به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری ظهر شنبه در نشستی با هیئت رئیسه و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین که در تالار اجتماعات دانشکده معماری و شهرسازی برگزار شد اظهارداشت: در اقتصاد مقاومتی نقش شرکتهای دانش بنیان مهم است لذا برای اجرایی شدن کار باید علاوه بر دانشگاه ها، بانکها و نظام سرمایه گذاری هم همراهی کنند.
حمایت از اقتصاد دانش بنیان
وی با اشاره به انواع تسهیلات اعطایی صندوق نوآوری گفت: این صندوق امکانات خوبی در حوزه بازاریابی، اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی دارد و هدف دولت این است که دانشگاه ها و مراکز کارآفرینی به هم نزدیک شوند تا با ایجاد شغل و اشتغال موضوع دانش بنیان در همه بخش ها جاری شده به گونه ای که وارد بازار رقابتی شویم و این اتفاق نمی افتد مگر این که با دانش، بازار را تسخیر کنیم این ها سیاست هایی است که باید پیاده شود و ما از آن ها حمایت و پشتیبانی می کنیم.
ستاری افزود: از کلیه فعالیت های مربوط به اقتصاد دانش بنیان حمایت می کنیم لذا از ما نباید انتظار توسعه زیرساخت داشته باشید بلکه باید از ما بخواهید با حمایت مالی و روان سازی امور زمینه تجاری سازی و فروش محصولات دانش بنیان را برای شما فراهم کنیم.
این مسئول تصریح کرد: باید برای پژوهشهای خود روش جدیدی داشته باشیم و پیگیری کنیم چرا پژوهشکده کشاورزی ما در حوزه تجاری سازی موفق نیستند لذا باید پژوهشها حمایت شوند که بتوانند نیاز و مشکلات استان و کشور را حل کنند.
ستاری بیان کرد: چرا در قزوین مشکلات کم آبی، بذر، کود و صنعت با پژوهش های دانشگاهی حل نشده است و چرا از پژوهشکده های دولتی کار تجاری خارج نمی شود.
سبد کامل تسهیلات و قرض الحسنه
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: یک سیستم کامل از تسهیلات قرض الحسنه ارائه کرده ایم که تا سقف 10 تا 20 میلیارد تومان با 4 درصد تخفیف در سود تسهیلات اعتباری به شرکت های دانش بنیان داده می شود که فعالان شرکت های دانش بنیان می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
300 میلیون تومان وام با ضمانت چک و سفته
وی افزود: برای تسهیل در ارائه اعتبارات بانکی شرکت های دانش بنیان می توانند تا سقف 300 میلیون تومان با ضمانت چک و سفته (بدون وثیقه ملکی) به شرکت های دانش بنیان تسهیلات پرداخت کنند.
وی با اشاره به تفکر در خصوص آینده دانشگاه ها، شهرک های صنعتی، استان، فارغ التحصیلان دانشگاه ها و جوانان گفت: یک مبحث و موضوع مهمی که در حال حاضر وجود دارد بحث اقتصاد دانش بنیان بر محور اقتصاد مقاومتی است که برای گسترش آن نیازمند گسترش و توسعه مراکز رشد و واحدهای فناور هستیم و ما به عنوان استادان دانشگاه ها در قبال دانشجویان مسئولیم برای این که مدل های ایجاد اشتغال در دانشگاه ها برای دانشجویان ارائه شود تا خود آن ها شرکت های صنعتی را توسعه دهند.
ستاری با اشاره به این که پژوهش دارای دو بخش اصلی مغز دانش و تجاری سازی است اظهارداشت: وظیفه ما کمک به مغز دانش و بخش اصلی تر آن یعنی تجاری سازی اقتصاد دانش بنیان است که صندوق توسعه ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این بخش با ارائه تسهیلات قرض الحسنه به این بخش کمک می کند.
وی ادامه داد: در استان قزوین با وجود شهرک ها و شرکت های صنعتی؛ حوزه اقتصاد دانش بنیان بسیار نوپاست که با توجه به ظرفیت های صنعتی در این استان قابلیت تجاری سازی آن ها وجود دارد، وجود ظرفیت های کشاورزی، اصلاح روش های اشتباهی که در پژوهشکده ها وجود دارد بدون این که محصول تجاری داشته باشند و ما در این زمینه حمایت خود را از پژوهش هایی که مشکلات استان را رفع و ظرفیت های استان را بارور و تجاری سازی کند اعلام می کنیم، پژوهشکدهها باید یه گونه ای باشند که با تجاری سازی محصولات دانشبنیان، تولید ثروت کنند که این امر مستلزم ایجاد تحول بزرگی در موسسات تحقیقاتی و پژوهشکدهها است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: ما نباید روش های اشتباه گذشتگان را پیاده کنیم، حمایت از فعالیت های ارتباط با صنعت اساتید دانشگاه ها و هر چیزی که قابلیت تجاری سازی دارد می تواند به اقتصاد دانش بنیان کمک کند که توسعه آن ها نیازمند زیرساخت هایی چون توسعه مراکز کارآفرینی، مراکز رشد و واحدهای فناور دارد، دانشگاه ها باید از استادان فعال در زمینه ارتباط با صنعت و قراردادهای ارتباط با صنعت حمایت کنند و فرهنگ سازی در حوزه پژوهش دانشگاه ها در این بخش باید اصلاح شود که برای مدیریت سرمایهگذاری در بخش اشتغال نیازمند فرهنگسازی هستیم.
ستاری تصریح کرد: مخالف ارائه مقاله های ISI نیستیم اما باید این مقاله ها به محصول منجر شود و دانشگاه ها متوجه شوند بخش از هزینه ها را باید با فروش محصول و عقد قرارداد با صنعت تامین کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: دانشگاه باید درک کند که درصدی از درآمدش از محل ارتباط با صنعت و انعقاد قرارداد با این بخش تحقق یابد، بنابراین باید در این عرصه ورود پیدا کنند.
در پایان نشست تعدادی از استادان از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و دانشگاه علوم پزشکی دیدگاهها و نقطه نظرات خود را بیان کردند و در پایان جلسه ستاری و معاونان وی پاسخگوی نظرات، انتقادات و پیشنهادات نخبگان حاضر بودند.