سید محمدعلی سیدابریشمی در گفتگو با مهر گفت: عمده واحدهایی که در شهرک های صنعتی مستقر هستند، صنایع کوچک به شمار می روند و متعلق به بخش خصوصی هستند؛ اما در سال های اخیر، متاسفانه توجه کافی به واحدهای صنعتی کوچک صورت نگرفته و به مرور با مشکلاتی که در رابطه با ورود کالاهای رقیب و رقابت با شرکت های بزرگ، دچار مشکل شده اند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مشکل اساسی که هم اکنون این واحدها با آن روبرو هستند، موضوع نقدینگی است؛ به نحوی که 71 درصد واحدهای موجود در شهرک های صنعتی، منتهی به نیاز به نقدینگی می شود.
وی تصریح کرد: تلاش دولت در جهت این است که بعد از حل مساله تورم، مشکل رکود را در رابطه با این واحدها در کنار تامین نقدینگی حل کند، به نحوی که با استفاده از ظرفیت های صندوق توسعه صنایع کوچک و بانکها بتوان این نیاز را مرتفع کرد.
سیدابریشمی ادامه داد: در این راستا صنایع کوچک دسته بندی شده اند که بر اساس این دسته بندی مشخص شده، از 62 هزار واحد مستقر در شهرکهای صنعتی، 31 هزار واحد به بهره برداری رسیده است؛ اما حدود 5400 واحد از این صنایع، به خصوص در فاصله سال های 84 تا 91 متوقف شده اند.
وی اظهار داشت: اولین برنامه برای خروج واحدهای تولیدی از رکود، راه اندازی و به دور تولید آوردن آن واحدهایی است که محصولات رقابتی دارند و قابل عرضه به بازار هستند و بنابراین اولین برنامه ما برای خروج از رکود این واحدها است.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن، مرحله بعد خروج از رکود برای واحدهایی است که هم اکنون با زیر 50 درصد ظرفیت کار می کنند و امکاناتی باید برای آنها فراهم شود تا بتوان 20 درصد آنها را به شرایط عادی باز گرداند.
وی تصریح کرد: اولویت بعدی 30 هزار واحدی است که هم اکنون در قالب قرارداد با سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، سرمایه گذاری را آغاز کرده اند؛ در واقع این واحدها نیاز دارند که از تسهیلات بانکی برای تامین ماشین آلات و تکمیل ساخت و ساز در شهرک ها استفاده کنند.
سیدابریشمی ادامه داد: برنامه این است که این واحدها را که بالای 50 درصد ساخت و ساز را انجام داده اند و پروژه هایشان پیشرفت دارد به بهره برداری برسانیم.