حكمت سينوي ذكر كرد و گفت: طرح تنديس بوعلي را بنياد تهيه نمايد تا سازمان زيباسازي شهرداري تهران آن را ساخته و به همدان اهدا نمايد.

مسجد جامعي همچنين قول داد در زمينه چاپ ترجمه و شرح شفا توسط استاد سيد عبدالله انوار شهرداري و شوراي شهر تهران همكاري شايسته ايفا نمايند.

آيت‌الله غياث‌الدين‌طه‌محمدي، رئيس بنياد بوعلي‌سينا نيز با ارايه گزارشي از عملكرد علمي و پژوهشي اين بنياد در جهت معرفي و غبار زدايي از چهره مظلوم ابن‌سينا؛ خواستار توجه مسئولان فرهنگي و اجرايي به بزرگداشت و بهره‌برداري شايسته از  ميراث بزرگان علم و دانش كشور در گستره جهاني شد.

آيت‌الله‌طه‌محمدي؛ شخصيت علمي بوعلي‌سينا را فرا‌مرزي و فرا‌زماني ذكر كرد و گفت: در بسياري از كشورها، هر ساله آيين‌هاي گراميداشت و تحقيق و پژوهش‌هاي بسياري درباره ابن‌سينا برگزار مي‌شود و بويژه تخصص پزشكي اين شخصيت در بسياري از موارد مورد توجه عالمان و پزشكان امروزي قرار دارد.

يوسف شاه‌حسيني، عضو هيئت امناي بنياد بوعلي‌سينا نيز با تشكر از رئيس شوراي شهر تهران كه حق تأسيسي برگردن بنياد بوعلي دارند، از بانيان و حاميان ايجاد اين بنياد در سال‌هاي گذشته تقدير كرد و گفت: كارهاي بر زمين مانده در زمينه پژوهش‌هاي سينوي بسيار زياد است و انتظار مي‌رود با حمايت مسئولان كشوري، راهكارهاي لازم براي تأمين اعتبارات مالي و پايدار براي رشد و تعالي بنياد فراهم شود.

در اين ديدار فاضل عبادي ، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي همدان نيز در سخنراني با اشاره به ظرفيت بالا و كارنامه فاخر همدان در زمينه مشاهير علمي و فرهنگي، از اعلام آمادگي استان همدان براي اجراي برنامه‌هاي مشترك فرهنگي و هنري و زمينه‌سازي براي معرفي بزرگان علم و دانش اين استان در پايتخت خبر داد.
 

برچسب‌ها