به گزارش خبرنگار مهر، احمد شریعتی ظهر شنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهارداشت: هر یک از خیریهها و خیران در اصفهان با گرایش به نیازهای خاص جامعه به صورت تخصصی از جمله مسجدسازی، مدرسهسازی، مسکنسازی، دانشگاه، بیمارستانسازی، خیریههای درمانی، خیریههای فرهنگی، حمایت از زندانیان و سایر موارد مشغول به فعالیت و ارائه خدمت به نیازمندان و محرومان جامعه هستند.
وی بیان داشت: خیران باید در زمینه کمک به ازدواج جوانان و ایجاد اشتغال و کارآفرینی بیشتر ورود یابند زیرا که در حال حاضر اشتغال به عنوان یکی از اولویت جامعه محسوب میشود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان به فعالیتهای کمیته امداد و بهزیستی در راستای ارائه خدمات به نیازمندان به ویژه در مشورت، کارآفرینی و اشتغال برای این افراد اشاره کرد و افزود: شورای شهر و مدیریت شهری اصفهان باید ضمن حمایت از خیران در راستای همسو کردن این خدمات برای رفع نیازهای جامعه تلاش کنند و در این زمینه جدیت خاصی داشته باشند.
وی از مراجعات ساکنان جنوب غرب اصفهان در شهرداری منطقه 13 و شورای شهر خبر داد و خاطرنشان کرد: بدنبال مشکلات ساکنان این منطقه بازدیدی صورت گرفت و شاهد اعطای مجوزهای ساخت و ساز به سرمایهگذاران و متقاضیان حقیقی و حقوقی بودیم که در طرح اولیه شهرسازی و مهندسی شهری این منطقه نواقص بسیاری دیده میشود.
شریعتی با تاکید بر اینکه پیشبینی خدمات لازم از جمله ایجاد فرهنگسرا، کتابخانه، فضای ورزشی، آموزشی، فضای سبز لازم و فضای درمانی برای ساکنان منطقه مسکونی بلوار شفق دیده نشده است، افزود: براساس برآورد جمعیتی، منطقه مسکونی بلوار شفق 50 هزار نفر جمعیت دارد که این تراکم جمعیت شدید سبب مشکلات خاصی به لحاظ عدم توجه به خدمات شهروندان شده است.
وی با بیان اینکه ساخت و سازهای شهرداری درچه در بلوار اندیشه در کمترین فاصله با بلوار شفق بار مضاعفی را بر این مشکلات ایجاد کرده است، گفت: همچنین وجود آرمستان و غسالخانه شهر درچه در این بلوار و بسیاری از فضاهای تفکیک شده برای فضاهای آموزشی یا درمانی نیز در پلاکهای مختلف با اخذ مجوز ساخت و تغییر کاربری آن با توافق سازمانهای مربوطه مجالی را برای ایجاد خدمات در این منطقه نگذاشته است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه ورودی اصلی بلوار شفق از بلوار کشاورز بسیار نامطلوب و غیرمهندسی شده طراحی شده است، اظهار کرد: وجود تابلوهای راهنمایی این منطقه در بلوار کشاورز یا در ورودی شهر درچه از نیازهای این شهروندان است.
وی با تاکید بر اینکه نبود خط ویژه تاکسی، تعداد محدود اتوبوس، عدم بازار خرید برای مردم و عدم وجود مراکز درمانی، آموزشی، فضای سبز، اورژانس 115 از مشکلات این منطقه است، ادامه داد: با ایجاد تفرجگاه در بالای کوه و دامنه کوه این منطقه که در حال اجرا است، شهروندان باید ابتدا یک دوره کوهنوردی و صخرهنوردی را طی کنند و در صورت عدم مشکلات قلبی و عروقی بتوانند از فضای ایجاد شده استفاده کنند.
شریعتی با بیان اینکه وجود ساختمانها و واحدهای مسکونی در پایین کوه مشکلات، حوادث و خطرات را در مواقع بارندگی و یا ایجاد سیلاب میتواند برای ساکنین این منطقه ایجاد کند، تصریح کرد: اعضای شورای شهر باید از این منطقه بازدیدی را داشته باشند و در بودجه سال آتی اعتبارات لازم برای رسیدگی به مشکلات این منطقه در نظر گرفته شود.
