به گزارش خبرگزاری مهر، دیلی تلگراف در گزارش خود می نویسد : پنج ماه قبل نماینده ای از سازمان اطلاعات اقلیم کردستان نشستهایی را با مقامات ام آی شش (MI6 دستگاه اطلاعات خارجی انگلیس) و سازمان سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) درباره تحرکات داعش در عراق برگزار کرد.
این نماینده اقلیم کردستان که دیلی تلگراف وی را با نام "روز بهجت" معرفی کرده در دیدار با مقامات انگلیسی و آمریکایی اطلاعات با ارزشی را درباره تحرکات جدید داعش در عراق در اختیار سیا , ام آی شش قرار داده است. این اطلاعات بر اساس اعترافات افرادی که مدتی پیش از این نشستها توسط نیروهای کرد بازداشت شده بودند، جمع آوری شده بود.
به نوشته دیلی تلگراف در این نشستها به صراحت درباره ارتباط داعش با اعضای حزب بعث و همچنین "عزت ابراهیم الدوری" معاون سابق نخست وزیر عراق، و افزایش مناسبات میان آنها صحبت شد و مقامات آمریکایی و انگلیسی در جریان ریزترین جزئیات تحرکات داعش در عراق قرار گرفتند.
به نوشته دیلی تلگراف، اقلیم کردستان برای انتقال این اطلاعات به انگلیس و آمریکا از فردی خوشنام که همواره می توان به اطلاعات وی اطمینان کرد استفاده کرده، اما با این وجود واشنگتن و لندن توجهی به این اطلاعات نشان ندادند.
بر اساس این گزارش، بهجت در بیان جزئیات تحرکات داعش در عراق این نکته را نیز یادآوری کرده که این گروه در نظر دارد در آینده ای نزدیک شهر موصل را اشغال کند.
بهجت به دیلی تلگراف گفت : ما به خوبی از جزئیات این تحرکات آگاه بودیم و می دانستیم که آنها (داعش) می خواهند چه کاری را انجام دهند، اما متاسفانه هشدارهای خود را برای "گوش هایی که کر بودند" بیان کردیم. باید بگویم که داعش و رهبر آن "ابوبکر البغدادی" به مراتب تهدیدی بزرگتر از القاعده و بن لادن برای غرب محسوب می شود. البغدادی هم اکنون تبدیل به موجودی شده که بن لادن حتی در رویاهای خود نیز آن را تصور نمی کرد.
بهجت در بخشی از اظهارات خود گفت : نیروهای پیشمرگ کرد هم اکنون در حال مبارزه با نیرهای داعش هستند. این نیروها به خوبی با جنگ افزارهای آمریکایی تجهیز شده اند.
به گفته وی هم اکنون دست کم چهار هزار تروریست خارجی در میان نیروهای داعش وجود دارند که 450 نفر از آنها را شهروندان انگلیسی تشکیل می دهند.
به اعتقاد این مقام اقلیم کردستان، ناتوانی کشورهای غربی در به اتمام رساندن ماموریت خود در عراق و پاکسازی کامل این کشور از بقایای "صدام" موجب شکل گیری چنین وضعیتی در این کشور شده است.
وی در پایان به آمریکا و انگلیس توصیه کرد که اگر خواهان خروج عراق از این وضعیت هستند باید در مرحله اول از ارتش عراق حمایت کنند.
دیلی تلگراف برای تایید این گفته ها به سراغ "لاهور طالبانی" رئیس سازمان اطلاعات اقلیم کردستان رفته که وی نیز این مطلب را تایید کرده است. طالبانی در این خصوص گفت : من از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، نا امید شده ام و به طور کلی این کشور را مسئول وضعیت موجود در عراق، خاورمیانه و سوریه می دانم.