به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه امروز هیات دولت با اشاره به نشست استانداران با هیات وزیران اظهار داشت: بعد از مهار تورم، هماکنون خروج از رکود در کوتاهمدت و تهیه و تنظیم برنامه ششم در میانمدت در دستور کار هیات دولت قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به جایگاهی که استان ها در توسعه ملی و رونق اقتصادی دارند از همه استانداران دعوت شد در یک جلسه ابتدا مشکلات و معضلات خود را منتقل و از سیاست ها و رویکردهای دولت مطلع شوند و یک سازماندهی مناسبی برای مشارکت در رونقبخشی اقتصاد بین هیات وزیران و استانداران شکل بگیرد.
نوبخت تصریح کرد: نمایندگان استانداران مطالب خود را بیان کردند و رئیس جمهور نیز رویکرد دولت را در خصوص این دو سیاست مهم یعنی مشارکت در تهیه و تنظیم برنامه ششم و رونق اقتصادی بیان کرد و به چگونگی اموری که برای پیشرفت کشور لازم است توافق نظر صورت گرفت.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد کارگروهی برای پیگیری تهیه و تنظیم برنامه ششم و رونق اقتصادی تشکیل شود، بیان کرد: مقرر شد کارگروهی با حضور روسای کمیسیون های تخصصی دولت، نمایندگان استانداران و وزیر کشور تشکیل شود که ظرف هفته آینده این کارگروه تشکیل خواهد شد.
وی ادامه داد: استانداران پرسش ها و نکاتی را که داشتند در این جلسه مطرح کردند و وزیران نیز پاسخ های آنان را دادند.
نوبخت با اشاره به ضرورت تکرار این جلسات گفت: امیدواریم بتوانیم با تکرار این جلسات به همافزایی مناسبی در سطح کشور دست یابیم تا مردم از هماهنگی میان مسئولان بهرهمند شوند.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص مذاکرات هسته ای خاطر نشان کرد: این مذاکرات آخرین دور مذاکرات است و این مذاکره می خواهد به توافق دائمی و نهایی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه ایران در برخورداری از چرخه کامل سوخت هسته ای تاکید دارد، گفت: طرف مقابل نیز بهانه هایی در این خصوص دارد. بنابراین مساله بسیار حساسی است و انتظار داریم مسئولان دیپلماسی ما همانطور که تا الان با هوشمندی از منافع ملی دفاع کردند، در مذاکرات هم اینگونه حاضر شوند تا ملت بزرگ ایران از حقوق بینالمللی خود بهرهمند شوند.
ایران با حساسیت، رخدادهای عراق را زیر نظر دارد
نوبخت همچنین در خصوص تحولات عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران با حساسیت، رخدادهای عراق را زیر نظر دارد.
سخنگوی دولت همچنین افزود: با توجه به انتخابات پارلمانی در عراق امیدواریم که نمایندگان مردم این کشور به درستی متوجه این موضوع باشند که رخدادهای عراق چه تاثیری در منطقه دارد و می تواند موجب بیثباتی شود.
وی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی برای تکهتکه شدن عراق لحظه شماری می کند، اظهار داشت: امیدواریم مردم عراق بتوانند منافع ملی خود را درک کنند و ما با توجه به اینکه مراوده صمیمانهای با ملت عراق داریم و دولت جدید نیز برخاسته از مردم است، بنابراین با این دولت نیز همراهی خواهیم کرد.
همچنین نوبخت در خصوص یارانه شیر، گفت: با توجه به نقشی که شیر در سلامت جامعه دارد ما در زمستان سال 92 بیش از 300 میلیارد تومان یارانه برای ثابت ماندن قیمت شیر تصویب کردیم.
سخنگوی دولت افزود: در سال 93 دوباره دولت برای شیر یارانه در نظر گرفت اما این یارانه شامل صنایع جنبی وابسته به شیر که فرآورده های جدید ایجاد می کنند و ارزش افزوده هایی بر روی آن فراورده ها هست نخواهد شد.
