دشتی-خبرگزاری مهر: شهید سید میر بهزاد شهریاری نماینده اولین دوره مجلس شورای اسلامی مردم رودباران (دشتی، تنگستان، کنگان و دیر) به عنوان یکی از اعضای فعال حزب جمهوری اسلامی در تاریخ هفتم تیر 1360 در دفتر حزب جمهوری به شهادت رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، شهید سید میر بهزاد شهریاری متولد 17 دی 1333 است که سابقه مبارزاتی زیادی در کارنامه داشت؛ وی هنگام شهادت فقط 27 سال داشت و در این مدت صاحب دو فرزند شده بود.

هر ساله به مناسبت سالگرد شهادت شهید شهریاری مردم از اقصی نقاط استان خود را به روستای بحیری می رسانند تا در کنار بارگاهش در مراسم سالگرد شهادت شهریاری شرکت کنند.

صفات حسنه شهید شهریاری در دوران کودکی و نوجوانی سخاوت و جوانمردی بود

مسئول دفتر شهید سید میر بهزاد شهریاری در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدا به ویژه شهدای هفتم تیر اظهار داشت: بنده از زمان کودکی با شهید بودم و در دوران نمایندگی در چهار شهرستان انتخابیه دشتی، تنگستان، دیر و کنگان به عنوان مسئول دفتر ایشان فعالیت می‌کردم.

بهزادی با اشاره به شخصیت خانوادگی شهید شهریاری گفت: شهید از سلسه جلیله سادات دشتی است که به طائفه میر محمد طاهری مشهور و معروف هستند و سادات دشتی با 16 واسطه به امیر دیوان و 42 واسطه به امام زین العابدین(ع) امام چهارم شیعیان ارتباط پیدا می کنند.

وی ادامه داد: پدرش مرحوم سید محمد طاهر شفیق شهریاری به عنوان دبیر و مدیر در دبیرستان سعادت بوشهر خدمت کرده و از بزرگان منطقه نیز بوده است.

بهزادی ادامه داد:شهید در روستای بحیری تا سن شش سالگی قرآ ن را ختم کرد و به همین مناسبت مراسم جشنی برای ایشان تدارک دیده شد.

وی به صفات شهید اشاره و اضافه کرد: از صفات حسنه شهید شهریاری در دوران کودکی و نوجوانی سخاوت، جوانمردی و از خود گذشتگی بود او دوران ابتدایی را در سال 1345 به پایان رسانید و وارد دوران متوسطه شد.

شهید شهریاری شاگرد رهبر معظم انقلاب بود

بهزادی تصریح کرد: در سال آخر در بین سایر دانش‌آموزان رتبه اول را حائز شد و با توجه به ارتباط خوبی که با علما داشت برای ادامه تحصیل بر سر دو راهی قرار گرفت که آیا وارد دانشگاه شود یا به حوزه علمیه مراجعه کند.

وی بیان کرد: در نهایت با مشورت افراد فامیل رشته الهیات و معارف اسلامی را در دانشگاه مشهد به عنوان اولین رشته خود انتخاب کرد و در سال 51 وارد دانشگاه  شد.

بهزادی گفت: یکی از افتخارات ایشان که بارها تکرار می‌کرد و در محافل و مجالس اظهار می داشت، شاگردی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب بود.

مسئول سابق دفتر شهید شهریاری یادآور شد: پدرش سالیان طولانی دبیر و مدیر دبیرستان سعادت بود و عموی بزرگوارش بنیانگذار و موسس اولین مدرسه در خورموج بوده که سالیان متمادی نسبت به تهیه شهریه دانش آموزان و حقوق معلمین از طرف خودش اقدام می‌کرد.

سید ابوالحسن بهزادی یادآور شد: شهید شهریاری گرمی بیان را از گرمای سرزمین دشتی آموخته بود او نیز همچون پدر و سایر اجدادش به شعر و شاعری علاقه داشت و هر گاه جسله ای پیش می آمد غزل و قصیده بیان می کرد.

وی اظهار داشت: شهید در دوران تحصیلی در دانشگاه مشهد با مبارزینی که بر علیه رژیم طاغوت در مشهد و بوشهر فعالیت می‌کردند در تماس بود هر چند که تصمیم نداشت در زمان رژیم طاغوت به سربازی برود ولی بنا به توصیه برخی از علما از جمله مرحوم آیت الله حاج میرزاحمد دشتی نجفی وارد خدمت سربازی در سال 1355 شد.

شجاعت شهید زبانزد خاص و عام بود

بهزادی بیان داشت :شهید در دوران انقلاب اطلاعیه های حضرت امام را در پوتین خود می گذاشت و به پادگان محل خدمت در تهران می برد و در بین سایر علاقه مندان به انقلاب توزیع می‌کرد.

وی افزود: بعد از اتمام خدمت سربازی به شهرستان مراجعه و در روستای بحیری اقامت کرد و منزلش به عنوان یکی از پایگاه‌های علیه رژیم طاغوت تبدیل شد.

بهزادی اضافه کرد:شجاعت او در گفتار و کردار زبان زد خاص و عام بود او حق را می گفت اگرچه  در کام دیگران تلخ باشد او شیرینی و خشنودی خداوند بر همه چیز مقدم می داشت و همین امر باعث شد کینه منافقین به ایشان افزایش پیدا کند زیرا فعالیتهای زیادی بر علیه منافقین در استان و شهرستان داشت و با حضور مثتمر  در مساجد چهره آنها برای مردم روشن می‌ساخت.

