به گزارش خبرگزاری مهر، رسول زرگرپور در نشست هم انديشي محيط زيست استان اظهار داشت: هدف از برگزاري اين نشست شناسايي، تدوين و تحليل نقاط ضعف و قوت و فرصت ها و تهديدها به منظور كمك به برنامهريزان و سياستگذاران در راستاي دستيابي به توسعه پايدار است.
وی افزود: اين نشست از طريق تبادل دانش و اطلاعات كاربردي محيط زيست توسط فعالان اين عرصه در تغيير و اصلاح نگرش زيست محيطي و گسترش تفكر منطقي در سطح دستگاه ها و نهادها بسيار تأثيرگذار خواهد بود.
استاندار اصفهان اظهار داشت: در جلسات هم انديشي در صورتي به نتيجه مطلوب دست خواهيم يافت كه اولا به دنبال تثبيت خود نباشيم ، ثانيا به جستجوي مقصر و تعيين آن نپردازيم و ثالثا قبول کنیم كه برخي از باورهاي ما نياز به اصلاح دارد.
زرگرپور تصريح كرد: اصلاح باورها و نگرش ها باعث خواهد شد كه فضاي همانديشي به ايجاد وفاق و همدلي منجر شده و بدون ترديد در چنين فضايي نتايج مطلوب و مورد استنادي به دست خواهد آمد.
وي خاطر نشان كرد: جلسات هم انديشي 4 نتيجه به دنبال دارد كه يكي از آن ها اطلاع از نظر كارشناسان، فعالان هر عرصه و اهل فن در خارج از فضاي اداري است كه باعث جلوگيري از اخذ تصميمات بدون استفاده از نظرات فني شده و در نتيجه مشكلات اجرايي تا حدي كاهش مي يابد.
استاندار اصفهان افزود: اطلاع نخبگان و كارشناسان از حيطه اختيارات و تعهدات مسئولان از ديگر نتايج هم انديشي است كه ايجاد فضاي نقد منصفانه را به همراه خواهد داشت.
وي همچنين انعكاس مطالب و نتايج هم انديشي توسط رسانه ها را در ايجاد آگاهي و شفاف سازي مؤثر خواند و افزود: جامعه با اين روش از مشكلات، راهكارها و اقدامات صورت گرفته مطلع خواهد شد.
رسول زرگرپور در ادامه اظهار داشت: نتيجه آگاهي مردم سوق پيدا كردن مطالبات آنان به سمت مطالبات واقعي، درك اولويت هاي جامعه و درخواست مطالبات اصلي و حياتي است.
وي با اشاره به تحقيقات صورت گرفته در خصوص تبيين چالش هاي هزاره سوم در جهان، عنوان كرد: 15 چالش اساسي هزاره سوم در اين تحقيقات مشخص شده كه جمعيت، آب و محيط زيست سه عنوان اول اين چالش ها است.
استاندار اصفهان با بيان اينكه در كشور ايران و استان اصفهان نيز مشكلات زيست محيطي يك چالش اصلي است، يادآور شد: ايجاد هم افزايي جهت حل مشكلات زيست محيطي به عنوان اصلي ترين راهكار مطرح است.
وي تصريح كرد: بدون ترديد نقش Ngo ها و سازمان هاي مردم نهاد در همكاري و همياري با دولت و دستگاه هاي اجرايي در راستاي رفع مشكلات و مقابله با چالش ها خصوصا مسائل زيست محيطي غير قابل انكار است.
زرگرپور بروز مشكلات كنوني را نتيجه عدم توجه كافي به مسئله محيط زيست در گذشته عنوان کرد و افزود: اين چالش اساسي جز با همكاري و همراهي مردم و نهادهاي هاي مردمي حل نخواهد شد، چرا كه حفاظت، احيا و رسيدگي به محيط زيست و همچنين آلوده نمودن آن توسط مردم صورت مي پذيرد.
وي از عدم وجود كافي سمن هاي تخصصي محيط زيست در استان اصفهان گلايه نمود و اظهار داشت: سازمان هاي مردمي با عشق، علاقه و دقت به مسائل پرداخته و از كمبودها، امكانات و راهكارها بيشتر مطلع هستند.
مدير ارشد استان نبود سند آمايش سرزمين را دليل ديگري بر بروز اين مشكلات عنوان نمود و اضافه كرد: در صورت وجود اين سند دركشور و استان، صنايع و ديگر موارد درست جانمايي ميشد و امروز يكسري از مشكلات وجود نداشت.
وي از تكميل برش استاني سند آمايش سرزمين خبر داد و اظهار کرد: پس از ماه مبارك رمضان اين سند با حضور يكي از اعضاي هيئت دولت رونمايي شده و در واقع اجراي آن كليد خواهد خورد.
زرگرپور همچنين خواستار حضور بيشتر افراد فعال در زمينه محيط زيست در اين جلسات هم انديشي شد و تصریح كرد: نتيجه اين نشست ها و راهكارهاي ارائه شده به مقامات و دستگاه هاي ذيربط منتقل خواهد شد.
وي در پايان با بيان اينكه وضعيت موجود استان در شأن مردم اصفهان نيست، تأكيد كرد: معتقدم ظرفيتهاي استان اصفهان براي برطرف کرهمه مشكلات آن كافياست و فقط بايد از اين ظرفيتهاي بالقوه درجاي مناسب استفاده نمود.
شايان ذكر است در اين نشست آيين نامه اجرايي نشست در 6 ماده و 18 بند توسط حاضران تصحيح و تكميل و در نهايت تصويب گرديد.
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳
اصفهان - خبرگزاری مهر: استاندار اصفهان از عدم وجود كافي سمن هاي تخصصي محيط زيست در استان اصفهان گلايه کرد و گفت: سازمان هاي مردمي با عشق، علاقه و دقت به مسائل پرداخته و از كمبودها، امكانات و راهكارها بيشتر مطلع هستند.