به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شعبان نژاد ظهر دوشنبه در جلسه ستاد کشت دوم استان افزود: کشت دوم از جهاتی برای سازمان جهاد کشاورزی استان و مردم می تواند حائز اهمیت باشد.
وی همچنین اظهارداشت: زمین های کشاورزی استان حداکثر چهار ماه سال زیر کشت رفته و اغلب کشاورزان در این بازه زمانی فعال هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: این سازمان به دنبال ترویج کشت دوم در استان است و از کشاورزان به شدت در راستای این کشت مهم حمایت خواهد کرد.
وی افزود: کشت دوم باعث افزایش تولید ملی، رفع نیاز جامعه، افزایش درآمد کشاورزان و در نهایت رفاه نسبی زارعان را به همراه دارد.
شعبان نژاد بیان داشت: امسال پیش بینی می شود 90 هزار از مزارع کشاورزی استان به زیر کشت دوم انواع محصولات کشاورزی برود.
وی تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه کشت دوم بذر و کود مورد نیاز را در اختیار کشاورزان استان قرار می دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در سال های اخیر کارشناسان کشاورزی استان سعی وافری داشته تا کشاورزان را به مزیتهای کشت دوم آگاه کنند و با این اقدام تولید در واحد سطح، درآمد و بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان را افزایش دهند.
وی افزود: متاسفانه هنوز در اکثر اراضی مستعد کشاورزی گیلان فقط کشت نخست انجام می گیرد و زمین های حاصلخیز در بقیه ایام سال بدون استفاده رها می شوند.
شعبان نژاد تاکید کرد: توسعه کشت دوم از اولویت های اقتصادی این استان است که امیدواریم مورد توجه بیشتر کشاورزان قرار گیرد.
وی افزود: به دلیل محدودیت مالکیت های اراضی کشاورزی گیلان تنها راه نجات و مقرون به صرفه کردن کشاورزی انجام کشت های متفاوت و ترکیبی در مزارع تحت عنوان کشت دوم است و این مهم، اراده کشاورزان گیلانی را می طلبد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اذعان داشت: مهمترین مزیت کشت دوم بر محور افزایش تولید و اشتغال استوار است و باعث ایجاد و تداوم اشتغال کشاورزی در طول سال و موجب افزایش تولید می شود.
وی در ادامه بهره وری از اراضی کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان و در کنار این مسائل، کاهش جمعیت آفات، پایداری کشت اول، کاهش بیماری مزارع از قبیل کرم ساقه خوار و حفظ محیط زیست را از جمله مزایای کشت دوم عنوان کرد.