نوبخت همچنین در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه نمایندگان مجلس اعلام کردند که فرصت سه ماهه دولت برای تعیین تکلیف دهک هایی که یارانه به آنان تعلق می گیرد، پایان یافته و از این ماه به بعد پرداخت یارانه نقدی به همه دهک ها غیرقانونی است، دولت در این زمینه چه اقدامی انجام می دهد؟ گفت: در تبصره 21 هیچ زمان و ضرب الاجل معینی برای دولت تعیین نشده است و در این بند تصریح شده است که یارانه نقدی به خانوارهای متقاضی نیازمند داده شود.
وی افزود: دولت نیز طبق این قانون اعلام کرد که آنهایی که نیازمند هستند ثبت نام کنند و کسانی که ثبت نام کردند ادعایشان این است که نیازمند هستند و ما با توجه به پایگاههای اطلاعاتی مختلفی که داریم از همان ابتدا شروع به بررسی اطلاعات خانواده ها کرده ایم. اما مقتضی ندانستیم که هر روز بیاییم اعلام کنیم که یارانه افراد غیر نیازمند و پردرآمد حذف می شود؛ چرا که به محض اینکه چنین مطلبی بیان شود افراد کم درآمد دچار استرس می شوند و ما وظیفه خود را منطبق با قانون انجام می دهیم.
نوبخت با اشاره به منابع پرداخت یارانه نقدی ادامه داد: الان هم از منابعی که حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی هست و هم 11 هزار و 300 میلیارد تومان که قانون اجازه داد که از خزانه برداشت کنیم برای پرداخت یارانه های نقدی استفاده کردیم و نه تنها پرداخت نقدی یارانه ها را در مرحله دوم انجام داده ایم بلکه طرح تحول سلامت را هم اجرایی کردیم و ما قصد این را نداریم که از محل افزایش قیمت حامل های انرژی برای دولت و کسری بودجه دولت منابعی بیافرینیم بلکه قصدمان این است برای خدمات بیشتر به مردم استفاده کنیم. کار ما کاملا در چارچوب قانون است و منابعی که از آن استفاده می کنیم دقیقا منابعی است که در بودجه 1393 برای دولت در جهت مصرف آن در راستای تولید و سایر موارد در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص آلودگی هوا و در پاسخ به این سئوال که دولت چه تدابیری برای آن اندیشیده است، گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست از ماموریت های اصلی اش این است که به مسئله مقابله با آلودگی هوا و بهبود محیط زیست ورود پیدا کند.
وی افزود: در مورد آلودگی هوا سازمان محیط زیست برنامه هایی دارد و اقداماتی انجام داده است که قطعا توسط روابط عمومی این سازمان اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در خصوص بورس نیز گفت: این دولت در هیچ موردی نمی تواند به صرف آنکه رقابت وجود دارد و ما به نوعی به آزادی عمل بخش خصوصی معتقد هستیم نسبت به نوسانات بورس بی تفاوت باشد بنابراین ما از کنار کشیدن از بازار بورس و حتی ارز خودمان را توجیه نمی کنیم.
نوبخت ادامه داد: طبیعی است که در بازار سرمایه یعنی بورس شاهد نوسانات و افت شاخص ها بوده ایم پس حتما باید انتظار داشته باشیم که مسئولین اقتصادی کشور نسبت به این موضوع وارد عمل شوند که این کار به وسیله این مجموعه انجام شده است و آنها هم پیشنهادات خود را برای رفع موانع و بهبود وضعیت شاخص های بورس اعلام کرده اند.