انتخاب شهید به عنوان اولین نماینده مجلس شورای اسلامی

وی خاطر نشان کرد:او هیچ وقت از مبارزه خسته نشد و پیاده نمودن فرامین و دستور امام بزرگوار خمینی(ره) را سر لوحه زندگی خود قرار داده بود و در اسفند57 پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان دبیر در آموزش و پرورش استخدام شد و فعالیت های فرهنگی خود در دبیرستان ابوذر خورموج شروع کرد و تا اسفند 58 در این دبیرستان تدریس کرد.

بهزادی یادآور شد:با اسرار عده ای از روحانیون استان و منطقه شهید شهریاری به عنوان کاندیدای اولین دوره مجلس شورای اسلامی هم گام با سایر کاندیدها فعالیت انتخاباتی خود را شروع نمود چهره شناخته شده اش  در منطقه دشتی، تنگستان، دیر و کنگان و سابقه مبارزاتش به عنوان اولین نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه مذکور انتخاب گردید که این انتخاب بجا و شایسته موجب شادی مردم شد.

مسئول سابق دفتر شهید شهریاری ادامه داد: با شروع کار نمایندگی تمام  توان و تلاش خود را رسیدگی به مسائل ومشکلات مردم گذاشت و با ارسال گزارشات مکرر به مقامات کشور خواسته‌های مردم را مطرح می‌کرد و نیازمندی‌های زیربنایی شهرستان‌ها را پایه‌گذاری کرد.

وی بیان داشت: شهید شهریاری با عشق و علاقه‌ای که به روحانیت داشت در مدت کوتاه ارتباط صمیمانه با روحانیت تراز اول مملکت برقرار ساخت و یکی از یاران آیت الله شهید بهشتی درآمد و در جلسات هفتگی که با حضور ایشان و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برگزار می‌شد، شرکت می‌کرد.

شهید شهریاری یکی از استیضاح کنندگان بنی صدر بود

بهزادی تصریح کرد: شهریاری حامی و پشتیبان دولت شهید رجایی بود و در اردیبهشت ماه سال 60 از ایشان دعوت به عمل آورد که از استان بوشهر بازدید کند و در مدرسه علمیه خورموج با سخنرانی آتشین خود مشکلات مردم را بیان کرد.

وی اضافه کرد: شهید یکی از استیضاح کنندگان بنی صدر بود و او علاقه زیادی به فرهنگ عامه داشت و با اکثر روستائیان با زبان محلی صحبت می‌کرد و آداب و رسم مردم را به خوبی می‌دانست و هر گاه که به روستای بحیری مراجعه می کرد در جمع مردم روستا می‌نشست و سخنان آنها را گوش می‌داد و صله رحم نوازی و دیدن اقوام از ویژگی‌های وی بود.

بهزادی گفت: شرکت در نماز جمعه را بر خود واجب می‌دید و تلاش‌ها و پیگیری‌های زیادی برای بر پایی نماز جمعه در شهرستان‌های حوزه انتخابیه خود داشت.

هفتم تیر 1360 به شهادت رسید

وی ادامه داد: تواضع و فروتنی از خصوصیات این شهید بود و هرگاه معلمین خود را می‌دید نهایت ادب و احترام را به آنها می‌گذاشت.

بهزادی خاطر نشان کرد:شهید شهریاری در هفتم تیر 1360در دفتر حزب جمهوری به شهادت رسید و پیکر پاکش با احترام به زادگاهش در روستای بحیری به خاک سپرده شد که به مناسبت شهادت دکتر شهید بهشتی و شهید شهریاری به مدت 40 روز بیرق سیاه بر سر درب منازل بود و شاعران منطقه در وصف آنها اشعاری را سرودند.

وی اضافه کرد:شهید شهریاری بدن قطعه قطعه خود به عنوان سندی محکم برای ما به جا گذاشت و روح را آزاد کرد تا به همه انسانها درس آزادگی و فدا کاری بیاموزد.

نام شهدای هفتم تیرماه همیشه در تاریخ ماندگار است

سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از روزهای تاریخی در انقلابی اسلامی ایران روز هفتم تیرماه بود که در این روز آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران امام (ره) توسط منافقان کوردل به شهادت رسیدند.

نصرالله شفیعی به استفاده دشمنان از روش‌های مختلف برای ضربه‌زدن به نظام و انقلاب اشاره کرد و افزود: دشمنان تلاش‌های بسیار زیادی برای ضربه‌زدن به کشور ما داشته است ولی هفتم تیر در نوع خود از نادرترین وقایع در طول تاریخ انقلاب اسلامی است.

وی افزود: شهدای هفتم تیرماه از سرمایه‌های کشور بودند که نامشان همیشه در تاریخ ماندگار است و هیچ‌گاه از یادها پاک نمی‌شود و باید تلاش کنیم تا این شهدا به خوبی در جامعه معرفی شوند و نسل جدید نیز با این شهدا و آرمان‌های انها آشنا شوند.

سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان بوشهر با اشاره به تبلیغات سوء رسانه‌های داخلی و خارجی بر علیه شهید آیت‌الله بهشتی، ادامه داد: مظلومیت ایشان پس از شهادت بیش از پیش نمایان شد و تبلیغات دشمنان را خنثی کرد.

وی ادامه داد: استان بوشهر نیز دو شهید را در این حادثه تقدیم انقلاب اسلامی کرده است که شهید میر بهزاد شهریاری و شهید مهندس عباس حیدری هستند و از افتخارات استان بوشهر هستند که برنامه‌های مختلفی بدین مناسبت در استان برگزار می شود.

...........................................

گزارش: قاسم بازیاری