مدیریت کلان شهری مدیریت جهادی را سرلوحه کار خود قرار دهد
دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه گفت: طرح ساخت منطقه گردشگری شرق اصفهان باید از سوی مسئولان اجرائی شده و بودجه لازم برای این مسئله اختصاص داده شود.
عدنان زادهوش خواستار مدیریت جهادی مسئولان شد و بیان کرد: در برخی اوقات شاهد وجود مدیران جهادی در سرتاسر شهرداری به صورت پراکنده هستیم ولی بعضی اوقات که از این مردان بزرگ سئوال میشود که چرا اینگونه عمل میکنند، ما را متوجه مدیریت کلان شهرداری میکنند به همین دلیل از مدیریت کلان شهرداری میخواهیم که مدیریت جهادی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه با توجه به اختلافاتی که بین بودجه 92 با عملکرد آن وجود داشت، شورای اسلامی دوره چهارم با مصلحت اندیشی سال 92 را پشت سرگذاشت و با دقت زیادی بودجه 93 را نوشت، افزود: باید اصل کلی پیشگیری و آینده بینی برای اجرائی شدن بودجه 93 را مد نظر داشته باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اولویتهای مورد تائید کمیسیون فرهنگی در بودجه 93 تصریح کرد: عدم توجه به یادمان اماکن سرنوشت ساز انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، اختصاص بودجه لازم به منظور تکمیل طرح سروش آسمانی با تاکید بر تهیه و نصب مأذنه در هزار نقطه شهر و همچنین برنامهریزی و اختصاص اعتبار لازم برای ایجاد باغهای تخصصی مانند باغ قرآن، اختصاص اعتبار به منظور عملیاتی شدن منطقه تفریحی گردشگری شرق اصفهان از جمله مواردی است که باید در مورد توجه مسئولان جهادی باشد.
وی با اشاره به افتتاح شهر رویاها در عید فطر بیان کرد: ضرورت شادیآفرینی برای هیچکس پوشیده نیست اما قبل از افتتاح شهر رویاها از مسئولان فرهنگی شهرداری میخواهیم که به ایجاد فضای معنوی در این مکان توجه ویژهای داشته باشند و باید جایگاه ویژه اقامه نماز در آن دیده و برنامههای فرهنگی به صورت غالب در این مجموعه وجود داشته باشد.
زادهوش با بیان اینکه شهرداری مبالغ مربوط به ساخت و ساز خانهها و فرهنگسراها را جز هزینههای فرهنگی محاسبه نکند، تصریح کرد: پیشنهاد میکنم مناطق ملکف به تعمیرات اساسی ساختمانهای فرهنگی خود شوند و برای این ساختمانها پروانه ساخت صادر شود و هزینههای فرهنگی را به این موضوع اختصاص ندهند و نباید بودجه عمرانی فرهنگسراها و خانهها را جز بودجه فرهنگی محسوب کنیم.
دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به افتتاح نمایشگاه قرآن و عترت در محل نمایشگاه بین المللی اصفهان گفت: به نظر میرسد با توجه به ظرفیت قرآنی اصفهان در ظرفیت های تخصصی متعدد نمایشگاه بایستی در تراز بالاتری برگزار شود که در برای سالهای بعد مد نظر قرار گیرد.
اصغر آذربایجانی گفت: برای این اتفاق بزرگ فرهنگی باید شاهد ایجاد فضای نشاط اجتماعی بواسطه حضور معنوی قرآن کریم در قالب نمایشگاه در فضای عمومی شهر باشیم که باید این نمایشگاه به عنوان یک فرصت برای متولیان، دستگاهها و نهادهای فرهنگی در نظر گرفته شود و با برنامه ریزی برای برگزاری برنامه های فرهنگی در حاشیه نمایشگاه زمینه حضور پرشور شهروندان را فراهم کنیم که این موضوع مغفول مانده است.
وی تاکید کرد: در روزهای باقیمانده این نمایشگاه متولیان فرهنگی و مدیریت شهری برنامه ریزی لازم برای حضور پرشور شهروندان در نمایشگاه را انجام دهند و یک هم افزایی دستگاهی را در این نمایشگاه شاهد باشیم.
آذربایجانی از اطلاع رسانی نامناسب نمایشگاه گلایه کرد و گفت: ما در اجرای یک برنامه در مقیاس محلی شاهد تبلیغات و فضاسازی در سطح شهر هستیم ولی در نمایشگاه قرآن و عترت با مقیاس ملی و استانی حتی شاهد تبلیغات و فضاسازی شهری هم نیستیم.