اقدامات دولت برای افزایش باروری
همچنین خبرنگاری با اشاره به طرح مجلس برای افزایش نرخ باروری و رشد جمعیت پرسید مجلس اخیرا طرحی تصویب کرده است که مجازات 2 تا 5 سال حبس برای کسانی از باروری جلوگیری کنند در نظر گرفته است آیا این طرح مخالف حقوق شهروندی نیست؟ نوبخت پاسخ داد: این رویکرد در راستای سیاست کلی جمعیتی است که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و همه دستگاهها به تناسب مسئولیتشان نسبت به این موضوع ورود کرده اند.
وی افزود: در قوه مجریه نیز طرحی برای سلامت مادران و افزایش باروری در دست تهیه است و ردیف خاصی برای آن در بودجه 94 در نظر گرفته ایم که بخشی از آن در قالب پزشک خانواده و بخشی دیگر را در قالب سیاست های جمعیتی دیده ایم.
نوبخت با اشاره به اقدامت دیگر قوا در خصوص سیاست های ابلاغی جمعیت گفت: باید توجه داشت که این اقدامات بسیار سنجیده و در چارچوب قانون باشد، قانون دیگری را نقض نکند و بسیار جامع باشد.
سخنگوی دولت با اشاره به طرح مجلس گفت: آنچه که مجلس محترم تصویب کرده است یک کلیتی است که ممکن است در این طرح احکامی وجود داشته باشد که اگر تصویب شود مغایرتی با حقوق شهروندی داشته باشد؛بنابراین باید آن مواد حذف شود.
وی تصرح کرد: مجلس در مورد سیاست های جمعیت وارد جزئیات نشده بنابراین الان هیچ اتفاقی نیفتاده است و تنها کلیت طرحی را که آیا ورود به بحث سیاست های افزایش جمعیتی داشته باشد یا نه، تصویب شده است.
نوبخت با بیان اینکه اگر در طرح مجلس موادی از این طرح بار مالی داشته باشد قطعا از سوی شورای نگهبان رد خواهد شد، خاطرنشان کرد: ضرورتی ندارد که مفاد این طرح مورد توجه جامعه باشد و دولت نیز با هر ماده ای که با حقوق شهروندی مغایر باشد، مخالفت خواهد کرد.
واکنش به استیضاح وزیران
نوبخت در پاسخ به این سئوال که الان 4 مورد استیضاح در دستور کار مجلس است نظر دولت در مورد این استیضاح ها چیست؟ گفت: دولت در راستای تعامل میان قوا از هیچ چیز کوتاهی نخواهد کرد اما وزرای ما در برابر مردم و به واسطه مسئولیتی که در برابر مردم دارند باید بسیار قوی و قاطع وارد عمل شوند و هر آنچه که در جهت بهبود و اصلاح امور است در چارچوب قانون انجام دهند.
وی ادامه داد: این کار با سلیقه مدیریتی برخی از نمایندگان مجلس مغایر است. ضمن احترام به آن نمایندگان که می توانند نظر داشته باشند؛ با توجه به مسئولیتی که وزرا هم در برابر مجلس و هم در برابر ملت دارند باید در چارچوب قانون هر چه که به نفع کشور است، انجام دهند.
سخنگوی دولت گفت: ما از وزرا انتظار داریم با قاطعیت و شهامت در چارچوب قوانین و مقررات با احترام به آموزه های دینی کارشان را انجام دهند. البته در این رابطه اگر اکثریت مجلس به یک نظر برسد آنها هم آزادی عمل دارند که کار خود را انجام دهند اما با توجه به رعایت قوه مقننه و تعاملی که با آنان داریم از این رو از وزرای خودمان انتظار داریم شجاعانه به وظایف قانونی خودشان نیز عمل کنند. از طرفی نیز انتظار داریم اکثریت مجلس نیز تصمیم درستی بگیرند.
وی همچنین با اشاره به کاهش 30 واحدی تورم نقطه به نقطه گفت: دولت در مهار تورم موفق بوده است و در گام بعدی نیز شکستن رکود اقتصادی را در دستور کار دارد و دستیابی به این موفقیت ناشی از سیاست درست پولی و مالی و تعادل بودجه ای دولت بوده است.