به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رزمحسینی عصر شنبه در نشست کارگروه گردشگری استان کرمان گفت: طرح بندر هنزا باید در قالب برنامهای جامع و مشاورهای قابل قبول ارائه شود و باید یک طرح جامع بوده که جا برای همه نوع فعالیت گردشگری در آن باشد.
وی با بیان اینکه این منطقه جزء مناطق بکر در استان کرمان است و یکی از اصلی ترین ییلاق های استان در این منطقه واقع است، افزود: به هیچ وجه نباید به بافت اصلی منطقه چه بافت جمعیتی چه حیوانات و منابع طبیعی دست زد و باید این منطقه به همین صورت بکر باقی مانده و طرح در آن اجرا شود.
رزمحسینی در ادامه افزود: در زمینه گردشگری و جذب توریست استان کرمان ظرفیت بسیار بالایی دارد و راه اندازی ژئوپارک راگه رفسنجان مطمئنا جذابیت جدیدی است که در حوزه گردشگری به استان کرمان اضافه شده است.
ایجاد پیست اسکی در منطقه هنزاء
سیدمهدی طبیبزاده نایب رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به طرح منطقه طبیعت گردی بندر هنزا گفت: اجرای این طرح بدون هرگونه دخالتی در محیط زیست و منابع طبیعی و کشاورزی منطقه انجام می گیرد و تنها از مناطق آزاد آن هم با حفظ همه اصول طبیعی منطقه و استانداردهای بین المللی به کار برده و استفاده می شود.
طبیبزاده افزود: مطالعات زیادی روی طرح های این منطقه انجام شده است و با برنامه ریزی های انجام شده می توان انوع ورزش های کوهستانی، طبیعت گردی و توریستی را در این منطقه پیاده کرد و جاهایی نیز تردد با خودرو به خاطر دست نزدن به طبیعت مقدور نیست که از تله کابین استفاده می شود.
وی با بیان اینکه این منطقه با رویکرد طبیعت گردی به وجود می آید و یک طرح جامع است که با حفظ محیط زیست منطقه و منابع طبیعی در حد بین المللی بوده و یک بسته کامل از گردشگری در منطقه هنزاء و تخت سرتشتک خواهد بود.
وی همچنین گفت: محدوده ای با شش کیلومتر برای پیست اسکی در نظر گرفته ایم که برای پیست های حرفه ای می تواند توجیه پذیر باشد و این منطقه در ارتفاع بالای سه هزار و 700 متری است که از اول آذرماه تا آخر اردیبهشت ماه معمولا پوشیده از برف است و پیستی است که برف آن با سپیدان هم برابری می کند و شاید ماندگارتر از آنجاست.
طبیب زاده عنوان کرد: این منطقه مستعد است برای اینکه تبدیل به اردوگاه کشوری شود که برای این کار که نظر وزیر آموزش و پرورش نیز بوده است 90 میلیارد تومان هزینه بر است.
دره راگه مکمل سایت های توریستی کرمان
محمدرضا صادقزاده مجری طرح ژئوپارک راگه رفسنجان نیز در این نشست افزود: ژئوپارک منطقهای با وسعت 36 هزار هکتار است و معدن مس سرچشمه نیز در فاصله کمتر از 15 کیلومتر با آن است که این دره نیمساز بین دو جاده کرمان و رفسنجان است و تا به حال این پتانسیل ناشناخته بوده است.
وی با بیان اینکه 64 ژئوپارک در سراسر جهان به عضویت شبکه جهانی ژئوپارک های ملی درآمدهاند، گفت: اروپا با 34 و چین با 22 ژئوپارک صاحبان بیشترین پارکهای زمین شناسی هستند.
صادق زاده افزود: دره راگه براثر فرسایش آب به وجود آمده است و یک تا 150 مترعرض و 70 متر عمق و 20 کیلومتر طول دارد.
وی ادامه داد: این دره در فاصله 15 کیلومتری رفسنجان واقع شده است که تاکنون ناشناخته مانده و به آن نگاه جدی نشده است و اجرای این طرح می تواند مکمل سایت های توریستی کلوت های شهداد و روستای تاریخی میمند باشد و یک برند برای استان محسوب شود.
صادق زاده همچنین نقاط قوت اجرای این طرح را افزایش صنعت اکوتوریسم و ژئوتوریسم عنوان کرد و گفت: صنعت اکوتوریسم نسبت به سایر شاخه ها از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است و حدود 30 درصدنسبت به سایر شاخه ها رشد داشته است .
وی در ادامه احداث 10 آلاچیق ، 10 اقامتگاه صحرایی، پنج سئوئیت و ایجاد نمایشگاه سنتی، رصد ستارگان، کلاس آموزشی محیط زیست و ایجاد فضای سبز و احداث 14 کیلومتر برای دوچرخه سواری استقامتی و پرواز با چتر برفراز دره راگه و پرش از ارتفاع و آب نما و ... را از اقدامات قابل اجرایی آن در فاز یک و دو دانست.
وی همچنین افزود: در فاز نخست این طرح به میزان دو هکتار 740 میلیون تومان برای احداث اکوکمپ برای استقرار گردشگران این منطقه نیاز است.
صادق زاده افزود: این دره یک پدیده بارز زمین شناسی است و می تواند به عنوان قطب ژئوتوریسم کشور محسوب شود و می تواند در دنیا مطرح شود و تنها مشکل عمده برای ایجاد اکوکمپ کمبود آب است.
در ادامه این نشست مهدی سیاوشی مدیرعامل شرکت عمران هفت باغ علوی کرمان اظهار داشت: داشتن مدیریت واحد بر محور هفت باغ علوی تنها با تصویب این محور به عنوان منطقه نمونه گردشگری عملی می شود و با این تصویب می توان با کمک اعتبارات بخش دولتی در زمینه توسعه زیرساخت های آن اقدام کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون 30 میلیارد تومان در این محور سرمایه گذاری شده است، گفت: این محور به عنوان نخستین گزینه برای تفریح و گردش برای شهروندان کرمانی است و تاکنون 60 اصله درخت، 58 کیلومتر لوله گذاری آب آشامیدنی، 50 کیلومتر گاردریل و واگذاری دو هزار انشعاب آب در هفت باغ علوی کرمان انجام شده است.
وی همچنین گفت: اگر منطقه نمونه گردشگری شود بسیاری از کارها پیش خواهد رفت و اگر نشود از اهداف اولیه اش فاصله خواهد گرفت و قابل کنترل نخواهد بود.
در این نشست با موافقت اعضاء، کلیات 2 طرح توریستی - گردشگری منطقه طبیعت گردی بندر هنزا و ژئوپارک راگه رفسنجان تصویب شد.