یحیی ساسانی مدیر انتشارات نشر افکار در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مساله اخذ مالیات از ناشران گفت: به نظرم دولت فعلی که تا به حال در زمینه فرهنگ، قدمهای جالبی برنداشته، حداقل در بعد اقتصاد کتاب قدمی بردارد و مشکلات را حل کند. یعنی تفسیر قانون را به عهده ممیزهایی که دستور گرفتن مالیات از ناشران را دارند، نگذارند. طی چند سال گذشته شاید هزاران ناشر، اصطلاحا کرکره خود را پایین کشیده و تعطیل شدهاند و فکر نمیکنم باید از این ناشرها مالیات گرفت. بلکه احتمالا باید مانند سابق به اینها صدقه هم داد.
وی افزود: ما در نشر افکار تا این لحظه مقاوت کرده و مالیات ندادهایم. البته خیلی هم جدی برای گرفتن مالیات به ما مراجعه نکردهاند. البته به صورت نامه یا اعلام شفاهی به ما گفته شده ولی از طرف دیگر توصیههایی هم بوده که گفته شده مالیات ندهیم تا ببینیم چه میشود. ولی به هر حال اگر روزی ضرورتی در کار باشد یا نقل و انتقالی انجام بدهیم، از ما مالیات خواهند گرفت. ولی تعجب میکنم که در دولتی باید یک نهاد به هم پیوسته باشد، چطور بخشهای مختلفش در تعارض با یکدیگر هستند؟
این ناشر در ادامه با اعلام این که موضع پلمپ و تحویل دفتر حسابرسی مالی برای مالیات به او هم اطلاع داده شده گفت: عملا آن دفترها و بسیاری از هزینههای ما را هم نمیپذیرند. کار به این سادگیها نیست. گاهی پر کردن همان دفترها هزینههایی برای ناشران دارد که از عهده پرداختش برنمیآیند. ممکن است از بین هزاران ناشران، 100 ناشر بتوانند از پس این مساله بربیایند ولی عملا برای دیگر ناشران که با چند نیروی محدود کار خود را پیش میبرند، چنین چیزی ممکن نیست.
مدیر نشر افکار گفت: مالیات ندادن ناشران قانون است. اگر تصویب کنند که مالیات بدهیم، مالیات خواهیم داد اما قانون این است که ناشران از پرداخت مالیات معافاند. یک بار که منت این را بر سر ما گذاشتهاند که معافاید. حالا اگر میخواهند مالیات بگیرند، قانون پرداخت مالیات ناشران را تصویب و اعلام کنند که ما هم تکلیف خودمان را بدانیم. ولی در حال حاضر وزارت ارشاد و متولیان میگویند معاف از مالیات هستید ولی بخش دیگری از دولت خلاف این را میگوید.