به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا مهاجری نژاد در جریان بازدید از یافته های جدید مکشوفه حوزه آبگیر سد سیمره گفت: کاوشهای اخیر در حوزه آبگیر سد سیمره به سرپرستی علی فرهانی منجر به کشف یک کوره پخت گچ و همچنین تاسیسات آبرسانی شده است.
وی افزود: این آثار متعلق به دوره ساسانی و در نوع خود کم نظیر هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان گفت: برای انتقال تنپوشه های سفالی مربوط به انتقال آب و همچنین کوره پخت گچ، یک تیم حفاظتی - مرمتی به منطقه سیمره اعزام خواهد شد تا بتواند قبل از آبگیری مجدد سد سیمره، این آثار را به موزه لرستان انتقال دهند.
علی فرهانی سرپرست کاوش این منطقه نیز در این رابطه گفت: نمونه این کوره تاکنون در ایران بدست نیامده است.
وی افزود: احتمال دارد مصالح مورد استفاده در بناهای قلعه گوری و برزقباله که اخیراً کاوش شده اند، از این مکان تامین شده باشد.
بنابر این گزارش به همت کارشناسان میراث فرهنگی لرستان کاوشهای متعددی در محدوده محوطه تاریخی سیمره صورت گرفته که منجر به کشفیات کم نظیری در این محدوده شده است.
هر چه از انجام کاوشهای باستان شناسی در محوطه سد سیمره می گذرد بر حسرت هایمان اضافه می شود، محوطه های باستانی که با آبگیری سد از بین رفت می توانست گرهی از ابهامات موجود در تاریخ ساسانی بگشاید.
تنها در سایت باستانی "قلعه گوری" با وسعتی در حدود نیم هکتار در حاشیه شمالی دره حاصلخیز رماوند شاهد کشفیاتی بی نظیر از آثار دوره ساسانی بودیم که هر کدام از آنها بیان کننده مکتب هنری تمدن ساسانیان است.
کشف کتیبه ها و یک کوشک ساسانی نیز از دیگر توفیقاتی بود که به دست آمد، فضاهای خیره کننده معماری به کار رفته در دیوارهای به جا مانده از این کوشک نمایانگر غنای هنر ساسانی است که برای ما گنجینه ای ارزشمند به حساب می آید، گنجینه ای که قرار است در آینده نه چندان دور به دل دریاچه سد سیمره سپرده شود.