به گزارش خبرنگار مهر، بندر امام حسن یکی از بخشهای تابعه شهرستان دیلم در استان بوشهر در جنوب ایران است و بهرگان یکی از چهار مناطق نفتی ایران در این بندر قرار گفته است.
بندر امام حسن بین بندر گناوه و بندر دیلم و در محل بندر باستانی سینیز در کناره خلیج فارس قرار گرفته است که مدفن امامزاده حسن(س) از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است.
توسعه محیط پیرامونی به عنوان یکی از پیش شرطهای ایجاد و راهاندازی تاسیسات در هر منطقه محسوب می شود که البته در شهرستانهای شمالی استان بوشهر این موضوع به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است.
بندر امام حسن به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی ایران نیازمند توسعه بیشتری است و هر چند کارهای جزیی از سوی صنایع برای توسعه این بخش صورت گرفته است ولی این برنامهها به هیچ وجه کارساز نبوده است و توسعه این بخش نیازمند رفع شکاف بین صنعت نفت و اهالی این منطقه است.
بندر امام حسن فاقد مجتمع فرهنگی و هنری
رئیس شورای شهر اسلامی بخش امام حسن در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برخی از مشکلات این بخش، اظهار داشت: از دولت تدبیر و امید انتظار داریم گمرک این بخش که چند سالی است اسکلت ساختمان اداری آن ایجاد شده راه اندازی شود.
سید حسن موسوی خاطرنشان کرد: امیدواریم با اختصاص اعتبار مناسب لایروبی اسکله صیادی بخش امام حسن در بوجه های استانی و ملی دیده شود تا مشکلات کشتی های صیادی و تجاری این بخش مرتفع گردد.
وی با اشاره به اینکه زیبنده بخش امام حسن نیست که فاقد یک مجتمع فرهنگی و هنری باشد، افزود: در حال حاضر سه هزار متر زمین در بخش امام حسن در راستای ساخت مجتمع فرهنگی و هنری فراهم نموده ایم که امیدواریم با اختصاص اعتبار مناسب احداث شود.
وضعیت جاده بخش امام حسن بسیار خراب و بحرانی است
موسوی گفت: آب در بخش امام حسن فاقد مخزن بتونی است و اگر با قطعی آب مواجه شویم مردم با مشکل جدید آب روبرو می شوند و همچنین شبکه آبرسانی داخلی این بخش فرسوده است.
رئیس شورای شهر اسلامی بخش امام حسن عنوان کرد: در حال حاضر 15 روستا تحت پوشش بخش امام حسن بوده و نزدیک به 10 هزار مشترک برق داریم که امیدواریم شبکه برق این بخش تقویت و ساماندهی شود.
وی تصریح کرد: همچنین بخش امام حسن نیازمند نمایندگی تامین اجتماعی است و ما تمام زمینه های حضور این نمایندگی فراهم کرده ایم.
موسوی افزود: وضعیت جاده بخش امام حسن بسیار خراب و بحرانی است و باید فکری برای رفع نابسامانی این جاده شود.
شرکت نفت در امام حسن هیچ برنامه فرهنگی و مذهبی اجرا نمیکند
مسئول هیئتهای مذهبی بخش امام حسن اظهار داشت: با توجه به نبود بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری در بخش امام حسن، مسائل دینی و فرهنگی آن چنان که باید موثر واقع شود امکان پذیر نیست.
سید محمدحسن موسوی افزود: عدم فضای مناسب برای اجرای برنامه های فرهنگی و دینی یکی دیگر از مشکلات حوزه دینی بخش امام حسن است.
وی تصریح کرد:همچنین درخواست داریم اعتباراتی که فرمانداران برای مباحث هیئت های مذهبی و برنامه های فرهنگی دیده اند، سهم مناسبی برای بخش امام حسن در نظر گیرند.
نبود امکانات باعث مهاجرت اهالی امام حسن شده است
یکی از فرهنگیان امام حسن اظهار داشت: یکی از دلایل اساسی مهاجرت خانواده های بخش امام حسن مسائل آموزشی و نبود امکانات و رشته های تحصیلی بوده است.
سکینه خادم افزود: ما حتی برای یک بازدید علمی ساده دانش آموزان از مراکز نفت با ارسال هزار نامه و رایزنی تاکنون شاهد پاسخ مثبت آنان نبوده ایم و امیدواریم مجموعه شرکت نفت مستقر در بندر امام حسن در راستای مسائل آموزشی و تحصیلی فرزندان این بخش گام های موثری بردارد.
