بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرکل تأمین اجتماعی هرمزگان از واگذاری بخشی از امور مربوط به فرآیند پرداخت کمک هزینه ازدواج به کارگزاری های رسمی تأمین اجتماعی در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید فاضل حیدری بلوکی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران ضمن اعلام این خبر بیان کرد: این اقدام در راستای ضرورت برون سپاری برخی از فرآیندهای حوزه امور فنی بیمه شدگان و به منظورکاهش حجم مراجعات به واحدهای اجرایی سازمان و بهبود روند ارائه خدمات صورت گرفته است.

وی پرداخت کمک هزینه ازدواج را یکی از انواع حمایت‌های سازمان تأمین اجتماعی دانست و افزود: این کمک هزینه به عنوان هدیه به بیمه‌شدگان واجد شرایط که تشکیل خانواده می‌دهند، پرداخت می‌شود.

مدیرکل تأمین اجتماعی هرمزگان با اشاره به چهار شرط پرداخت کمک هزینه ازدواج به متقاضیان گفت: بر اساس ماده 85 قانون تأمین اجتماعی، بیمه‌شده برای بهره مندی از این تسهیلات می بایست طی 5 سال قبل از تاریخ ازدواج، حداقل به مدت 720 روز سابقه کار داشته و حق‌بیمه این مدت را پرداخت کرده باشد. ازسوی دیگر، در تاریخ ازدواج رابطه استخدامی بیمه‌شده با کارفرما قطع نشده باشد، ازدواج اول بیمه شده باشد، ازدواج از نوع دائم و در دفتر رسمی ازدواج ثبت شده باشد تا کمک هزینه ازدواج به فرد تعلق بگیرد.

وی میزان کمک هزینه ازدواج را برابر با یک ماه متوسط حقوق یا مزد بیمه‌شده عنوان کرد و گفت: برای محاسبه این مبلغ، جمع دریافتی بیمه‌شده (مشمول کسر بیمه) در آخرین 2 سال قبل از ازدواج بر عدد 24 (تعداد ماه‌ها) تقسیم می‌شود.

حیدری اضافه کرد: در صورتی که حاصل محاسبه کمتر از حداقل دستمزد عادی در زمان وقوع عقد ازدواج باشد، مبلغ قابل پرداخت معادل حداقل مذکور خواهد بود.

به گفته وی، اگر زن و شوهر هر دو دارای شرایط دریافت کمک هزینه ازدواج باشند، کمک هزینه به هر دو نفر پرداخت می‌شود.

مدیرکل تأمین اجتماعی هرمزگان مدارک لازم برای مراجعه به کارگزاری های تأمین اجتماعی جهت دریافت کمک هزینه ازدواج را شامل تصویر و اصل سند ازدواج و شناسنامه زن و شوهر و همچنین تعهد کتبی بیمه‌شده مبنی بر ازدواج نخست آنان اعلام کرد.

لازم به ذکر است، در حال حاضر در شهرستان بندرعباس دو شعبه و دو کارگزاری خدمات تأمین اجتماعی را به بیمه شدگان ارایه می دهند و 13 شعبه اصلي و 6 شعبه اقماري نیز در سایر شهرستان های استان فعالیت دارند.