به گزارش خبرنگار مهر، نشست شورای اداری استان کرمانشاه ظهر امروز با حضور وزیر کشور در سالن شهدای استانداری کرمانشاه برگزار شد که طی آن علاوه بر مسئولین اجرایی استانف نمایندگان مردم در خانه ملت نیز خواسته ها و توقعات خود را از دولت بیان کردند.
نظراتی که در پاره ای از موارد با صراحت خاصی بیان می شد.
بیکاری ریشه همه معضلات کرمانشاه است
در ابتدا نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت اظهار داشت: بیکاری مهمترین آسیب اجتماعی کرمانشاه بوده و علی رغم بسیاری از توجیهات باید گفت که استان کرمانشاه سومین استان بیکار کشور است و در زمستان گذشته نیز در رتبه اول کشور قرار داشته است.
محمد رزم گفت: بیکاری ریشه اصلی آسیبها و مشکلات اجتماعی زیادی در استان است که باعث بروز بسیاری از مشکلات نوپدید نیز شده است. بیکاری امروز به عنوان یک موضوع امنیتی سرمایه انسانی و جوانان ما را تهدید میکند.
وی ادامه داد: سرقت در کشور 32 درصد رشد داشته اما در کرمانشاه فقط تا دی ماه 92 یعنی در قریب به نه ماه، حدود 23 هزار نفر به اتهام انواع سرقت سرقت دستگیر شدند.
رزم با اشاره به ضرورت توجه دولت به جامعه دامپروری استان کرمانشاه گفت: در اثر بیماری لمپی اسکین در استان 150 راس دام آلوده شده که 4 راس تلف، 110 راس توسط دامپزشکی معدم و 36 راس قرنطینه شده است و باید طبق قانون 75 درصد از ضرر به این دامداران از سوی دولت جبران شود که تاکنون خسارتی داده نشده است.
نماینده مردم کرمانشاه ادامه داد: بیماری جنگلهای زاگرس، ریزگردها و بیماریهای که از طریق مرزهای استان مردم را تهدید میکند خسارات زیادی به منابع استان وارد میکند که باید بخشی از آن از سوی دولت تامین شود.
وی در ادامه پیشنهاد کرد جبران این خسارات در ردیفی از بودجه 94 دیده شود.
رزم در ادامه با ارائه برخی از آمارهای خدماتی و عمرانی در استان گفت: 50 شهرک حاشیه نشین در کرمانشاه وجود دارد و 270 روستا آبرسانی سیار میشود که نیاز به تکمیل مجتمعهای آبرسانی دارند.
وی همچنین از رحمانی فضلی خواست اعتباراتی برای نوسازی و بهسازی نفت شهر لحاظ شود تا مردم این مناطق به دیار خود بازگردند. دو دهستان قرهسو و فرامان با 30 هزار نفر جمعیت به بخش تبدیل شود و روستای قلعه بخش بیلوار که طرح توجیهی آن به وزارت کشور داده شده است به شهر تبدیل شود.
هشدار نماینده اسلام آباد غرب به انتصاب گزینه های تندرو در کرمانشاه
در ادامه این جلسه نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو اظهار داشت: کارخانه پتروشیمی و کارخانه قند اسلام آباد غرب از توقعات و خواسته های مردم اسلامآباد است که باید پیگیری شود. کارخانه قند دوسال است مصوب شده ولی هنوز هیچکاری نشده است.
علی جلیلیان همچنین با انتقاد از روند برخی عزل و نصب ها خاطر نشان کرد: در سوابق دکتر روحانی هیچ افراطیگری و وابستگی جناحی نیست و مردم بدون توجه به گرایشهای سیاسی به وی رای دادند و حتی شاهد بودیم که اصلاحطلبان تندرو به او رای نداده و اصولگرایان معتدل به ایشان رای دادند.
وی ادامه داد: ما روحانی را قبول داریم چون تنفیذ رهبری شده است. انتظار داریم از وزارت کشور که تندروها بر استان حاکم نشوند. مردم اسلامآباد جنگ زده هستندو کار میخواهند اما اینها میخواهند با سرعت همه نیروها را جابجا و حتی اجازه ندهند از نیروهای معتدل استفاده شود.
وزیر کشور همین امروز دستور گشایش مرز شوشمی را صادر کند
همچنین نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی گفت: خواستاریم تردد مسافر از مرز شوشمی آزاد شود و از امروز و با دستور شما این اتفاق بیفتد.
نعمت الله منوچهری گفت: تقویت بازارچههای مرزی، رسیدگی به راههای مواصلاتی اورامانات، تامین آب آشامیدنی، پروژه آب رسانی که به علت کمبود منابع و عدم تعامل راه و گاز متوقف شده است، اصلاح ساختار شهرستانهای این منطقه، توجه به اشتغالزایی، رسیدگی به واحدهای تولیدی، نظارت به تعاونیها و مسکن مهر که نیاز به نظارت و تقویت دارد، استفاده از مدیران بومی، تعیین تکلیف و احداث سد جوانرود از مشکلات منطقه اورامانات است که باید مورد توجه قرار گرفته و بررسی و رفع شود.
حضور سازمان همیاری شهرداری ها در مرز غیر قانونی است
در ادامه این نشست فتحالله حسینی نماینده قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب اظهار داشت: بیکاری در شهرستان های غربی و کل کرمانشاه به مرز هشدار رسیده است و باید فکری برای آن کرد.
حسینی با اشاره به تحولات آنسوی مرزهای ایران گفت: نتنها هیچ قدرتی نمی تواند به مرزهای ایران تعدی کند بلکه مردم استان کرمانشاه نیز با وجود مشکلات هنوز هم آمادگی مقابله در مرزها را دارند.
وی با طرح این سوال که چه تدبیری برای مصوبه شورای امنیت پایدار وجود دارد؟ گفت: بزرگراه کربلا و ورشکستی هتلها در مرزها از مهمترین خواستهها و مشکلات مردم قصرشیرین است که نیازمند توجه ویژه ای است.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب به مشکلات مرزهای این شهرستان ها اشاره کرد و گفن: سازمان همیاری شهرداری ها به صورت غیرقانونی مدتهاست در مرزها حضر دارد. اصرار همیاری در ماندن در مرز چیست و کاری کرده است؟ نارضایتی مردم از همیاری را باید به چه کسی بگوییم؟
حسینی ادامه داد: اگر موضوع همیاری تعیین تکلیف نشود عواقب آن به عهده استاندار و مسئولین است. مسئولین موج نارضایتی مردم را به وجود آورده اند. نفت شهر و سومار 83 روستا دارند.
وی همچنی خواستار رفع مناقشه میان مرزبانی با تعدادی از روستاهای سومار شد و گفت: این مردم حامی مرزها هستند و باید وضعیت آنها تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم در خانه ملت تصریح کرد: 20 میلیارد ریال زمان احمدینژاد مصوب شد اما این اعتبار هنوز تخصیص نیافته است. اگر مشکلی کشور را تهدید کند مرزداران و مردم جلوتر از نیروهای ارتش و.. هستند پس باید به مطالبات مرز نشینان توجه ویژه شود.
وی در پایان گفت: ساختمان فرمانداری شهرستانها در شان نیست و انتظار داشتیم هیئتی از وزارت کشور بازدید و اعتباری را به این امر تخصیص دهند.