به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی در گفتگوی تلفنی با نخست وزیر ترکیه با اظهار نگرانی شدید نسبت به تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه گفت: همه باید کاری کنیم تا رژیم صهیونیستی بفهمد که جهان اسلام و کشورهای منطقه پشت سر مردم فلسطین هستند و آنها را رها نکرده اند و این رژیم سفاک باید بداند در برابر جنایاتی که انجام می دهد پاسخ لازم را خواهد گرفت.
رئیس جمهوری تصریح کرد: کشتار زنان و کودکان بی دفاع نوار غزه غیر قابل تحمل بوده و با همه قواعد انسانی و بین المللی در تضاد است و نگرانی ما به خاطر محاصره غزه و کمبود امکانات پزشکی و نیازهای اولیه مردم این منطقه بسیار تشدید شده است و در این خصوص اقدام فوری مجامع بین المللی و از جمله کشورهای منطقه ضروری است.
روحانی افزود: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور اسلامی بزرگ و تاثیر گذار منطقه، مسئولیت بسیار سنگینی را در این خصوص بر عهده دارند.
رئیس جنبش غیر متعهد ها گفت: ایران آمادگی دارد تا از همه ظرفیت های خود و ظرفیت جنبش غیر متعهد ها با همکاری ترکیه استفاده کند و همچنین ضرورت دارد کشورهای اسلامی و سازمان کشورهای اسلامی نیز در این زمینه فعال تر شوند .
رئیس جمهوری تصریح کرد: باید به هر قیمتی شده توقف حملات صهیونیست ها را دنبال کرده و راهی پیدا کنیم تا کشورهای منطقه بتوانند به مردم غزه کمک های نوع دوستانه به ویژه در زمینه پزشکی را انجام دهند.
روحانی با انتقاد از سکوت شورای امنیت سازمان ملل در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه گفت: متاسفانه شورای امنیت سازمان ملل در این زمینه هنوز اقدامی انجام نداده است و همه باید بخواهیم که نقش فعالی را در این خصوص ایفا کند.
روحانی خاطر نشان کرد: منطقه ما از غزه تا سوریه و عراق دچار مشکل ناامنی شده و این بسیار نگران کننده است جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد امنیت و ثبات و جلوگیری از کشتار مردم مسلمان منطقه آماده هرگونه همکاری و تشریک مساعی است.
رئیس جمهور همچنین لزوم همکاری مشترک دو کشور و رایزنی های مداوم وزرای خارجه ایران و ترکیه در این زمینه را مورد تاکید قرار داد .
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز در این گفت و گوی تلفنی با تاکید بر لزوم اتفاق و اتحاد تمامی جهان اسلام با یکدیگر گفت: هیچ گونه شک و نگرانی که ما با تمام توان در موضوع فلسطین در ارتباط با شما هستیم، نداشته باشید و امروز زمانی است که بایستی کشورهای اسلامی همکاری و همیاری و یکدستی خود را نشان دهند.
وی تصریح کرد: ظلم هایی که در فلسطین انجام می شود غیر قابل تحمل است و ترکیه برای توقف آن آماده هرگونه همکاری مشترک است.
نخست وزیر ترکیه گفت: ایران و ترکیه می توانند یک برنامه و همکاری مشترکی را با یکدیگر در این زمینه داشته باشند و لازم است در این زمینه از تمام توانایی و امکانات خود استفاده کنیم.
وی افزود: از دبیر کل سازمان ملل نیز باید بخواهیم نقش فعال تری در این زمینه داشته باشد.
اردوغان گفت: باید فورا وارد عمل شویم ظلم هایی که در نوار غزه در حال وقوع است بسیار حاد است و باید آتش بس فوری در آنجا برقرار شود و باید کاری کنیم که رژیم صهیونیستی وادار به پذیرش آتش بس شود زیرا این رژیم تنها زمانی که ملزم و مجبور به آتش بس شود، آن را می پذیرد.
نگرانی شدید از تهاجم بی رحمانه به غزه
روحانی همچنین در گفتگو با امیر کویت «شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح»، علت این تماس تلفنی را نگرانی شدید از تهاجم بیرحمانه رژیم صهیونیستی به مردم غزه عنوان کرد.
روحانی گفت: ما احساس میکنیم زنان و کودکان و مردم بیدفاع غزه در این ماه مبارک رمضان در شرایط بسیار سختی قرار گرفتهاند و محاصره مردم غزه در حال حاضر به گونهای است که مردم از امکانات پزشکی و غذایی کاملاً محروم هستند.
رئیس جمهور افزود: لازم است که یک اقدام فوری از سوی مجامع بینالمللی و کشورهای منطقه، بخصوص از سوی سازمان همکاریهای اسلامی و اتحادیه عرب انجام گیرد.
حجتالاسلام روحانی، با مثبت برشمردن مواضع امیر کویت نسبت به مردم فلسطین، این مواضع را با توجه به ریاست امیر کویت بر اتحادیه عرب، مهم خواند و تأکید کرد: نیاز است که گامهای فوری و جدی برداشته شود. ما نیز برای هر گونه تشریک مساعی برای دست یافتن به یک آتشبس فوری آمادگی داریم.
وی ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای هر گونه مشارکت برای کمک به مردم فلسطین، بر ایجاد راهی برای رساندن کمکهای پزشکی و مواد غذایی به مردم غزه تأکید کرد.
روحانی گفت: همه باید دست به دست هم دهیم تا آتش خانمانسوزی که در منطقه ایجاد شده است زودتر خاموش شود.
رئیس جمهور با تأکید مجدد بر کمکرسانی به افراد مجروح و نیازمند در غزه، یادآور شد که در کنار مسئله فلسطین، امروز در عراق و سوریه نیز شاهد نا امنی و کشتار هستیم.
روحانی با ابراز آمادگی کامل برای همکاری، خاطرنشان کرد: وزیر امور خارجه ایران برای تشریک مساعی در این زمینه با وزارت خارجه کویت در تماس خواهد بود.
«شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت نیز در این گفتوگوی تلفنی وضعیت فعلی فلسطین را برای همگان دردناک و تأسفبار دانست و گفت: وزیر امور خارجه را مأمور نمودم تا با اتحادیه کشورهای عرب و سازمان ملل متحد ارتباط برقرار کند تا راهی برای حل و فصل این مشکل وحداقل برقراری آتشبس بیابند.
امیر کویت افزود: به جنابعالی اطمینان میدهم که احساس ما نسبت به مسئله فلسطین همان احساسی است که همگان نسبت به آن داریم. در ارتباط با ارسال کمکها به مردم غزه نیز در کویت کمکها را جمع آوری کرده و برای ارسال آمادهایم. همچنین برادران ما هم در کشورهای شورای همکاری نیز اقدام به ارسال کمکها کردهاند.
وی خواستار توجه بیشتر رهبران عرب نسبت به موضوع غزه شد و افزود: متأسفانه آنچه در غزه روی میدهد بسیار دردآور و کشتار بیگناهان برای ما خیلی تأسفبار است.
امیر کویت در خاتمه خاطرنشان کرد: امیدوارم امنیت در سراسر منطقه برقرار گردد و توجه بینالمللی به مسائل منطقه را شاهد باشیم.