وی با اشاره به اینکه این بخش فاقد کلاس هوشمند است، گفت: حتی کتابخانه این بخش در زمینه وجود کتاب مناسب فقیر است و امیدواریم با همکاری آموزش و پرورش کلاس های هوشمند دایر شود و با حمایت اداره کل کتابخانه های استان بوشهر وضعیت کتابخانه این بخش ساماندهی شود.
خادم بیان کرد: همچنین نیازمند برگزاری کلاس های کنکور برای جوانان این بخش هستیم و مدارس بخش امام حسن نیز به دلیل فرسودگی باید مورد تعمیر و بازسازی قرار گیرند.
لزوم تقویت ظرفیت آموزشی در بندر امام حسن
یکی از نخبگان و دانشگاهیان بخش امام حسن اظهار داشت: بخش امام حسن از پیشینه خوبی در زمینه علمی، اقتصادی و فرهنگی برخوردار است و روزی این بخش مرکز تجارت و شاهد حضور علما و دانشمندان بزرگی بوده است.
محمود جمالی تصریح کرد: بندر امام حسن در زمینه مسائل آموزشی سطوح ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و دانشگاه در سطح ضعیفی به سر می برد که نیازمند بازنگری است.
وی گفت: آموزش و پرورش باید بداند که بسیاری از نخبگان و مسئولین کشور برآمده از روستاها و بخش ها هستند و در زمینه تقویت ظرفیت آموزشی بخش ها باید نگاه ویژه ای داشته باشد.
جمالی خاطرنشان کرد: ما به دنبال راه اندازی مرکز نخبگان بخش امام حسن با هدف راهبردی و بررسی مشکلات اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و آموزشی هستیم تا حق و حقوق مردم این بخش احیا شود.
صنعت کشاورزی در بخش امام حسن هیچ رشدی نداشته است
مسئول مرکز کشاورزان بخش امام حسن اظهار داشت: به دلیل وجود مشکلات بسیار هنوز بهره وری کامل از ظرفیت های موجود کشاورزی بخش امام حسن صورت نگرفته است.
حسین مجهزی افزود: تعلل و کندی روند تاسیسات، تخریب فرسایش سالانه اراضی، سیلاب های فصلی و فقدان منابع زیرزمینی از جمله موارد عدم رشد صنعت کشاورزی در بخش امام حسن و شهرستان دیلم است.
وی گفت: بخش امام حسن در زمینه کشاورزی و کشت گلخانه ای و خارج از فصل ظرفیت بسیار مناسبی دارد که با راه اندازی سد چمشیر خواستاریم اعتبارات مناسبی به این بخش اختصاص یابد.
شکاف بین شرکت نفت و اهالی بخش امام حسن ترمیم میشود
استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای رفع مشکلات بخش امام حسن، اظهار داشت: در بخش های مختلف استان مشکلات و نارسایی هایی وجود دارد که تلاش داریم تا با همت مسئولان این مشکلات را حل و فصل کنیم و زمینه توسعه را در این مناطق فراهم کنیم.
مصطفی سالاری با اشاره به عدم استفاده مناسب از ظرفیتهای بخش امام حسن، ادامه داد: بخش کشاورزی، دریا و دریانوردی، صید و صیادی، مشکلات فرهنگی، آب، برق، راه و زیرساختهای ورزشی در بخش امام حسن را در دستور کار داریم.
وی در ارتباط با رفع مشکلات کشاورزی این بخش بیان داشت: سد چمشیر در حتال احداث و راهاندازی و بخش های مهمی از شهرستانهای دیلم و گناوه تحت پوشش شبکههای آبیاری این سد قرار میگیرند که نقش بسیار مهمی در توسعه کشاورزی بندر امام حسن خواهد داشت.
استاندار بوشهر همچنین از توسعه زیرساختهای آموزشی فنی و حرفهای در بخش امام حسن خبر داد و گفت: بندر امام حسن به دلیل همجواری این بخش با دریا و دارا بودن خطوط انرژی دارای ظرفیتهای بسیاری است که باید به خوبی مورد توجه قرار بگیرد.
وی همچنین با اشاره به تلاش برای توسعه زیرساختهای فرهنگی در این منطقه، افزود: ساخت مجتمع فرهنگی و هنری در بخش امام حسن را در دستور کار داریم و با وجود کمبود اعتبارات امیدواریم بتوانیم تا دو سال آینده آن را بسازیم.
سالاری از افزایش 50 درصدی اعتبارات بخش امام حسن خبر داد و با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای اعطای اعتبارات آلایندگی به این بخش، تاکید کرد: شکاف بین شرکت نفت و مردم بخش امام حسن(ع) در اولین فرصت ترمیم میشود.
..........................................
گزارش: سعید ابراهیمی