به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شیکاگو تریبون، شیکاگو در هفته گذشته بویژه روزهای پایانی آن شاهد تیراندازی های خونین بود که در نتیجه آن 14 نفر کشته و 68 نفر دیگر زخمی شدند.
کوچکترین قربانی این حوادث یک نوجوان 14 ساله بود که بدست نیروهای پلیس کشته شد.
این وضعیت در حالی است که اقدامات انجام گرفته توسط برخی از چهره های سیاس آمریکا برای کنترل سلاح و ایجاد ممنوعیت های بیشتر برای حمل و خرید و فروش سلاح گرم با شکست مواجه شده است.
در همین رابطه در ماه گذشته "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا، در جلسه پرسش و پاسخی که در اتاق غذاخوری کاخ سفید انجام شد با لحنی که حکایت از عصبانیت وی داشت در مورد حجم گسترده خشونت و تیراندازی با سلاح گرم در آمریکا سخن گفت و ناتوانی دولت در کنترل این نوع از خشونت را بزرگترین ناکامی خود توصیف کرد.
اوباما در ادامه گفت: کشور نیازمند یک تحقیق ویژه و واقعی در این خصوص است. این وضعیت تبدیل به یک امر عادی شده و من به عنوان یک پدر واقعا از این جریان در هراس هستم. من برای حل این بحران حاضرم با هر کسی اعم از سیاست گذارن و صاحبان سلاح همکاری کنم تا راه حلی برای کاهش میزان تیراندازی در آمریکا پیدا شود. بواسطه این وضعیت ما باید شرمسار باشیم.
اوباما بعد از حادثه تیراندازی سندی هوک در سال 2012 میلادی، که در آن بیش از 20 کودک خردسال کشته شدند به خانواده های قربانیان وعده داد که تمام تلاش خود را برای کنترل سلاح گرم در آمریکا به کار بگیرد اما تلاش های وی و سایر مقامات کاخ سفید تا کنون راه به جایی نبرده است.
به گزارش مهر، در دسترس بودن سلاح گرم در آمریکا و فروش انواع مختلف آن در فروشگاه ها سبب شده تا اغلب مردم ایالات متحده سلاح گرم در اختیار داشته باشند به همین دلیل آمار قتل در این کشور با استفاده از سلاح گرم بسیار بالاست.
در این میان اقدام برخی از نمایندگان کنگره و کاخ سفید برای ایجاد محدودیت در زمینه فروش سلاح راه به جایی نبرده و ارتباط گسترده لابی سلاح در ایالات متحده با اعضای با نفوذ کنگره سبب شده تا فروش سلاح در آمریکا بدون هیچگونه مشکلی ادامه داشته باشد.
این وضعیت رفته رفته تبدیل به یک بحران شده به طوریکه تیراندازی در آمریکا به سوی مردم بی دفاع تبدیل به موضوعی همیشگی شده و سالانه هزاران نفر در این کشور بر اثر اصابت گلوله کشته می شوند.
بر اساس جدیدترین تحقیقات انجام شده در آمریکا در هر سال بیش از 500 کودک در حوادث تیراندازی که در شهرهای مختلف این کشور انجام می شود کشته می شوند.
در همین رابطه در سال گذشته "اریک هولدر" وزیر دادگستری آمریکا، در مراسم سالانه روسای پلیس آمریکا اعلام کرد: میانگین تیراندازی های انجام شده به سوی مردم در آمریکا از سال 2008 تا کنون در مقایسه با سالهای 2000 تا 2008 سه برابر شده است.
این آمار از سوی وزارت دادگستری آمریکا منتشر شده است. این وزارت خانه در 10 سال گذشته 50 هزار افسر، هفت هزار فرمانده ویژه صحنه های جرم، و بیش از سه هزار افسر محلی و ایالتی را برای مقابله با جرم و جنایت به ویژه مقابله با تیراندازی آموزش داده، اما با این وجود تیراندازی به سوی مردم در آمریکا همچنان ادامه دارد.