ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها به کمترین میزان ممکن کاهش یافته است و در صورت هرگونه کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها احتمال وقوع خاموشی‌های گسترده تابستانی قوت می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت نیرو نشان نشان می دهد که در طول چند روز گذشته تاکنون با افزایش دمای هوا در اکثر استان‌های کشور پیک مصرف برق هم به مرز 47 هزار مگاوات افزایش یافته است.

بر این اساس با محدودسازی حجم صادرات برق به کشورهای همسایه و یا تغییر افزایش تحویل برق به ساعات کم مصرف بامداد، اجرای طرح ذخیره عملیاتی صنایع و افزایش تولید برق در نیروگاه‌های برقآبی پیک مصرف برق تاکنون مدیریت شده است.

در شرایط فعلی با وجود افزایش پیک مصرف برق تابستانی و حتی کاهش حجم ذخیره آب سدهای کشور هیچگونه جیره بندی رسمی در مصرف برق مشترکان خانگی و تجاری اعمال نشده اما نحوه سوخت رسانی به نیروگاه ها این روزها به دغدغه مسئولان وزارت نیرو تبدیل شده است.

آمارها حاکی از آن است که از ابتدای سال جاری تاکنون میزان تحویل نفت کوره با 41 درصد کاهش و میزان تحویل گازوئیل با 32 درصد کاهش به نیروگاه ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده است.

در همین حال مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خرداد ماه سالجاری در جمع مدیران نفتی با بیان اینکه کاهش عرضه سوخت مایع به نیروگاهها از اولویت‌های امسال شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است، گفته است: کاهش عرضه سوخت مایع به بخش نیروگاهی کشور با هدف جایگزینی گاز طبیعی، انجام می‌شود.

از سوی دیگر با کاهش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها با هدف افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی توسط مجموعه وزارت نفت، از ابتدای امسال حجم گازرسانی تا حدودی کاهش یافته است به طوری‌که از ابتدای امسال نزدیک به 18 میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاه ها تحویل شده است.

در حال حاضر نیروگاه‌های برق کشور به طور متوسط روزانه به حدود 245 میلیون متر مکعب معادل گاز طبیعی، سوخت نیاز دارند که هم اکنون حدود 180 میلیون مترمکعب آن توسط وزارت نفت با ارسال گاز تامین شده است.

نحوه گازرسانی به نیروگاه ها توسط مجموعه وزارت نفت انتقاد مسئولان وزارت نیرو را هم به همراه داشته است به طوری‌که مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران نسبت به کاهش گازرسانی تابستانی به نیروگاه ها انتقاد کرده است.

سید‌زمان حسینی هفته گذشته با بیان اینکه وزارت نفت گاز مورد نیاز نیروگاه‌‌های کشور را نمی‌تواند تامین کند و موضوعی که عنوان می‌کند می‌گوید در حال توسعه و تعمیرات هستیم، گفت: ما معمولا برای تمامی نیروگاه‌های کشور و از جمله تهران به اندازه 45 روز در مخازن نیروگاهها، سوخت مایع ذخیره می‌کنیم و چون در زمستان مصرف گاز افزایش می‌یابد از ذخیره مخازن استفاده می‌کنیم.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای تهران با بیان اینکه در حال حاضر میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌ها کاهش یافته است، مجبور هستیم از ذخیره مخازن استفاده کنیم، تصریح کرد: اگر از ذخیره سوخت زمستانی استفاده نمی‌کردیم الان باید شاهد خاموشی‌های گسترده‌ای می‌شدیم.

به گفته این مقام مسئول این وضعیت را در این 15 سال اخیر بنده که سالهاست در حوزه برق فعالیت می‌کنم ندیده بودم و چنین مشکلی را شاهد نبودیم.

علاوه بر این، در صورتی‌که با آغاز تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های گاز، میزان گازرسانی به نیروگاه‌ها کاهش یابد با توجه به موجودی پائین سوخت مایع واحدهای نیروگاهی، احتمال خاموشی‌های گسترده تابستانی قوت می‌گیرد.

این در حالی است که اخیرا سایت رسمی وزارت نفت با انتشار گزارشی، اعلام کرده است:"در حالی که تا پیش از آمدن روزهای گرم، مسئولان وزارت نیرو بارها اعلام کردند" تهرانی‌ها نگران قطع برق نباشند" اما در همین روزهای ابتدای تابستان برق برخی از نقاط تهران چندین ساعت قطع شده است."