به گزارش خبرگزاری مهر، "رجب طیب اردوغان" نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه آگوست شد. این خبر امروز سه شنبه با تبدیل شدن به عنوان نخست رسانه های این کشور بازتاب هایی نیز در رسانه های جهان داشت. همانطور که پیشتر اعلام شده بود حزب حاکم "عدالت و توسعه" (AKP) ترکیه امروز با تشکیل کنگره ای حزبی از نامزد خود برای انتخابات ریاست جمهوری پرده برداری کرد.
در ابتدای مراسم اردوغان با چهره ای گشاده و به همراه همسرش وارد سالن شده و مورد استقبال حاضرین قرار گرفت. مهمترین کار این مراسم معرفی نامزد حزب حاکم در انتخابات پیش رو بود اما در جریان برگزاری آن لحظه های هیجانی و احساسی نیز مشاهده شد.
مراسم با سخنان "محمت علی شاهین" دستیار دبیرکل حزب عدالت و توسعه آغاز شد. وی ضمن خوشامد گویی به مقامات کشوری و حزبی از موفقیت های پیشین این حزب از جمله انتخابات پارلمانی که به انتخاب یازدهمین رئیس جمهور ترکیه در سال 2007 توسط اکثریت نمایندگان پارلمان انجامید، سخن گفت.
شاهین در ادامه با اشاره به تغییرات قانون اساسی در این انتخابات این دوره و بیان اینکه طبق قانون جدید نامزد انتخابات ریاست جمهوری باید دست کم امضای 20 نماینده پارلمان را جمع آوری کند گفت نمایندگان پارلمانی AKP به اتفاق حمایت خود را از نامزد این حزب اعلام کرده اند. به گفته وی این فرد کسی جز نماینده مردم استانبول در پارلمان ترکیه یعنی "رجب طیب اردوغان" نیست. در این لحظه با بلند شدن صدای حمایت و تشویق حاضرین در سالن اشک از چشمان برخی از مقامات و نزدیکان اردوغان از جمله همسرش جاری شد. شاهین ضمن ابراز موفقیت برای اردوغان از وی برای ایراد سخنرانی دعوت به عمل آورد.
نخست وزیر ترکیه در میان تشویق حضار در پشت تریبون قرار گرفت و موفقیت های حزب و دولتش را نتیجه الطاف الهی و حمایت مردمی دانست. وی با اشاره به اعتراضات ضددولتی که طی سال های اخیر در ترکیه شدت گرفته، نامزدی خود را پاسخی به این مخالفت ها دانست.
اردوغان در بخش دیگری از سخنان خود با مدد گرفتن از ارواح شخصیت های تاریخی ترکیه به دعا و راز و نیاز پرداخت و از خداوند برای پیروزی در این انتخابات یاری خواست. وی در ادامه خاطره ای از دوران ریاستش بر شهرداری استانبول و تلاش برای برآورده کردن خواسته های شهروندان تعریف کرد. مسائل بین المللی از جمله تحولات مصر، سوریه و عراق از دیگر موضوعات مورد اشاره اردوغان در این سخنرانی بود.
این در حالی بود که نحوه حضور نخست وزیر ترکیه در پشت تریبون و سخنرانی وی مورد توجه رسانه های ترکیه قرار گرفت. بسیاری از رسانه ها نحوه سخنرانی اردوغان را نشانگر اعتماد به نفس بالا و قطعی بودن پیروزی وی در انتخابات دانستند. اردوغان در پایان سخنرانی خود از تمامی همکارانش در دولت، اعضای خانواده اش و هم حزبی های خود حلالیت طلبید و تاکید کرد این یک سخنرانی پایانی در دوره نخست وزیری وی نیست، بلکه یک سخنرانی برای آغاز دوره جدید است.
توجه رسانه های خارجی به نامزدی اردوغان
اعلام نامزدی نخست وزیر ترکیه برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور مورد توجه رسانه های خارجی نیز قرار گرفت. آسوشیتدپرس با نوشتن عنوان "نخست وزیر ترکیه به دنبال ریاست جمهوری است" اعلام کرد برای نخستین بار مردم ترکیه برای انتخاب مستقیم رئیس جمهوری این کشور به پای صندوق های رای خواهند رفت. بر این اساس با انتخاب اردوغان به ریاست جمهوری، وی که بیش از 10 سال سکان هدایت سیاسی ترکیه را در دست دارد، 5 سال دیگر بالاترین مقام سیاسی کشور را از آن خود می کند.
خبرگزاری رویترز در گزارش کوتاهی از اعلام نامزدی اردوغان برای این انتخابات از سوی حزب حاکم عدالت و توسعه و شانس بالای وی برای انتخاب به این سمت خبر داد. همچنین خبرگزاری فرانسه با اشاره به برگزاری کنگره حزب عدالت و توسعه اعلام کرد نامزد این حزب "رجب طیب اردوغان" خود را آماده شرکت در انتخابات ماه آگوست می کند.
هفته نامه آلمانی اشپیگل نیز در گزارشی نوشت اردوغان از آنجا که پس از سه دوره نخست وزیری دیگر نمی تواند به این سمت انتخاب شود، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه شده است. بر این اساس انتخاب اردوغان به ریاست جمهوری به وی این فرصت را خواهد داد که بازهم در صدر قدرت اجرایی کشور باقی بماند. به این ترتیب اردوغان به حضور با قدرت خود در عرصه سیاسی ترکیه ادامه خواهد داد.
گفتنی است نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه افکارسنجی گنار ترکیه انجام گرفته حاکی است "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر در دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز خواهد شد. بر این اساس اردوغان در صورت نامزدی 55.2 درصد آرای انتخاباتی را از آن خود خواهد کرد. به این ترتیب وی می تواند خود را پیروز انتخابات ریاست جمهوری دهم آگوست (نوزدهم مرداد) بداند و دیگر نیازی به برگزاری انتخابات دور دوم در روز بیست و چهارم آگوست (دوم شهریور) نیست. این در حالی است که "اکمل الدین احسان اوغلو" نامزد احزاب سکولار اپوزیسیون که به عنوان رقیب اصلی اردوغان به شمار می رود، تنها 35.8 آرا را از آن خود کرده است.