عبدالحمید سیاح نویسنده و مدیر انتشارات اسلام در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مساله اخذ مالیات از ناشران گفت: طبق بند ل ماده 139 قانون معافیتهای مالیاتی، مصوب مجلس شورای اسلامی قرار بود ناشران از پرداخت مالیات معاف شوند و حدود چند سالی هم معاف بودند اما از وقتی که توسط رئیس سازمان مالیاتی، از بند ج به بند ب قانون منتقل شدند، به شرطی از مالیات معاف میشدند که دفتر حسابرسی مالی بنویسند.
وی افزود: هزینهای که برای تهیه این دفترها صرف میشود، تقریبا برابر با همان مبلغ مالیات است. بنابراین اگر قرار بود، ناشران چنین مبلغی را بپردازند، دیگر چه نیازی به تصویب قانون و این گونه کارها بود؟ جالب است که وقتی این دفاتر نوشته میشود، توسط وزارت دارایی مورد قبول واقع نمیشوند و اغلب روی آنها عیب و ایراد میگذارند. در این شرایط همه ناشران ناراضیاند و ناچارند مالیات هم پرداخت کنند.
این مدیر نشر درباره مواضع متناقض وزارت ارشاد و وزارت دارایی درباره موضوع پرداخت مالیات توسط ناشران گفت: آیا وقتی که مهمانی را به جایی دعوت میکنند، میگویند که ناهار یا شامات را هم با خود بیاور؟ اگر قرار است مالیات ندهیم، خب مالیات ندهیم. اگر هم قرار است پرداخت کنیم، تکلیف را مشخص کنند که پرداخت کنیم.
سیاح گفت: در حال حاضر مشغول تنظیم نامهای برای وزیر ارشاد و رئیس جمهور برای درخواست به رسیدگی به این موضوع هستیم. درخواستی که در این نامه مطرح کردهایم این است که ناشران را هم مانند هنرمندان، به بند ج برگردانند تا حداقل یکی از دغدغههای ناشران در این وضع و شرایط کسادی بازار نشر کم شود.