به گزارش خبرگزاری مهر، حسین وکیلی گفت: برخی مودیان با نیت پنهان کردن درآمدها و فرار مالیاتی صورتحسابهای خود را دقیق اظهار نمی کنند و صورت حسابهای جعلی با کد اقتصادی افراد دیگر ارائه میکنند.
معاون سازمان امور مالیاتی افزود: این صورت حسابها ماهیت واقعی ندارد، یعنی مودی که صورت حساب به نام اوست ، وجود خارجی ندارد و معمولا قابل شناسایی نیست تا فرد سوء استفاده کننده ، از پرداخت مالیات فرار کند.
وی با بیان اینکه صورت حسابها دو نقش دارد، اضافه کرد : صورت حساب، سندی برای پذیرش مالیات مستقیم خریدار و همچنین سندی بر درآمد فروشنده است و در صورت حسابهایی که جعلی است، اعتبار فروشنده زیر سئوال می رود و مورد تردید قرار می گیرد.
وکیلی با اشاره به اینکه خود خریدار و فروشنده از جعلی بودن صورتحسابهای خود مطلعند چون وقتی معامله ای انجام می شود ، کالایی همرد و بدل می شود ، اما آنجایی که صورت حسابی جعلی است در واقع کالایی وجودخارجی ندارد.
وی گفت: خریدار و فروشنده باید دقت کنند اگر این کار را انجام میدهند رسیدگی های ما به گونه ای است که پس از مدتی که سال مالی تمام می شود و در زمان رسیدگی ، سیستمهای سازمان امور مالیاتی آنها را شناسایی می کند.
معاون سازمان امور مالیاتی اظهارداشت: پس از محاسبه ارزش افزوده مودیان بدهی آنها را دریافت می کنیم و اگر در مالیاتهای مستقیم هم مشکل داشته باشند، ما آن را به عنوان هزینه خریدار نمی پذیریم و به عنوان بدهی آنها ثبت و دریافت می کنیم.
معاون سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 700 مورد تخلف در حوزه بهره برداری از کد اقتصادی افراد دیگر و صدور صورت حساب جعلی شناسایی شده است، گفت : این افراد صورت حسابهای جعلی صادر می کردند و کارمزد می گرفتند.
وکیلی افزود: وقتی کالایی رد و بدل نمی شود اما برای آن برگه فروش صادر می شود، جرم است و هم اکنون در دادگاه ها آرایی داریم که در آن اینگونه رفتارها به عنوان یک جرم شناخته شده است ، یعنی مواردی داشته ایم که دستگیر شده اند و در زندان به سر می برند.
وی تصریح کرد: مواردی وجود دارد که یک شخص بیش از 170 نوع برگه فروش صادر می کرده و دستگیر شده است.
معاون سازمان امور مالیاتی گفت: در اینگونه تخلفات نه اعتبار طرفی که پول برای برگه فروش داده است و نه اعتبار طرف مقابل قابل پذیرش نیست.
معاون سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه تخلفات به دو گونه صورت می گیرد، تصریح کرد: یک مورد صدور صورتحساب های جعلی و دیگری استفاده از کد اقتصادی دیگران است که در این دو حالت هر دو طرف سوء استفاده کننده و همکار آن مسئول تضامنی هستند واگر شناسایی شوند از هر دو طرف مالیات دریافت می شود حتی طرف ناآگاه نسبت به مالیات طرف مقابل مسئولیت دارد و آنجاییکه سازمان مالیات به وصول نمی رسد از دو طرف ، دریافت می کند.
وکیلی درباره اینکه مگر افراد کد اقتصادی مشخص ندارند؟ گفت: کد اقتصادی هنوز اجباری نشده و فعلاً صورت حساب و فهرست سه ماهه برای مودیان الزامی است و باید انجام شود.
وی اظهارداشت: سازمان برای شناسایی افراد حقیقی از شماره ملی و برای اشخاص حقوقی از شماره شناسه ملی استفاده می کند.
وکیلی اضافه کرد: برای شماره اقتصادی فعلاً ثبت نام می کنیم و تا صدور شماره اقتصادی، شماره ملی و شناسه ملی فعال است و مودیان می توانند از آن استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه کسانی که در معاملات صوری دست دارند ، شماره خود را ابراز نکرده و از شماره دیگران استفاده می کنند، تصریح کرد: استفاده از برگه های فروش جعلی و کد اقتصادی دیگران هم به ضرر استفاده کننده و هم به ضرر دارنده شماره اقتصادی است و سوء استفاده کننده هم به اعتبار مالی خود ضرر می رساند و هم مالیات بر ارزش افزوده را باید پرداخت کنند.
وکیلی همچنین گفت: افرادی هم هستند که از شماره های افراد فوت شده سوء استفاده کرده اند که اینها هم شناسایی شدند.
معاون سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی تلاش می کند ، فضای مالیاتی شفاف شود تا عدالت مالیاتی در کشور گسترش یابد.