به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی شامگاه چهارشنبه در جلسه تفسیر قرآن در مسجد بعثت خرم آباد با تفسیر آیه 11 سوره مبارکه ابراهیم اظهار داشت: این آیه ابتدا پاسخ به این جمله کافران خطاب به پیامبران است که می گفتند شما بشری مثل ما هستید و فرستاده خداوند نیستید.
وی با بیان اینکه از این آیه به دست می آوریم که انتخاب رسالت در اختیار خداوند متعال است و خدا می داند که رسالت را به چه کسی بدهد، افزود: انسان خودش نباید دنبال مسئولیت برود بلکه باید در خودش ظرفیت و قابلیت ایجاد کند تا مسئولیت به سراغش بیاید. پیامبران در خود ظرفیت ایجاد کردند.
مقام رسالت و نبوت هدیه الهی است
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد به دیگر نکات این آیه اشاره کرد و افزود: گرچه انسانها همه در شکل و در ظاهر یکسانند ولی این موضوع به آن معنا نیست که قابلیت ها و ظرفیت ها یکسان باشند.
وی با بیان اینکه انسان درباره خودش نباید بزرگنمایی کند به طوریکه وقتی به پیامبران گفتند شما بشری مثل ما هستید گفتند آری هستیم، تصریح کرد: مقام رسالت و نبوت هدیه الهی است و بزرگترین نعمت خداوند، نعمت ولایت است. خداوند در مورد هیچ نعمتی منت نگذاشت ولی در مورد ولایت منت گذاشت.
حجت الاسلام میرعمادی با اشاره به بخش دیگر این آیه در مورد حرف مشرکان که از پیامبران خواستند برای آنها معجزه و دلیل محکم تری بیاورند، یادآور شد: پاسخ پیامبران به این سخن مشرکان این بود که آوردن معجزه آوردن دست ما نیست و ما هرگز نمی توانیم از پیش خود معجزه ای بیاوریم مگر اینکه خداوند متعال بخواهد و اینکه معجزه به دلخواه باشد درست نیست و شما تعیین نمی کنید معجزه چه باشد چرا که اصل معجزه و نوع معجزه دست خداست.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد عنوان کرد: پیامبران معجزه را برای اثبات حقانیت خود می آورند و لازم نیست اتفاق عجیبی باشد. محتوای دعوت پیامبران و کتب آسمانی معجزه بوده و بالاترین سند حقانیت پیامبران هستند به طوریکه معجزه پیامبر گرامی اسلام کتاب قرآن بود.
توکل به خداوند مایه دلگرمی و پشتوانه پیامبران
حجت الاسلام میرعمادی با اشاره به بخش پایانی آیه مبنی بر اینکه مومنان باید در کارهایشان به خدا توکل کنند، افزود: این بخش از آیه مایه دلگرمی و پشتوانه پیامبران است.
وی ادامه داد: خداوند به پیامبران می فرماید شما وظیفه خود را انجام دهید و توکل بر خدا کنید و امور را به خداوند متعال واگذار کنید.
حجت الاسلام میرعمادی با طرح این سوال که توکل بر خدا یعنی چه؟ یادآور شد: واژه توکل از ریشه وکالت می آید و معمولا به معنای انتخاب وکیل و وکیل گرفتن است یعنی وقتی انسان در جاهایی که به تنهایی قادر نیست از خود دفاع کند یک شخص را انتخاب می کند که کار را برایش انجام دهد.
وی ادامه داد: مفهوم توکل بر خداوند هم این است که انسان در برابر مشکلات و سرسختی ها و جایی که زور انسان نمی رسد کار را پیش ببرد به خداوند توکل کند.
لازمه ایمان به خدا توکل و لازمه توکل به خدا ایمان است
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه مفسران برای توکل به خدا مولفه هایی را ذکر کردند، افزود: نخستین مولفه توکل به خدا ایمان و اعتقاد قلبی به خداوند متعال است. یعنی واقعا قبول داشته باشیم که خداوند مشکل ما را حل می کند. لازمه ایمان به خدا توکل و لازمه توکل به خدا ایمان است.
حجت الاسلام میرعمادی امیدواری انسان به لطف و عنایت خدا، تلاش و کوشش و داشتن نقش فعال در زندگی را از دیگر مولفه های توکل به خداوند دانست.
وی یادآور شد: توکل به خدا یک راهبرد اساسی در حل مشکلات است و خداوند مسبب الاسباب است و اگر بخواهد سبب آسانی را فراهم می کند.