به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل قموشی رامندی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست آموزشی که با حضور داوطلبان متخصص ادارات این شهرستان برگزار شد اظهارداشت: پژوهش ها از کاهش سن مصرف سیگار در بین پسران تا ۱۴سال و در دختران تا ۱۷ سال خبر می دهد و مصرف قلیان نیز به عنوان یک تفریح در بین خانواده ها رواج یافته است، از این رو لازم است، والدین افکار و نگرش خود را نسبت به مصرف قلیان تغییر داده و ضمن ایجاد تفریحات سالم در خانواده، مراقبت و کنترل بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند.
کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت، درمان بوئین زهرا با اشاره به استعمال دخانیات افزود: اگر فردی تا سن 26 سالگی به دخانیات رو نیاورد، احتمال گرایش او در سال های بعدی، نزدیک به صفر خواهد شد.
این کارشناس تصریح کرد: امروزه مصرف سیگار، به ویژه قلیان در بین نوجوانان، جوانان و زنان رو به ازدیاد است و از این رو می طلبد مبانی و ریشه های این موضوع بررسی شود.
وی ادامه داد: بدیهی است بررسی علل و عوامل مؤثر بر مصرف سیگار و قلیان و هر ماده اعتیادآور دیگر، تنها از منظر جامعه شناسی و روانشناسی خالی از اشکال نیست و باید همه جانبه به موضوع نگریست.
در ادامه این نشست آموزشی لیلا رسولی، کارشناس بهداشت محیط شبکه درباره عوارض ناشی از مصرف دخانیات و قلیان مانند انواع سرطان ها، بیماری های قلبی ـ عروقی، سکته مغزی، عفونت های مزمن ریوی، پوکی استخوان، ضعف سیستم ایمنی و بیماری های دهانی و پوسیدگی دندان ها مطالبی را ارائه کرد.
وی همچنین در مورد اثرات زیست محیطی ناشی از مصرف سیگار نظیر آلودگی هوا، آتش سوزی ناشی از ته مانده های سیگار و عدم تجزیه فیلترهای سیگار در محیط زیست توضیح داد.