به گزارش خبرنگار مهر، علی منتظری ظهر شنبه در حاشیه بازدید از شهرک صنعتی سفید رود رشت افزود: زمین مورد نظر شناسایی شده و در مرحله گزینش سرمایه گذار هستیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه استان گیلان مزیت های سرمایه گذاری زیادی دارد، اظهارداشت: برای ایجاد صنعت پتروشیمی در استان نیز بیش از 70 هکتار زمین در لوشان جانمایی شده و با دو گروه سرمایه گذار در حال مذاکره هستیم تا این مهم نهایی شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: همزمان با دهه صنعت و معدن 10 طرح صنعتی با سرمایه گذاری 360 میلیارد تومان در استان افتتاح می شود.
وی افزود: یکم تیرماه روز اصناف و دهم تیرماه نیز روز صنعت و معدن نامگذاری شده است.
منتظری اظهارداشت: مراسم گرامیداشت صنعت، معدن و تجارت 15 تیرماه سال جاری در سالن خاتم الانبیا (ص) رشت با حضور مدیران اصناف و واحدهای تولیدی برگزار می شود که در این مراسم از 30 واحد برگزیده تولیدی در حوزه صنعت، معدن و تجارت تقدیر خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گفت: همزمان با دهه صنعت و معدن ، 10 طرح صنعتی بزرگ با سرمایه گذاری 360 میلیارد تومان افتتاح می شود که با افتتاح این طرح ها 900 نفر بصورت مستقیم مشغول به کار می شوند.
وی با بیان اینکه چهار طرح بزرگ با حضور مسئولان کشوری افتتاح می شود، اذعان داشت: شرکت تالک ایرانیان تولیدکننده قوطی های آلومینیمی آسان بازشو، راه اندازی خط تولیدکارخانه ام دی اف نئوپان فومنات و کارخانه فولاد در شهر صنعتی رشت از طرح هایی هستند که در دهه صنعت و معدن در استان افتتاح می شوند.
وجود 2 هزار و 600 واحد صنعتی فعال در استان
منتظری با اشاره به وجود دو هزار و 600 واحد صنعتی استان اظهار داشت: هم اکنون87 هزار بیمه شده تامین اجتماعی در صنعت استان مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: هزار طرح صنعتی در استان در مرحله پیشرفت فیزیکی قرار دارند که پس از اتمام باید به بهره برداری برسند و از این تعداد 500 طرح دارای پیشرفت فیزیکی بالای 40 درصد می باشند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه بهره برداری از طرح های تولیدی که پیشرفت فیزیکی دارند اولویت این سازمان است، گفت: امسال به دنبال تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی هستیم تا نقدینگی واحدهای فعال استان تامین شود.
وی همچنین به خالی بودن 50 درصد ظرفیت واحدهای تولیدی استان اشاره کرد و افزود: تامین سرمایه در گردش و نقدینگی برای واحدهای تولیدی علاوه بر استفاده از ظرفیت های خالی واحدها برای تولید موجب اشتغالزایی نیز می شود.
ساماندهی معوقات بانکی واحدهای تولیدی در سال جاری
منتظری ادامه داد: در سال جاری به دنبال رفع مشکلات معوقات بانکی واحدهای تولیدی استان هستیم که در این راستا مشکلات واحدهای تولیدی شناسایی و در نشست با بانک ها مشکل معوقات بانک ها بررسی می شود.
وی متذکر شد: واحدهای دارای پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد به بانک های عامل معرفی می شوند و در در سال جاری معوقات بانکی واحدهای تولیدی استان ساماندهی می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه 100 معدن دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد، تصریح کرد: بیش از 50 درصد معادن فعال و بقیه نیز به دلیل ایجاد مشکلات زیست محیطی و ... غیر فعال هستند.
وی اشاره کرد: در حوزه تجارت نیز برنامه هایی را در حوزه تامین کالا، توزیع و بازرسی در دست اجرا داریم و با هماهنگی شرکت های پخش، تامین کالاها با اولویت کالاهایی که در استان تولید می شود صورت می گیرد.
ایجاد شهرک توزیع و پخش در شهرک صنعتی سفیدرود
منتظری تاکید کرد: بین واحدهای توزیع کننده و تولیدکننده باید ارتباط برقرار شود تا از محصولات تولید شده در استان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه شبکه توزیع در استان ناقص است، اظهار داشت: ساماندهی نظام توزیع مهم و حائز اهمیت است که در این راستا شهرک توزیع و پخش در شهرک صنعتی سفیدرود رشت ایجاد می شود که همه شرکت های توزیع کننده در آن مستقر می شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بیان داشت: در حوزه بازرسی نیز طی یکی دو سال گذشته حرکت خوبی را در تدارک و مهیا کردن ناظران افتخاری داشته ایم.
وی گفت: در حال حاضر10 هزار ناظرافتخاری در گیلان ساماندهی شده و با بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت در تنظیم بازار همکاری می کنند.
وی با اشاره به اینکه افزون بر سه میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: در استان گیلان نیز بیش 100 هزار واحد صنفی فعالیت دارند که 75 هزار دارای مجوز و مابقی فاقد مجوز هستند.
منتظری متذکر شد: در استان گیلان به ازای هر 25 نفر یک واحد صنفی فعالیت می کند که این رقم بیشتر از استاندارها است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت یادآورشد: تعداد واحدهای صنفی در استان زیاد است و خواستار بازرسی و نظارت مردمی در بازار هستیم.
منتظری بیان داشت: هم اکنون 25 هزار واحد صنفی فاقد پروانه کسب نیز که تاکنون ساماندهی نشده اند با همکاری اتاق اصناف و اماکن نیروی انتظامی ساماندهی و برای آن ها پروانه کسب صادر می شود.
معرفی گیلان به عنوان قطب صنایع چوبی کشور
وی در ادامه رتبه صنعتی استان را رتبه 13 کشوری عنوان کرد و افزود: در گیلان رغبت زیادی برای سرمایه گذاری وجود دارد و به لحاظ سرمایه گذاری جدید رتبه 6 تا 7 کشور را داشتیم.
منتظری گفت:در سه ماهه سال جاری 3 فقره جواز طرح توسعه با سرمایه گذاری 100 میلیارد تومان صادر شده که برای 130نفر اشتغالزایی ایجاد می کند.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت از صدور 108 فقره جواز تاسیس نیز در استان خبر داد و افزود:سرمایه گذاری 108 فقره جواز تاسیس ، 1000 میلیارد تومان است که موجب ایجاد اشتغالزایی برای 1000 نفر می شود.
وی ادامه داد:در بخش صنایع سلولزی یکی از قایلیت های استان صنعت چوب است و با استقرار واحدهای سلولزی مهم از جمله صنایع ام دی اف، فعال سازی طرح های توسعه صنعت کاغذ و پیگیری صنایع چوکا در صدد هستیم گیلان را به عنوان قطب صنایع چوبی کشور اعلام کنیم.
منتظری همچنین با بیان اینکه 10 مورد جواز تاسیس صنایع ام دی اف و چوب در استان صادر شده است، یادآورشد: در این راستا نیاز است تا 7 هزار هکتار از زمین های استان به کاشت صنوبر اختصاص یابد تا صنعت و کشاورزی استان فعال شود.