به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش با محوریت «جایگاه و اهمیت مخاطب در ادبیات کودک» علاوه بر اجرای کارگاه، میزگردها و فعالیتهای ترویجی برای گروه های گوناگون مرتبط با ادبیات کودک برگزار میشود. قرار است این همایش در حسینیه ارشاد تهران و در روزهای 23 تا 25 مهرماه برگزار شود.
دکتر حسین شیخ رضایی دبیر این همایش گفت: علاقهمندان میتوانند چکیدهای از پژوهش خود را تا تاریخ 31 تیرماه با در نظر گرفتن محورهای پیشنهادی به دبیرخانه همایش به آدرس پست الکترونیکیbcseminar@gmail.com ارسال کنند.
محورهای پیشنهادی این همایش عبارتاند از:
-تصویر «کودک ایدهآل» در ادبیات کودک (تألیف و ترجمه/ متن و تصویر/ ادبیات کهن و جدید)
- کودک «امروز»، کودک «دیروز»: پیوست یا گسست؟
- شناخت مخاطب بر اساس نظریههای روانشناسی و جامعهشناسی
- مخاطب «جهانی»
- ادبیات کودک برای چه «مخاطبی» نوشته میشود/ باید نوشته شود؟
- آیا پدیدآورندگان ادبیات کودک تصویر روشنی از مخاطبان خود دارند/ باید داشته باشند؟
- ادبیات کودک و گسترة مخاطبان (ادبیات برای کودکان با نیازهای ویژه، کودکان در بحران، اقلیتها، معلولان، بیماران، مهاجران و ...)
- «مناسب» بودن یک اثر برای گروهی از مخاطبان: ملاکها و دشواریها؟
- گروهبندی «سنّی» ادبیات کودک: کارآمد یا ناکارآمد؟
- ادبیات کودک «قومی» (تألیف و ترجمه/ متن و تصویر/ ادبیات کهن و جدید)
- نقد ادبی مخاطبمحور
- جایگاه مخاطب در تصویرسازی کتابهای کودک
- ادبیات ترجمه و مسألة مخاطب
- شناخت مخاطب در شعر کودک
- جایگاه مخاطب در نشریات ویژه کودک
- ادبیات دوران نوجوانی (تألیف و ترجمه)
- ادبیات برای خردسالان (تألیف و ترجمه)
- تولید، پخش و بازاریابی ادبیات کودک و مسأله مخاطب
- مخاطبشناسی، ترویجِ خواندن، سوادِ خواندن
- واسطهها در ادبیات کودک (خانواده، کتابدار، رسانه، مروج، معلم) و شناخت مخاطب
- آیا فناوریهای نوین دیجیتالی میتواند به «همهشمول» شدن ادبیات کودک کمک کند؟
علاقهمندان میتوانند چکیده تفصیلی پژوهش خود را در حجمی بین 400 تا 500 کلمه، حداکثر تا تاریخ پایان روز سهشنبه 31 تیرماه سال 1393 به پست الکترونیکی دبیرخانه به نشانی cbcseminar@gmail.com در قالب فایلی با فرمت PDF یا Word ارسال کنند. لازم به توضیح است که دریافت از طریق پست الکترونیکی، تنها راه پذیرش چکیده خواهد بود.
دبیرخانه همایش پس از اعلام اولیه فهرست چکیدههای پذیرفته شده، از شرکتکنندگان خواهد خواست اصل مقاله خود را نیز برای داوری نهایی ارسال کنند.
لازم است ارسالکنندگان چکیده، در متن نامه الکترونیکی خود اطلاعات زیر را مندرج کنند: نام/ نام خانوادگی/ شغل و سمت (وابستگی دانشگاهی در صورت وجود)/ نشانی پستی/ شمارة تماس (ثابت و همراه)
شورای کتاب کودک سازمانی فرهنگی – پژوهشی، غیردولتی و غیرانتفاعی است که در سال 1341 تأسیس شده است. این سازمان در حوزۀ ادبیات کودک و نوجوان فعالیت می کند و اعضاء آن نیروهای داوطلب هستند. شورا در حال حاضر حدود 700 عضو (رسمی و وابسته) دارد و هزینه های خود را از راه حق عضویت، حمایت های مردمی، اجرای پروژه های فرهنگی و حق التالیف فرهنگنامه به دست می آورد.
دبیرخانه همایش پس از اعلام اولیه فهرست چکیدههای پذیرفته شده ، از شرکت کنندگان میخواهد تا اصل مقاله خود را برای داوران نهایی ارسال کنند.