حبیب ایل بیگی معتقد است وجود بخش «سینما از دریچه ماوراء» در بیست و دومین نمایشگاه قرآن فرصتی برای ارزیابی استعدادهای جوان سینما در بیان مفاهیم قرآنی است و تلاش تیم انتخاب و داوری فیلم ها بر این است که از میان استعدادهای جوان بهترین ها را برای ساخت آثاری با موضوع مفاهیم و درس هایی از کتاب آسمانی قرآن انتخاب و مورد حمایت قرار دهیم.

حبیب ایل بیگی رئیس «سینما از دریچه ماوراء» که امسال در بیست و دومین نمایشگاه قرآن آثاری از سینمای دینی را به نمایش می‌گذارد با بیان این مطلب در توضیح کم و کیف این بخش از جشنواره قرآنی به خبرنگار مهر، گفت: فیلم کوتاه ظرفیت حضور در عرصه های دینی و به تصویر کشیدن مفاهیم قرآنی را دارد و خوشبختانه در طول همه این سالها فعالیت هایی در این حوزه انجام شده اما نکته قابل توجه این است که تنها 500 فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که از این تعداد در نهایت 47 فیلم برای نمایش انتخاب شد.

وی در ادامه افزود: آنچه مسلم است سطح آثار ارسال شده و منتخب برای حضور در این جشنواره مورد قبول نیست. ضمن اینکه از هیات انتخاب خواسته بودیم مجموع آثاری که براساس مفاهیم قرآنی ساخته شده و در عین حال جنبه های هنری و سینمایی را در نظر گرفته اند انتخاب کنند و به تبع انتخاب سخت گیرانه ای در انتخاب آثار صورت گرفت و در جلسات مختلفی که با ستاد برگزاری این بخش از نمایشگاه قرآن و داوران در بخش های عکس و فیلم«سینما از دریچه ماورا» داشتیم بر این نگاه سختگیرانه اصرار داشتیم و همه تلاش این است که از این فرصت برای پرورش استعدادها بهره ببریم.

ایل بیگی در ادامه با اشاره به این مطلب که وجود چنین جشنواره ای در حوزه فیلم کوتاه می تواند ایده ساز بر ساخت آثار بلند سینمایی باشد گفت: یکی از کارکردهای این بخش از نمایشگاه قرآن و ساخت فیلم های کوتاه با مفاهیم قرآنی این است که می تواند ایده هایی برای تولید فیلم های بلند داستانی باشد در واقع فیلمسازان فیلم های کوتاه می توانند از ایده فیلم های خود برای ساخت فیلم های بلند سینمایی بهره ببرند.

رئیس بخش «سینما از دریچه ماوراء» در بیست و دومین نمایشگاه قرآن در ادامه صحبت های خود با اشاره به داوری بخش فیلمنامه این دوره بخش گفت: 130 فیلمنامه به این بخش رسیده است که هنوز داوری آثار به پایان نرسیده است و باید منتظر باشیم و ببینیم که سطح آثار چگونه ارزیابی می شود.

مدیر عامل انجمن سینمای جوان در پاسخ به این سئوال که این انجمن تا چه اندازه آمادگی تولید فیلمنامه های برتر با موضوع مفاهیم قرآنی را دارد گفت: یکی از حسن های سپردن این مسئولیت به انجمن سینمای جوان این است که بتوانیم زمینه های حمایت از فیلمنامه های خوب در حوزه مفاهیم قرآنی را فراهم کنیم و اصولا قدم برداشتن در این حوزه از جمله افتخار های ما نیز هست. چراکه فعالیت گسترده در این عرصه زمینه ای فراهم می کند تا بدانیم سرمایه های اصلی چه کسانی هستند.

وی در ادامه افزود: یکی از دلایل اصلی پذیرفتن این مسئولیت حمایت از تولید آثار در حوزه مفاهیم قرآنی بوده و از سوی دیگر معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم قول همکاری مستمر در این زمینه را داده اند.

ایل بیگی در پایان در پاسخ به این سئوال که آیا بخش ویژه ای برای نمایش فیلم های کوتاه با مفاهیم قرآنی در جشنواره فیلم کوتاه تهران در نظرگرفته شده است گفت: هنوز داوری آثار به پایان نرسیده است و البته برای نخستین بار است که این پیشنهاد مطرح می شود و قطعا زمینه بررسی با داوران را دارد؛ به همین دلیل مطرح خواهد شد و تصمیم گیری نهایی انجام خواهد شد.